VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
07 Lipnja, 2026, 05:19:39

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Radovi u vinogradu
| | |-+  Što ste danas radili u vinogradu?
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 213 Dolje Ispis
Autor Tema: Što ste danas radili u vinogradu?  (Posjeta: 1137787 puta)
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #135 na: 26 Lipnja, 2007, 10:42:46 »

Jel to Chromgor za moljca? Koja koncetracija ide?
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #136 na: 26 Lipnja, 2007, 10:57:54 »

Je, ide 0,05 do 0,2 % .Odnosno 0,05 - 1,5 L/ha. Ja sam stavio 0,2 %.
Namjerno sam ovo malo jače stavio, sistemik, da totalno istrijebim tu 2.generaciju, ne da mi se čekati kad objave službeno na HZPSS da treba tretirati, jer onda neću imati vremena, a bojim se kad je ovako vruće i suho da se ne počnu generacije preklapati slučajno.
A, i na polici mi načeto stoji već 2 godine pa da potrošim.
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #137 na: 12 Srpnja, 2007, 18:44:35 »

ja evo trenutno u fazi vrskanja loze, ali ne javljam se zbog toga nego da pitam da li je vec nekome pocelo saranje grozda, meni je zweigelt i stolne sorte, kardinal je vec i jestiv..
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #138 na: 12 Srpnja, 2007, 19:56:31 »

ja evo trenutno u fazi vrskanja loze, ali ne javljam se zbog toga nego da pitam da li je vec nekome pocelo saranje grozda, meni je zweigelt i stolne sorte, kardinal je vec i jestiv..

Čini mi se da pinot malo mijenja boju, ostalo nisam vidio, imam graševinu, silvanca, štajersku to još ništa, vražji kardinal posadio sam ove godine 5 komada za brajdu, inače ga obožavam, korijenje ko metla, primio se jedan  >:(. Graševinu sam podsađivao jedva 2 korijena, još mi čovjek poklonio pola jer je kao i ja mislio ništa, ono raste ko ludo. Ma inače je kod mene zadnjih par dana palo kiše kolko hoćeš, jučer sitna tuča po okolici, ispaljivali protugradne rakete na sve strane, ludnica, hladno danas ujutro +8°C, a do srijede bude +35°C ???. Idem danas popodne špricat vrijeme savršeno, pošpricam pola, odjednom oblaci, bilo mi sumnjivo pa sam počekao pol sata i naravno kiša dobrih sat vremena  >:(. Sad ne znam jel bi ponovio, valjda se primilo ma ne znam ništa ide mi već to na živce, jedino mladih 150 kom. njih sam zadnje špricao i nje češće perem, ponovit ću za tjedan dana ili prije, dvije šprice nije problem. Sutra još drugu polovicu i amen. Stavio DuPontov Curzate R (prekrasna plava boja  ;D) i Talendo, u šaranju Switch i nadam se da je to to. ;D
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #139 na: 13 Srpnja, 2007, 19:28:04 »

ma kod mene sve ok s vremenom, i prevruce je, a drugi tjedan najavljuju temperature i preko 35! pola bobica na kardinalu je vec dobilo boju, a vidim da je i crni pinot lagano poceo sarat, ima di koja bobica.. za 2. god. star vinograd ima dosta grozda, pogotovo skrleta, ova godina je opcenito dosta rodna. imam jos dosta za postucat, cca 2 ha, ali ovo najjace je rijeseno ovaj tjedan, zatim spricanje loze pa posebno grozda i vjerojatno cu zaprasit sumporom, 20-ak kg/ha.
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #140 na: 13 Srpnja, 2007, 21:08:10 »

Samo 2 hektara za poštucati, sitnica ;D, ovo moje je prema tvojem brajda  ;D, Nema veze, nego sad kad malo pogledam malo sam čak nezadovoljan, zasad, ne znam kakvo bu vrijeme, ali dvadesetak trsova od šesto mi je zakazalo nije ne znam kaj, ali opet, mladice su se iskilavile na lucnjevima 20-30 cm, grožđe sitno, ima tu i starih trsova za odrezati, ali me čude mlađi trsi, jednostavno kilavo, sumnjam na crnu pjegavost i grinju, redovno sam špricao, počeo sam u 3. mjesecu zimsko, ostali trsi su u redu, ali izgleda nisam pogodio pravi trenutak, moram se malo s tim ozbiljnije pozabaviti za slijedeću sezonu.
Evidentirano

Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #141 na: 15 Srpnja, 2007, 20:36:25 »

