Možeš, samo obavezno dodaj sumpora, dakle sumpor + topas + bakar, okvašivač i to je to.
Po čitavoj lozi sve, a dobro sredi i grozd. Sve su ti to sistemici osim sumpora.Sabithane ti se ne miješa sa sumporom, a pošto si već koristio Bayletona ne bi ti ga preporučio. Ridomil, Rubigan i Sumpor, ako ne nađeš Falcon. Ako imaš Ridomil gold plus (s bakrom, onaj plavi prah) to ne smiješ s Fertinom.Imaš i Ridomil gold MZ taj je žuti i s tim smiješ miksati fertinu.Vjerojatno ćeš morati proći za kojih tjedan dana samo po grožđu protiv pepelnice solo s jednim od ovih preparata (Rubigan, Falcon, Saprol). Ja imam Saprola od lani, ali nisam siguran jel ćeš ga naći.Imaš i Crystala, i to ti je dobro, lokal sistemik, ako ne nađeš Saprola ili Falcona.
Prskao sam u nedjelju po zoni grožđa s Cezarom (pirimetanil) + Crystal + Chromgor + Nu filmZa vikend ću protiv peronospore vjerojatno Ridomil gold plus!
Quote from: Razor on 26 Lipnja, 2007, 10:36:46Prskao sam u nedjelju po zoni grožđa s Cezarom (pirimetanil) + Crystal + Chromgor + Nu filmZa vikend ću protiv peronospore vjerojatno Ridomil gold plus!samo jedno upozorenje, treba dobro paziti sa Nu-Filmom-17 jer ima dugu karencu, 30 dana, pa da ne bi kasnije u podrumu bilo cudenja.. ako ste u mogucnosti nabavite Nu-Film-P, ista stvar samo ima kracu karencu, tj. nema extender funkciju kao 17.
Ostalo mi Mytosa, jel mogu s njim sad samo po grožđu?
Quote from: miljenko on 17 Srpnja, 2007, 20:27:31Ostalo mi Mytosa, jel mogu s njim sad samo po grožđu?ajd nek mi neko sad objasni.. zasto bi sada po ovakvim vrucinama kada se nijedna gljivica ne moze razviti i izvrsiti infekciju isao tretirati protiv botritisa?
Quote from: Razor on 02 Srpnja, 2007, 09:48:30Po čitavoj lozi sve, a dobro sredi i grozd. Sve su ti to sistemici osim sumpora.Sabithane ti se ne miješa sa sumporom, a pošto si već koristio Bayletona ne bi ti ga preporučio. Ridomil, Rubigan i Sumpor, ako ne nađeš Falcon. Ako imaš Ridomil gold plus (s bakrom, onaj plavi prah) to ne smiješ s Fertinom.Imaš i Ridomil gold MZ taj je žuti i s tim smiješ miksati fertinu.Vjerojatno ćeš morati proći za kojih tjedan dana samo po grožđu protiv pepelnice solo s jednim od ovih preparata (Rubigan, Falcon, Saprol). Ja imam Saprola od lani, ali nisam siguran jel ćeš ga naći.Imaš i Crystala, i to ti je dobro, lokal sistemik, ako ne nađeš Saprola ili Falcona. Prema uputama, prosli sam tjedan u ponedjeljak spricao cijele loze s ridomilom gold plus+rubigan+chromosul. Pepelnica je cini mi se stala i vise se ne siri, jos ne vidim da su neki grozdovi "ozdravili" ali svakako sve skupa izgleda bolje. Jucer sam (ponedjeljak) takodjer prema naputku samo po grozdovima prosao s rubiganom al mi vrag nije dao mira pa sam dodao i ronilan cisto preventivno jer sam ga bacio samo jednom neposredno nakon cvatnje a na dosta sam mjesta vidio da predlazu cak switch ali obzirom da ne vidim simptome botritisa odlucio sam se za ronilan.Zanimaju me tri stvari:1. smiju li se rubigan i ronilan mijesati ili sam zeznuo stvar,2. danas je palo dosta kise pa me zanima da li su mozda navedena sredstva "isprana" te 3. da li bih trebao jos nesto baciti obzirom na spomenutu kisu?Pozdrav!
Odlično pitanje, pogotovo ako uzmemmo u obzir vremenske prilike i visoku temperaturu koja će prema prognozama još potrajati! Ja sam naime isto 07.07. prskao vinograd sa Ridomil Gold combi-em, Crystalom i Systhanom. Mislio sam prskati sa Cuprablauom Z i Kosanom, ali moram priznati da me malo strah sumpora kao i toga da mogu prskati samo poslije podne, a temperature su mi previsoke !!! Muči me također koju koncentraciju Kosana staviti da mirno spavam od staha da ne "zapalim" vinograd. Molim one sa većim iskustvom u tome, s obzirom da sam u vinogradarstvu relativno nov, pogotovo u ovim uvjetima da pomognu. Inače, u vinogradu je sve OK, također sam našao zanemariv broj bobica koje su se "smoždile", vjerujem isto poradi sunca (iste su kao na slici koje je stavio Zagorac)!!!Kaj se tiče Razora, ali svih drugih znalaca da ne nabrajam sad, u potpunosti podržavam prijedlog da ih se nekako "nagradi" jer ljudi moji, ovo šta nam oni pružaju, samo jedna riječ: NEPROCJENJIVO !!!Pozdrav i unaprijed hvala.