VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 17:45:41

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Arhiva
| | |-+  2013. - Prskanje (zaštita) u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 53 Dolje Ispis
Autor Tema: 2013. - Prskanje (zaštita) u vinogradu  (Posjeta: 333656 puta)
soundofsilence
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #405 na: 10 Lipnja, 2013, 15:16:08 »

hvala  :)
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #406 na: 10 Lipnja, 2013, 15:19:21 »

Lani je u 5. mjesecu palo više kiše nego ove godine ( 109 l). Ove godine 85 litara. No to je sve bilo. Lani je proljeće bilo sušno i cijelo ljeto. Sušni su bili ožujak, travanj, pola lipnja, cijeli srpanji i kolovoz i pola rujna. Zato je i bilo takvo lani.
Kako.....kod mene lani samo 24l,a ove 115
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #407 na: 10 Lipnja, 2013, 16:00:01 »

A, šta ćeš, Zagorje i Podravina su dva različita svijeta po klimi!
Evidentirano

soundofsilence
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #408 na: 10 Lipnja, 2013, 19:49:10 »

gdje pratite te podatke o padalinama u preterklim godinama?
Evidentirano
mkrznar
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #409 na: 10 Lipnja, 2013, 20:35:33 »

Lani je u 5. mjesecu palo više kiše nego ove godine ( 109 l). Ove godine 85 litara. No to je sve bilo. Lani je proljeće bilo sušno i cijelo ljeto. Sušni su bili ožujak, travanj, pola lipnja, cijeli srpanji i kolovoz i pola rujna. Zato je i bilo takvo lani.

Kod mene, Vinica (Vž) lani palo u svibnju 103 litre a ove godine 119 l. Inače lani je lipanj imao 73 l, a srpanj 102 l a kolovoz samo 8 l, rujan 87 l. Zanimljivo je daj e od 26. srpnja pa do 11. ruujna palo samo 30 l kiše. Ja ne vjerujem da bi se mogla ponoviti suša od prošle godine, pa kod mene ja ukupno palo  više od 2 m snijega, a poslije one kiše nikako da stanu.
Evidentirano

Miro Krznar, Vinica
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #410 na: 10 Lipnja, 2013, 20:42:34 »

gdje pratite te podatke o padalinama u preterklim godinama?
Pa imamo instalirane kisomjere,a evidenciju vodimo u kompu
Evidentirano
blitva
aktivni član

Email
« Odgovor #411 na: 10 Lipnja, 2013, 21:18:37 »

za okvirnu usporedbu tu je i  DHMZ

http://klima.hr/ocjene_arhiva.html

Evidentirano

Brckovljani
zdrave
Novak
**

Metlika, Slovenija

Email
« Odgovor #412 na: 11 Lipnja, 2013, 03:34:03 »

Jučer pošpricao iako je na nekim sortama počela cvatnja.
Forum star + Topas + Thiovit jet + bor i magnezij + Nu film
Evidentirano
ozren007
Novak
**

Email
« Odgovor #413 na: 11 Lipnja, 2013, 12:44:56 »

pozdrav..........nekidan sam dobio od kolege 3 pakovanja od po 1 kg Al-fosetil 80 WG proizvođača cheminova.......međutim nemam deklaracije jer je vjerovato bilo pakovanje od po 10-12 u kutiji a on je dobio sam te tri kg i dao ih meni..........
nakon cvatnje pinota sivog koji je sad pri kraju jučer bacio špric (ridomil+trapez)jer je posljednja zaštita bila 15.5 ...vinograd je odličan za sada, no međutim kako mi je falilo cca 150 l sredstva  negdje na netu našao da ide 2.5-3 kg po ha, ali ništa detaljno u sredstvu, čak niti nema ime,na pakiranju stoji samo Al-fosetil 80wg.......

moje je pitanje što je točno taj Al fosetil kada ga je najbolje primjeniti i dali sam možda pogrešio što sam ga stavio sad u ovoj fazi.....nisam htio čekati sljedeći dan da idem u polj. ljekarnu po sredstva..........imam ga još neto vise od 2 kg.........da li da ga iskoristim ............ili da u sljedećoj zaštiti ipak idem na provjereno (forum ,mikal ili pergado)........
Evidentirano

