Jucer i danas ujutro poflaksao,popodne spricao Nordox 15g/10l,mocivi sumpor 200g/10l,80% trsja fenofaza C,pupovi se otvorili i porasli 2cm,ostatak vunasti pup,temperatura ugodnih 21C,bez vjetra
Nek svatko miješa što hoće i kako hoće ali realno nema smisla ništa dodavati u gotova tvornička ulja (crveno ili modro).
Pozdrav ekipa, situacija u vinogradu je sljedeća: prije 2 tjedna u mirovanju/laganom vunastom pupu pošpricano s nordoxom. Sad je već sve otvoreno sa po 3-4 listića ( na nekima ima rupica, ne znam jel to od pauka ili kaj drugo), a ima i mladica veličine 3-5 cm. Prilikom kopanja vinograda našel sam i ubil oko 40 crvenih paukova ( na 300 trsova).Pital sam prodavača kod kojeg kupujem sredstva za špricanje s čim špricati, ja sam mislil dithane + chromosul. A on mi veli da ništ od toga, nego da špricam sa rival+demitan ali strogo bez sumpora. Meni se nekak čini da je prerano za tu kombinaciju, pa molim ljepo za savjet, jer mislim pošpricati preko vikenda.Hvala i pozdrav svim vinogradarima.
Sigurno si stavil 200g/10l mocivog sumpora?
Pozdrav ekipa, situacija u vinogradu je sljedeća: prije 2 tjedna u mirovanju/laganom vunastom pupu pošpricano s nordoxom. Sad je već sve otvoreno sa po 3-4 listića ( na nekima ima rupica, ne znam jel to od pauka ili kaj drugo), a ima i mladica veličine 3-5 cm. Prilikom kopanja vinograda našel sam i ubil oko 40 crvenih paukova ( na 300 trsova).Pital sam prodavača kod kojeg kupujem sredstva za špricanje s čim špricati, ja sam mislil dithane + chromosul. A on mi veli da ništ od toga, nego da špricam sa rival+demitan ali strogo bez sumpora[
Kod mene je isto šarolika vegetacija, od 2-10 cm mladice. Pošpricao sam Folpanom i Thiovit jetom.Od kad nema Thoidana, ne upotrebljavam akaricide. Ustvari probao sam sa drugim, ali meni se čini da je to prodavanje magle.Jedini spas od pauka je lijepo vrijeme i prskanje močivim sumporom na početku vegetacije u 2-3% koncentraciji.
Kaj ti je? 2-3% Da se nisi zabiniL?