Lani je u 5. mjesecu palo više kiše nego ove godine ( 109 l). Ove godine 85 litara. No to je sve bilo. Lani je proljeće bilo sušno i cijelo ljeto. Sušni su bili ožujak, travanj, pola lipnja, cijeli srpanji i kolovoz i pola rujna. Zato je i bilo takvo lani.
gdje pratite te podatke o padalinama u preterklim godinama?
pozdrav..........nekidan sam dobio od kolege 3 pakovanja od po 1 kg Al-fosetil 80 WG proizvođača cheminova.......međutim nemam deklaracije jer je vjerovato bilo pakovanje od po 10-12 u kutiji a on je dobio sam te tri kg i dao ih meni..........nakon cvatnje pinota sivog koji je sad pri kraju jučer bacio špric (ridomil+trapez)jer je posljednja zaštita bila 15.5 ...vinograd je odličan za sada, no međutim kako mi je falilo cca 150 l sredstva negdje na netu našao da ide 2.5-3 kg po ha, ali ništa detaljno u sredstvu, čak niti nema ime,na pakiranju stoji samo Al-fosetil 80wg.......moje je pitanje što je točno taj Al fosetil kada ga je najbolje primjeniti i dali sam možda pogrešio što sam ga stavio sad u ovoj fazi.....nisam htio čekati sljedeći dan da idem u polj. ljekarnu po sredstva..........imam ga još neto vise od 2 kg.........da li da ga iskoristim ............ili da u sljedećoj zaštiti ipak idem na provjereno (forum ,mikal ili pergado)........
Danas pošpricano. Forum star + Signum. Za par dana slijedi Bor i Magnezij.