Vinogradarstvo je poezija poljoprivrede, a vino je čar te poezije......
MORDOR
POZDRAV VINOGRADARIMA!
Mlađi novak
*

MORDOR

Email
« Odgovor #414 na: 11 Lipnja, 2013, 13:17:01 »

pozdrav..........nekidan sam dobio od kolege 3 pakovanja od po 1 kg Al-fosetil 80 WG proizvođača cheminova.......međutim nemam deklaracije jer je vjerovato bilo pakovanje od po 10-12 u kutiji a on je dobio sam te tri kg i dao ih meni..........
nakon cvatnje pinota sivog koji je sad pri kraju jučer bacio špric (ridomil+trapez)jer je posljednja zaštita bila 15.5 ...vinograd je odličan za sada, no međutim kako mi je falilo cca 150 l sredstva  negdje na netu našao da ide 2.5-3 kg po ha, ali ništa detaljno u sredstvu, čak niti nema ime,na pakiranju stoji samo Al-fosetil 80wg.......

moje je pitanje što je točno taj Al fosetil kada ga je najbolje primjeniti i dali sam možda pogrešio što sam ga stavio sad u ovoj fazi.....nisam htio čekati sljedeći dan da idem u polj. ljekarnu po sredstva..........imam ga još neto vise od 2 kg.........da li da ga iskoristim ............ili da u sljedećoj zaštiti ipak idem na provjereno (forum ,mikal ili pergado)........

Ja mislim da nisi pogrješio, AL fosetili imaju aktivnu tvar fosetil + folpet a u toj grupi preparata su Mikal flash, Winner. Atilla, Alonso i Rival koliko mi je poznato. Budući da sadrže i folpet uz zaštitu od plamenjače imaju popratno djelovanje i na botritis. Vidim da ih preporočuju i za ove fenofaze prije i poslije cvatnje loze gdje se otprilike sada loza i nalazi ovisno o lokalitetu i sorti loze!
Evidentirano
MORDOR
POZDRAV VINOGRADARIMA!
Mlađi novak
*

MORDOR

Email
« Odgovor #415 na: 11 Lipnja, 2013, 13:21:05 »

Al fosetili se koriste u koncentracijama 0,30 - 0.40 % dakle 3-4 kg po hektaru!
Evidentirano
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #416 na: 11 Lipnja, 2013, 13:36:04 »

Vjerojatno si naletio na ovo http://pinova.hr/hr_HR/katalog-proizvoda/sredstva-za-zastitu-bilja/fungicidi/sistemicni-fungicidi/avi

Može se koristiti u vinogradarstvu ali nije preporučljivo zbog jedne (sistemične) aktivne tvari i antirezistentne strategije.
Ide ti onoliko koliko si i sam rekao,2.5-3 kg po ha.

Ja ipak s njim ne bih prskao ako je pritisak bolesti velik ;D
Evidentirano
Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #417 na: 11 Lipnja, 2013, 16:06:05 »

Mordor se zabunio - očito je da se radi o čistom fosetilu (Herbosov Avi, koristi se najviše u povrtlartstvu), no odlično bi rješenje bilo dodati mu folpet ili mankozeb (ja sam mankozeb čak u ovom špricanju dodao uz Equation Pro) i dobiješ nešto poput Mikala ili Rivala - i to po dobroj cijeni.
Evidentirano
Mrgud
Mlađi novak
*

Novigrad Podravski

Email
« Odgovor #418 na: 13 Lipnja, 2013, 13:50:02 »

Danas pošpricano. Forum star + Signum. Za par dana slijedi Bor i Magnezij.
Evidentirano
Srky
Novak
**

Email
« Odgovor #419 na: 13 Lipnja, 2013, 15:13:40 »

Danas pošpricano. Forum star + Signum. Za par dana slijedi Bor i Magnezij.

U kojoj koncentraciji si stavio Signum?
Evidentirano
 Str: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 53 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!