Razlog je neslaganje miklobutanila (još i Systhane čisti miklobutanil, a i sastavni je dio Postalona) s folpetom. Vjerujem svima koji nisu imali problema, no mene je frka. A i pitanje je, ako i nema paleži, da li dolazi do deaktivacije koje od tvari.
još da si umjesto strobya stavil falcon...
Hvala Poz, onda danas popodne ide Rival+tekući sumpor
Prije bi rekao,ako je uopće došlo do neslaganja,je kriv sistemik fosetil-Al.Čisti folpet (Folpan 80%) često godinama kombiniram sa sumporom i nema problema.Zapravo bi najprije rekao da je kriva temp.špricanja,jer sam ja sad zadnje 11.05.išao sa Ridomil Gold MZ+sumpor (0,3%) bilo je oko 26°C i dobro sam ga oprao,a dan kasnije je peklo za popizditi,oko 13h 30°C i primijetio sam jučer da su mi se mladi,gornji listići na mladicama ofurili,doduše ne puno,ali sam primijetio.Ne vidim drugog razloga osim paljevine po friškom preparatu.
Vječna rasprava. Prošle godine sam stavljao Atillu i Chromosul i spalio sam lozu, i to jako. Isto to pakiranje Atille poslije sam koristio bez sumpora i nije bilo problema. Ostalo mi čak i ove godine i tretirao sam Atillu i Crystal i bez problema, s time da sam se držao navoda u uputama Crystala, da prvo dobro razmiješam Crystal, pa da potom dodajem Atillu/Rival/Mikal Flash/Winer. Ali nema toga tko bi me više nagovorio s tim pripravcima stavljam sumpor . Isto tako, s tim pripravcima sam probao i Sabithane te primjetio lagane tragove opeklina po listovima. Razlog je neslaganje miklobutanila (još i Systhane čisti miklobutanil, a i sastavni je dio Postalona) s folpetom. Vjerujem svima koji nisu imali problema, no mene je frka. A i pitanje je, ako i nema paleži, da li dolazi do deaktivacije koje od tvari.
Do sada špricao 2 puta sa Rival + Sumpor sc 80! Ubrzo će cvatanja pa ako može preporuka kojim sredstvom ići protiv peronospore prije cvatnje ?Ridomil gold mz, forum star, melody duo ili još jednom fosetil al + karathane gold za pepelnicu.
forum star, acrobat MZ ili melody duo