A tak ti to ide,moj Zlatko

Badava se trudiš i proćitaš sve knjige svijeta,ak ti fali godina ne shvaćaju te ozbiljno,pa ne uzimaj to preveć k srcu već čekaj svoje vrijeme,il još bolje posadi vlastiti vinograd na kojem ćeš dokazat svoje znanje.Nemreš ti slomit taj mentalitet.
Recimo,prije par dana sam reko šogoru da mu vino nosi miris bačve,i ono on se uzjogunil do neba..al,danas sam došel do njega i veli da je jućer pretoćil,al da mu vino ima malo po bačvi

.I kaj onda dalje govorit,a o špricanju,il nedaj Bože kakovim mikroelementima,il folijarnoj prihrani...tu ga ne slome svi nebeski sveci,a trsje u kolovozu žuti li se žuti

Eto ja pošprical Polyram+Chromosul i vjerojatno ga je ispralo,al trebalo mi je malo bar preventivne zaštite da izdrži do subote kad idem s :rival+domark+chromosul,jer to mi bude prskanje prije Forum stara(nema Profilera u mom kraju)+vivando za pred cvatnju.
Danas sam dobil kišomjer,malo je zakasnil jer noćas je bilo dost lagane kišice pa bi bilo super da sam mogel oćitat kolićinu,no za ubuduće ga imam

Dobio sam na meil i ovaj osvrt na prethodne postove:
"tisuću čokota, 150 lit vode 450 gr mikala i 450 gr chromosula, je u pravu ste to je 0,3 a ne 3%"
Kolega SKIP, po tome što je objavio, troši jako malo vode a što znači da ima dobar atomizer i to je dobro, ali ne dodaje dovoljno materijala u tom slučaju, jer se drži samo koncentracije, a to ne ide dok se troši jako malo vode u prskanju, mora se korigirati i količina LJEKA- materijala tj. njegova DOZACIJA u ovom slučaju i ona je dosta veća nego samo navedena koncentracija, jer ljeka mora doći u dovoljnoj količini, na sve površine lista.
-proizvođači materijala su utvrdili da ga treba 0.3% ALI ONDA KADA SE TROŠI npr. 1000 lit na 1ha ili na 5000 trseva tj. 3kg zaštitnog materijala, što bi u ovom slučaju kod njega bilo da on troši 750 litara na 1h tj. na 5000 komada trseva ...znači teoretski da ih ima tolilo , toliko bi vode , 750 lit ON potrošio, ali MATERIJALA MORA DODATI 3KG!! i dalje !!!! inače nema dovoljno ljeka za bolesti koje želi uništiti ili od kojih se želi preventivno zaštititi.
Zato se ne smije držati samo koncentracije, već mora izračunati pojačavnje koncentracije, tj. dodavanje mat. na svakih sto litara , u ovom slučaju na 150 lit.
on mora dodati 600 g. mat. na 150 lit vode koju troši na 1000 trseva !!!!!! inače nema dobre zaštite niti prevencije
njegova konc. je sada 0,4%, ili 400 g na sto lit.vode