Kardinal kod mene počeo sa berbom, vranac u laganom šaranju, na sušnijim položajima i do pola grozda, vjerojatno će berba biti kao i 2003., prije rujna, ak kolovoz ne bude u znaku kiše. Luda godina.
Kod mene gotovo kapi kiše nije palo od početka šestog miseca, lagano se osjeća suša, i loza i korovi su zastali s rastom.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #142 na: 16 Srpnja, 2007, 17:19:36 »

zweiglet kod mene 80% obojene bobice, frankovka i crni pinot pocinje dok bijele sorte doslovce iz sata u sat povecavaju obujam.. bit ce dobra berba! ;D
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #143 na: 17 Srpnja, 2007, 11:43:54 »

Nemoj dvaput reći ;D, malo sam šetao po trsju počela je paljevina od sunca (prilažem sliku), u 11h u hladu sam izmjerio +32°C, a na suncu +48°C, pa se ne čudim puno - ko zna kako bu to na kraju ispalo.

* P7170064.JPG (68.79 kB, 640x480 - (hitova: 444 ).)
Evidentirano

vinogradar
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #144 na: 17 Srpnja, 2007, 15:21:22 »

Meni pred 3 dana ptice pojele 15-ak trsova nekih zobatica, a frankovka mijenja boju,!
Evidentirano

®ivot je prekratak da bi pili loša vina!
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #145 na: 17 Srpnja, 2007, 19:27:40 »

Nemoj dvaput reći ;D, malo sam šetao po trsju počela je paljevina od sunca (prilažem sliku), u 11h u hladu sam izmjerio +32°C, a na suncu +48°C, pa se ne čudim puno - ko zna kako bu to na kraju ispalo.

kaj su to spaljene bobice od sunca? kaj nije to zbog nekog drugog uzroka, npr. udareno od tuce ili cak mozda i kisela trulez sto sumnjam jer vrijeme nije vlazno ni hladno, a nije ni botritis.. imam i ja takvih bobica, pogotovo na skrletu, sumnjam da je to samo od sunca..
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #146 na: 17 Srpnja, 2007, 20:46:03 »

kaj su to spaljene bobice od sunca? kaj nije to zbog nekog drugog uzroka, npr. udareno od tuce ili cak mozda i kisela trulez sto sumnjam jer vrijeme nije vlazno ni hladno, a nije ni botritis.. imam i ja takvih bobica, pogotovo na skrletu, sumnjam da je to samo od sunca..

Mislim da je isključivo od sunca, toga je zasad malo i to je stolno grožđe predlani sam imao nešto problema s tim i sa vinskim sortama koje su bile najjače izložene suncu, ne znam kak bu dalje tuče nije bilo zadnjih mjesec dana, ove bobice koje sam slikao su sa par grozdova sad navečer sam ih pogledao odoše više manje svi pocrvenili su i lagano se suše nema šanse da je botritis.
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #147 na: 18 Srpnja, 2007, 22:11:29 »

Potvrđujem definitivno! Palež od sunca!
Evidentirano

Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #148 na: 20 Srpnja, 2007, 11:02:47 »

Zbog te paleži ja već danima ne ulazim u vinograd osim ak ne špricam jer se vrškanjem i košenjem trave (općenito bilo kakvom radnjom) povećava vjerojatnost za to.
Svake godine je ipak imam - nekad više, nekad manje.
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #149 na: 20 Srpnja, 2007, 22:12:16 »

Ima te paleži, no zasad me to ne zabrinjava, vinograd mi je u redu danas sam rekreativno navečer pošpricao mladih 150 kom sa biostimulansom, više me podrum zabrinuo nije u zemlji temperatura mi je dosegnula skoro +30°C unutra, pa sam iskontrolirao sumpor u rosfrajkama, a drvene bačve koje su bile prazne napunio vodom i sumporom da mi se ne raspadnu prije berbe ;D. Nego ovo sad je malo off topic, ali se moram pohvaliti ;D, posadio sam si uz trsje između ostalog 8 stabljiki paradajza iz principa da ženskom dijelu obitelji dokažem određene stvari ;D, ja sam se sam brinuo za to,dobile su zaštitu i redovno zalijevanje, kad sam špricao trsje obavezno sam ih polijao,kad sam bacao folijarna gnjojiva i biostimulanse dobile su porciju i sad danas, em što su zdrave, a već sam i ubrao nešto, u nedostatku pametnijeg posla  ;D nabrojio sam oko 200 zelenih plodova na 8 stabljika, što velikih ko šake, što malih u razvoju  ;D ;D
Evidentirano

Str: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 213 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!