Crveni bakar ima popratno djelovanje na grinje i štetnike za razliku od plavoga. Nema crvenog ulja, nije katastrofa, ide Nordox + ulje, još bolje, može se pojačati proizvod od onoga koji kupite u dućanu Sumpor također uspješno djeluje na grinje, no problem je miksati sa uljem. Napisao sam više puta ove probleme u tretiranju, često ovisne i od fenofaze...
Jel znate dali se može miješati antracol i quadris?
Na ulju pise ne sumpor prije i poslije barem 30 dana,a kamoli miksati,makar se ja tog nisam drzao,naravno da nisam miksao,ali sam isao sumporom unutar tog termina zadnjih par godina pa nista,nego da te pitam imam jos zalihe diazinona (Beker),boga i batine za sve parazite s uljem i bakrom sam ga mijesao,ali nisam sa sumporom,a nemam uputstva,niti na netu ne mogu naci dal se mijesa sa sumporom,isao bi sa Nordoxom,sumporom i Bekerom kad imam,a ulje bi trebal kupiti jel znas?
Nisam ja rekao da se miješa crveno ulje sa sumporom nego neki bakarni preparat, svaka preporuka hzpss i proizvođači to naravno uredno navode.Baš sam u subotu na prezentaciji pitao ljude iz Bayera o toj problematici njihov je stav da što se tiče grinja bolje djeluje neki bakreni preparat + sumpor nego samo crveno ulje. Uostalom to je jednostavna problematika, brdo je informacija ne netu a svatko valjda iz iskustva zna što mu je činiti!
meni je vinograd između fenofaze B i fenofaze C i sad ne znam da li mi je prekasno za bakar + sumpor ili da idem s uljem ili kaj... još me na sve to j... kaj i danas radim.molio bih za savjet/mišljenje
Već četri godine u ovoj fazi idem sa bakar+sumpor (upravo danas) i vrlo sam zadovoljan, nemam više problema sa grinjama, dok u prijašnjoj varijanti sa uljem su bile konstantne.