OK. ja sam koristio Collis i Cantus zbog njihovog djelovanja na više bolesti.sad si me zbunio. 28.06. bi išao sa sistemikom bez bakra i bez botricida?a onda 15.07. sa Cuprablau + sumpor?
Evo jedno pitanje. Znam da nije za ovu temu ali mi se kod alata nitko ne javlja jer ocito nije toliko aktualna tema. Da li netko zna di bi bilo za kupiti manšetu (brtvu) bata za bakrenu ledznu spricu "neoflora I", tj panonija (ima kotlic unutra). Bio bih zahvalan na pomoci jer sam vec lud, a sprica je super inace ali mi je ta gumica istrunula... E da, i jos jedno pitanje vezano za prskanje. Do kada se smije prskati mladi vinograd(proljetos posadjen) sa folifertilima?
Melody duo + Collis! Za sve 3 bolesti! Ovo ti je još bolje! Djeluje i Cantus, ali je Collis još bolji prema pepelnici, a za botrytis djeluju jednako! Potrebno je samo staviti malo jaču koncentraciju Collisa! Dakle, negdje 0,06-0,07% umjesto 0,03 - 0,04%!
Prvo za "lako ćemo".. s 0.4kg foruma stara možeš max. kvalitetno pošpricat 800 čokota i to ak nema previše lisne mase
Pravilna je jedino upotreba preparata po jedinici površine (uzevši u obzir lisnu masu) dok su koncentracije prošlo svršeno vrijeme. Mislim, nisu još nažalost, ali većina grešaka dolazi od tuda.