Quote from: INGI on 23 Srpnja, 2007, 14:00:39ja sam šprical 11.07. Cuprablau + Chromosul, ali mi je odmah pala kiša. na večer sam išel na more i sad kad sam se vrnul, nema kvara, samo se na belini suše bobice. rizling je ko nacrtan. ali mene muči dozrijevanje rozgi, obzirim da više neće biti špricanja sa bakrom. kakva su vam stajališta po tom pitanju?Pozdrav , ja sam lani šprical s bakrom poslije berbe kad je već lišće napola opalo, a i neki oko mene neko prije-neko kasnije, a i za ovu godinu razmišljam o tome. Namjeravao sam i ja pokrenuti to pitanje da vidim komentare, dal ima uopće smisla to i kad bi bilo najbolje pošpricati, a i kolku dozu staviti bakrenog preparata, možda k bakru još eventualno nešto dodati, ak bi bilo dobro.
ja sam šprical 11.07. Cuprablau + Chromosul, ali mi je odmah pala kiša. na večer sam išel na more i sad kad sam se vrnul, nema kvara, samo se na belini suše bobice. rizling je ko nacrtan. ali mene muči dozrijevanje rozgi, obzirim da više neće biti špricanja sa bakrom. kakva su vam stajališta po tom pitanju?
Pozdrav ekipa, 4.8. sam šrpical sa Switch-em i sad vas pitam jer imam još jedno šrpicanje pred berbu s čim bi pošpricati? Znam da lozi treba bakra za sazrijevanje i da ne bi smel iti sa sumporom zbog javljanja sumporovodika u moštu... Pa kaj je po vama dobar izbor?? Jer me malo muči i karenca za ta sredstva pošto je ova godina ranija...
Pozdrav , ja sam lani šprical s bakrom poslije berbe kad je već lišće napola opalo, a i neki oko mene neko prije-neko kasnije, a i za ovu godinu razmišljam o tome. Namjeravao sam i ja pokrenuti to pitanje da vidim komentare, dal ima uopće smisla to i kad bi bilo najbolje pošpricati, a i kolku dozu staviti bakrenog preparata, možda k bakru još eventualno nešto dodati, ak bi bilo dobro.
Pitanje: da li se može miješati Switch i Drin?
Usput,informacije radi tko može i ima s kim,mi smo se kod mene udružili i uzeli u SLO 1kg pakovanje Switcha,došao nas oko 850kn ,100g je oko 115kn,kod nas nisam vidio pakovanje od 80g ispod 140kn
Zagorec, ovo ti vrijedi samo za mlado, i to eventualno, ovisno o gnojidbi i stanju!Pogledaj rozgvu na starom, mislim da nema potrebe, sazrilo je već sad! Suša i ove temperature su napravile posao! Vidio sam na svojem!
Kod mene na Bilogori, gdje imam vinograd i voćnjak suše su takve kao kod Vinofila. Krajolik mi izgleda kao Ličko polje u ljeto! Strnjak! Nema kiše od 6.mjeseca. Uzeo sam Teldor, i ne može mi više toliko kiše pasti da mi napravi štete od pucanja! Već sad imam sladora! Jedem traminca, onako kao stolno grožđe! Sve mi je je skoro zrelo, sad čekam jedino da mi kiseline padnu na optimum!
Switchom 25 dana prije planirane berbe,bakrom 35 dana bez sumpora.Ak su uvjeti sušni i budeš imao sreće s vremenom do berbe onda ti ne treba više ni jedno ni drugo...ja rijetko kad imam sreće zato prskam.
Kod mene je bilo dosta kiše nakon onih vrućina,a i nisu mi sve sorte iste po dozrijevanju,jesi mjerio šećer na tramincu?ja ga nemam ali z.silvanac sam danas mjerio 14%,a imam i sorti sa 11%šećera
QuoteKod mene je bilo dosta kiše nakon onih vrućina,a i nisu mi sve sorte iste po dozrijevanju, jesi mjerio šećer na tramincu? ja ga nemam ali z. silvanac sam danas mjerio 14%, a imam i sorti sa 11% šećeraNisam još ništa mjerio. Inače mjerim kiseline i po tome si štimam berbu. Pratim pad kiselina, šećer mi i nije previše bitan u tom pogledu, a s obzirom kakva je godina bit će visok. Mjerit ću nakon 10 dana kad se vratim iz Dalmacije!
Kod mene je bilo dosta kiše nakon onih vrućina,a i nisu mi sve sorte iste po dozrijevanju, jesi mjerio šećer na tramincu? ja ga nemam ali z. silvanac sam danas mjerio 14%, a imam i sorti sa 11% šećera
Upitna zaštita od botritisa.Da li imate slična iskustva kao i ja. Naime, vinograd mi je zahvatio u dobroj mjeri botritis. Još ću odgađati berbu dok god budem mogao.Zaštita od botritisa ove godine je bila slijedeća:Prije cvata: quadris - komponenta za botritis1. poslije cvata: teldor2. poslije cvata : ronilan2.8. Swich nakon tjedan dana prva pojava botritisa, što je uzrokovalo cijelu mobilizaciju obitelji i skidanje lišća u zoni grožđa14.8. Swich - sad bi botritis trebao stati, ali vidi za čudo, prošlo dva tjedna a ništa, već bolest ide daljePitanje svima sa znanjem i/ili iskustvom:Da li nakon toliko tretiranja s botricidima (a oni su daleko najskuplji u cijeloj priči) bolest i dalje ide? Da li Swich uopće vrijedi upotrebljavati (80g - 157 kn)? Koliko košta Swich mislim da bi trebao puno bolje djelovati, a on uopće ne djeluje. Kupljen u poljoapoteci, originalno pakiranje, ovogodišnja proizvodnja.Jako sam razočaran Chromosom, tj Swichem. Ostale bolesti nemam. Molim vas komentare i da li i vi imate takva iskustva.