Zadnje špricanje sam protiv peronospore i pepelnice obavio 12.07. više neću špricati protiv toga jer zbog vrućine se ne mogu razviti te bolesti,a i karenca mi bude preblizu berbi,a i nemam simptoma. Naravno, vidjet ćemo što će doći nakon vrućine, nadam se ne tuča, onda će se morati nešto poduzeti, ali neću o tome razmišljati. Switch protiv botritisa kad grožđe počne šarati,to ćemo još vidjeti termin. Eventualno možda u skladu sa preporukama bacim 20 l za dan, dva Drin ili Protifert po mladom trsju, to mi nije opterećenje, izgubim pol sata to mogu i u sumrak pa i po mraku.
ja sam šprical 11.07. Cuprablau + Chromosul, ali mi je odmah pala kiša. na večer sam išel na more i sad kad sam se vrnul, nema kvara, samo se na belini suše bobice. rizling je ko nacrtan. ali mene muči dozrijevanje rozgi, obzirim da više neće biti špricanja sa bakrom. kakva su vam stajališta po tom pitanju?
imam jedno pitanje dali neko zna koliko ide DRINA na 100 litri vode. hvala
Drin, za početak pročitajte na:http://www.pavin.hr/drin.htm
Jučer smo dobili malo tuče . Nisam bil u vinogradu, tak da neznam štetu, ali danas idem. Lokacija Krapinske Toplice. Pitanje: da li se može miješati Switch i Drin?Ako je šteta, da li će to pomoći, ako nije da li se smije miješati jer bi dobro došlo zbog suše?Molim brzi odgovor, po mogućnosti do kraja radnog vremena.lp
Quote from: Razor on 13 Lipnja, 2007, 13:28:13Drin, za početak pročitajte na:http://www.pavin.hr/drin.htmMolimo Forumaše da se ne ljute, ako odmah ne dobiju odgovore na svoja pitanja. Rad na Forumu je volonterski i stvar je dobre volja i mogućnosti članova da odgovaraju na pitanja. Doba je godišnjih odmora i dio ljudi nije u blizini računala.Prođite malo po Forumu, a imate i tražilicu - već je dosta informacija dano o Drin-u.Admin
je bila tuča, ali ja nisam nić videl štete, bar izvana jer nisam stigel iti po trsju. moje je u Oratju. pa ke buš već šprical sa Switchem? nije još malo rano?
Quote from: INGI on 26 Srpnja, 2007, 07:53:30je bila tuča, ali ja nisam nić videl štete, bar izvana jer nisam stigel iti po trsju. moje je u Oratju. pa ke buš već šprical sa Switchem? nije još malo rano? To i mene muci, danas je stigla ovavijest od HZPSS za moju zupaniju (Sisacko-Moslavacka) da se polako krene protiv bortritisa... ja cu vidjeti tek u subotu u kakvom je stanju grozdje, pa onda odluciti da li spricam ovu subotu ili tek slijedecu. Ne znam stvarno sto napraviti u ovim uvjetima.
Quote from: toplichanec on 25 Srpnja, 2007, 12:10:29Jučer smo dobili malo tuče . Nisam bil u vinogradu, tak da neznam štetu, ali danas idem. Lokacija Krapinske Toplice. Pitanje: da li se može miješati Switch i Drin?Ako je šteta, da li će to pomoći, ako nije da li se smije miješati jer bi dobro došlo zbog suše?Molim brzi odgovor, po mogućnosti do kraja radnog vremena.lpje bila tuča, ali ja nisam nić videl štete, bar izvana jer nisam stigel iti po trsju. moje je u Oratju. pa ke buš već šprical sa Switchem? nije još malo rano?
Quote from: vitis on 26 Srpnja, 2007, 12:17:37Quote from: INGI on 26 Srpnja, 2007, 07:53:30je bila tuča, ali ja nisam nić videl štete, bar izvana jer nisam stigel iti po trsju. moje je u Oratju. pa ke buš već šprical sa Switchem? nije još malo rano? To i mene muci, danas je stigla ovavijest od HZPSS za moju zupaniju (Sisacko-Moslavacka) da se polako krene protiv bortritisa... ja cu vidjeti tek u subotu u kakvom je stanju grozdje, pa onda odluciti da li spricam ovu subotu ili tek slijedecu. Ne znam stvarno sto napraviti u ovim uvjetima.da, i za Krapinsko-Zagorsku je obavijest da se krene sa botricidima. mene sad zanima dali teldor zadovoljava jer nije sistemik. njega imam na lageru.