sad ovisi kolka ti je ta fenofaza C ,moguće još ići sa bakrom,al ja bi smanjio koncentraciju (max do 2%)Kak se drži silvaner??
u,bem ti,..pa kakve je to boje. mora da je hit,vjerojatno nekaj na ljubičasto .A zakaj si pomiješal dva bakra,moreš malo pojasnit ?
Prvo Špricanje prije tjedan i pol . još je bilo u mirovanju. Sada sam primjetio nagli razvoj. pošpricao bi Neoram i sumpor za c fazu jeli to ok ili treba još nešto za crvenog pauka,štitastu uš i grinju?
Imam chromosov program zaštite koji u ovoj fenofazi kaže špricati s mineralnim uljem ( prema uputi 0,75 - 3 % ) + cuperblau 0,5 - 0,6 %. Pa sam ih poslušal. Glavna fora crvenog ulja nije bakar (100gr/l), već njegovo insekticidno i akaricidno djelovanje. Modro ulje nema akaricidna svojstva, samo fungicidna i insekticidna. Bakar je isti u oba ulja, doziranje takaj.
Nema smisla mjesati cuprablau i crveno ulje. I nije isti bakar u crvenom ulju i cupr.To je vec bilo par put spomenuto na forumu.Ako se ne varam.
To nije isto što i crveno ulje http://shop.vinar.com.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=653&category_id=41&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1
Nordox i crv.ulje- bakar oksid Cuprablau - bakar2hidroksid.1 minuta guglanja.