Razor, jabucna kiselina prelazi u mlijecnu a ne u vinsku..
Molim Vas da svojim stručnim savjetom pomognete izanalizirati moje vino.Imam 300 litara vina (mješanog).rezultati analize su slijedeći:Ukupni alkohol 11,2Reducirajući šećeri 0Ukupna kiselina kao vinska 9,4g/lSlobodni SO 65,40 mg/lOsjeti se octena kiselina.Što sve treba napraviti da bi se izbjegla pojačana vinska kiselina i octena kiselina.Unaprijed zahvaljujem, Jozo
jucer se odrzala smotra mladih vina nase udruge.polovica kusanih uzoraka je ok.kusalaci predavac skoro svakom drugom vinu preporucioje odredjenu kolicini kiazina ? o cemu se tu radi te obavezno drzanje sumpora 40mg/l inace vino mi je ocijenjeno ok,s time s to nije polusuho(refraktrometromizmjereno 6 brix) nego .suho.
refraktometrom se nemože izmjeriti neprovreli šećer u vinu
evo ja jucer bas radio analize svoji vina na alkohole, evo rezultata u %:skrlet 13,4 frankovka 12,8 zweigelt 13,2 crni pinot 14,5 chardonnay jos nisam radio jer sam ga nedavno pretoci pa je jos mutan ali ima oko 13..
Frankovka dosta niska. Koliko si imao sladora?
pa nije 12,8 bas nisko ali mislim da ima vise. lik je prvo izmjerio skrlet 11,9 zweigelt 11,4 pinot crni oko 13.. reko nemoguce, mjeri ponovno. i mjerio je ponovno sva vina 2-3 puta i dobio ove rezultate tak da moze biti da i frankovka ima vise jer je masulj bio oko 95 eksla a to je oko 13,5 alkohola jer je toliko imao i most skrleta.. vidjet cemo tocne analize kada dam vina u Zavod.. ali ovo su priblizne vrijednosti i sigurno je da mogu biti samo jos vise, manje nikako.