Hvala Razor, vidjeti cu kakvo je stanje u subotu, nakon ovih kisa.Da bacim onda opet CABRIO TOP, kako kazes da bude 2x za redom? Pise da je protektivno KURATIVNOG djelovanja... ako stavim njega, onda mi Stroby ne treba, ili? Pise da se CABRIO TOP moze koristiti za oboje. Zapravo, ako ima bolesti, staviti cu ipak ove prave sistemike koje sam naveo, pogotovo Tilt i sumpor zbog pepelnice, ona me trenutno vise brine od peronospore...OK za Switch, ja sam cak mislio da bi vec za 2 tjedna mogla biti sara obzirom na uranjenu vegetaciju, ali malo sam ipak pretjerao.
Ma nije filozofija, meni je to i vise nego korisno jer kada u subotu dodjem i vidim stanje, nema vise foruma vec dejstvovanje tako da sada zelim pokupiti informacije za obje solucije, i ako ima i ako nema bolesti. Dakle, ako kazes da je to sto pise kurativno netocno, kako ja stvari vidim... ako ima bolesti, tucem sa Ridomil Gold + Tilt + Chromosul i nista za trulez a ako nema onda ili samo CABRIO TOP i nista vise ili CUPRABLAU Z + Stroby.
Hvala, Razor , pomalo trgam te bobice kad prolazim kroz vinograd, Collis sam dva puta stavio, Stroby jednom, Sabithane dva put ostao mi Falcon za uzeti kojeg nisam dosad, Talendo mi je nepoznat sistemik? Zanimljiv mi je jedino znam da je DuPontov preparat, a baš pikiram na Curzate R za peronosporu isti proizvođač, mogla bi biti dobra kombinacija.
Inace, gdje nabavljate zastitna sredstva za spricanje? Imate li neku fav poljoapoteku ili kako kada?Ja ih imam par koje obilazim prije spricanja jer gotovo nikada jedna nema sve. Ima li neka mozda malo bolje opremljena? Pavin mozda? Iako mi je daleko do Jaske...
Talendo nije sistemik, već preventivni, jako sličan Crystalu, dobar je preparat!A, Curzate i recimo jedan Equation Pro još puno bolje, istog proizvođača, Du Ponta, su po meni jedni od najboljih preventivnih preparata, tu se jedino još Bayerov Eclair može mjeriti! E, da da ne zaboravim i BASF-ov Cabrio!Za Curzate sam zapeo jer ga imam u SLO po 30% manjoj cijeni nego kod nas,interesantno to im je jedini bakreni sistemik,npr.Ridomila Gold plus nemaju,ima sistemičnu komponentu osim bakra, cimoksanil 4%,dođe 13EUR/kg,ide ga 30dag na 100l,kod mene doma je oko 150kn/kg sad nisam siguran najavili su kiše,a moram špricati četvrtak-petak,ne bi se želio igrati protiv pepelnice nekakvim preventivnim preparatima,radije sistemik ionak mi je to valjda, nadam se zadnje špricanje osim Switchem protiv botritisa,možda bi ipak stavio Falcon
mislil sam u srijedu Cuprablau + Chromosul. jel to dobro, ili treba još jednom ići sa sistemikom? inaće, prešel sam kroz trsje i nisam videl nikakvih problema.
Prskala sam 28.06.2007 i to Ridomil-Combi i Cristal. Sad ću opet morati prskati pa te molim savjet s čime? Dal može bakrom što ti preporučaš? Lijep pozdrav iz Međimurja.
rekao si za voćke bi poslikao fenofaze - pa mogao bi i za trse.
Quote from: INGI on 09 Srpnja, 2007, 06:18:16mislil sam u srijedu Cuprablau + Chromosul. jel to dobro, ili treba još jednom ići sa sistemikom? inaće, prešel sam kroz trsje i nisam videl nikakvih problema.Onda prskaj s time, eventualno još nešto za pepelnicu, nešto šta nisi koristio više od dvaput.