Eto proba, upravo zbog onog malog sadrzaja terpena. Ali nista, na mom sauvignonu to ne prolazi. Vidjet cu hoce li se ista moci napraviti sa rizlingom i skrletom. Stvar je da sam zabunom prosle godine uzeo 2 pakiranja od 100g tog enzima pa zelim to potrositi.
Dodajes ga pred kraj vrenja ili nakon prvog pretoka. Bitno je da je sadrzaj glukoze sto manji jer ona usporava djelvoanje enzima. Temprature je takodjer bitna i potrebno je da bude iznad 10C da bi djelovanje enzima bilo optimalno.
Zahvaljujem se na odgovoru. Imam ga oko 500l, pa sam mislio odvojiti 100 - 150 l te probati dodati enzime. Na što treba paziti nakon dodavanja , i kada se oni "čiste" betonitom?
Slazem se s time da odvojis dio pa na tom uzorku probas enzime te nakon 2mj ovdje napises svoje dojmove. Ciste se bentonitom kada vise nema pomaka u aromatskom profilu. Vremenski to je od 30-60 dana ovisno o temperaturi vina i dozaciji te naravno ostatku neprovrelog secera..@ Srky: Mozes narucit od njih da ti posalju postom. Mislim da je minimalno pakiranje 100g.