VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
07 Lipnja, 2026, 17:21:49

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinarstvo
| |-+  Vinarstvo i podrumarstvo
| | |-+  Punjenje vina u boce
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18 Dolje Ispis
Autor Tema: Punjenje vina u boce  (Posjeta: 168770 puta)
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #210 na: 04 Kolovoza, 2011, 09:08:48 »

ostala jedna boca kod mene u podrumu . Vidjet cemo za 3-4 godine kakva ce biti !  napisat cu recenziju !!!!!!!

sigurno :o ;D
Evidentirano
Komsic
Novak
**

Email
« Odgovor #211 na: 04 Kolovoza, 2011, 10:37:04 »

do 2005 sam cijeli zivot popio mozda 2 litra vina a kupio mozda 100-injak litara raznog , Uglavnom godista 88-95. Eto tek tako da ima da stoji . Mozda valja kad se otvori mozda ne ali i onda nikom nista . To jo uvijek stoji sa jos 50 l drugog pica i sve je ne taknuto bar 15 godina .Mozda zato sto nisam neki alkoholicar niti imam nekog od prijatelja kob bi mi pomogao . Ista tako i ove boce u vinogradu ko zna kada ce doci na red da se konzumiraju.Sesan  grasevina ce zasigurno duugo lezat u mom podrumu !
Evidentirano

"Vinograd" lat=45.4389044071, lon=15.5314586411
Vocnjak" lat=45.4579361111, lon=15.5569572448
prigorac
Mlađi novak
*

moj vinograd

Email
« Odgovor #212 na: 10 Rujna, 2011, 08:40:24 »

imam 500 l starog vina za koje sam uspio naaviti rabljene boce butelje, e sada imaju na sebi etikete za koje vas molim tko ima savjet kako ih najlakše skinuti.( ima nešto i prljavih boca)
Pa ako nerko zna tko povoljno pere boce u Zagrebu neka mi javi.
Hvala
Evidentirano

Prigorci - najljepše popevaju kada grozdje bereju.
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #213 na: 10 Rujna, 2011, 09:26:58 »

imam 500 l starog vina za koje sam uspio naaviti rabljene boce butelje, e sada imaju na sebi etikete za koje vas molim tko ima savjet kako ih najlakše skinuti.( ima nešto i prljavih boca)
Hvala

Kaj se tiče pranja boca...najlakše ti je to napraviti na način da uzmeš;
aku bušilicu (može i prava na 220 V al moraš pazit da te ne zdrma eventualno zbog vode, ja koristim takvu ;D)
onu kefu za pranje flaša u kuhinji
Natoči vodu u flaše, uključi bušilicu i po flaši ti treba cca 20 sec da ju temeljito opereš, vjeruj da nema tak zamazane flaše iznutra a da je ne može oprat bušilica, četka i voda
Preporučam ti čistu vodu za pranje (bez bilo kakvog sredstva za pranje jer je problem s pjenom i ispiranjem)
Ako želiš i dezinficirati - koristiš otopinu sumpora po uputama na pakiranju
To je moj najbolji i isprobani način, ako postoji koja brža i sigurnija metoda kak se napiše ovdje

E da, za moderatore...mogla bi se otvorit i jedna nova tema...nešto kao tips&tricks, mali praktični savjeti u podrumu isl.
Evidentirano
prigorac
Mlađi novak
*

moj vinograd

Email
« Odgovor #214 na: 10 Rujna, 2011, 09:59:56 »

Brane odličan izum, to danas moram isprobati, jedino me i dalje muće etikete iz vana...
Evidentirano

Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #215 na: 10 Rujna, 2011, 10:46:10 »

Brane odličan izum, to danas moram isprobati, jedino me i dalje muće etikete iz vana...

Eh, ljenčina svašta izmisli da manje radi (c/p moj stari)  >:( ;D
Kaj se tiče etiketa...
žičana spužva/jastučić onaj, za pranje izgorenog suđa u kuhinji - ručna metoda za marljive
ili
kupiti žičani nastavak za bušilicu, ima ih različite tvrdoće/savitljivosti, namočiti flaše da omekša papir...i ide - strojna metoda za ljenčine
Evidentirano
zagorec15
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #216 na: 10 Rujna, 2011, 19:06:43 »

Hvala

Neznam ti u Zagrebu, ali ima u Stubakima , kaj ti i nije baš daleko...
BOROVČAK DRAGUTIN
Ljube Babića Ðalskog 61
49244 Stubičke Toplice

Evo  i link na t-comovu kartu da se lakše snađete ako još tko treba : http://imenik.tportal.hr/show?action=karta&type=prikazi&id_osoba=842212&checksum=-136610

Evidentirano
prigorac
Mlađi novak
*

moj vinograd

Email
« Odgovor #217 na: 08 Prosinca, 2011, 11:42:40 »

imam ove 2 čepilice ali nisam zadovoljan sa njima, sa ovom malom ručnom nisam mogao ugurati čep u butelju pa sam nabavio ovu pvc veliku ( mislio ne bude vuklu hrđu u podrumu pa uzeo nju umjesto one zelene metalne ) a također je jako teško nagurati pluto čep u bocu, jer ili onaj metalni dio udubi se u čep, ili čep pukne a deselio se i da boca pukne., da li ima neko iskustva ili savjete kako poboljšati rad sa tom čepilicom.
također ima li netko iskustva sa ovim pvc čepovima za butelje, koliko su dobri s obzirom na cijenu od 0,38 kn za komad
hvala

* RUČNA ČEPILICA -PLUTO.jpg (23.08 kB, 264x425 - (hitova: 7161 ).)

* cepilica_kruna_pluta.jpg (5.42 kB, 150x150 - (hitova: 4833 ).)

* pvc čep za butelje.jpg (44.9 kB, 444x420 - (hitova: 5568 ).)
Evidentirano

Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #218 na: 08 Prosinca, 2011, 14:32:27 »

također ima li netko iskustva sa ovim pvc čepovima za butelje, koliko su dobri s obzirom na cijenu od 0,38 kn za komad
hvala

Imam ja ;D

To su inače čepovi prvenstveno namijenjeni za šampanjce ali mogu i za obične butelje vina. Ja ih koristim ako su vina za brzu potrošnju i ako su dostigla svoj maximum u bačvi. Ostalo mi je par boca čitavu godinu s tim čepom i bio sam zadovoljan sa svježinom. Mana je jedino kod otvaranja,sa standardim vadičepima ponekad se baš teško vadi...rješenje je da se ostavi koji milimetar prostora kod nabijanja čepa.
Evidentirano
prigorac
Mlađi novak
*

moj vinograd

Email
« Odgovor #219 na: 08 Prosinca, 2011, 14:37:07 »

Mana je jedino kod otvaranja,sa standardim vadičepima ponekad se baš teško vadi...rješenje je da se ostavi koji milimetar prostora kod nabijanja čepa.
[/quote]
kako to misliš ostaviti koji milimetar.
imam boca butelja pa kada nekome poklanjam ljepše djeluje u butelji a ovi čepovi su mi malo skupi i problem za azčepiti jer me zekaju čepilice...
Evidentirano

Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #220 na: 08 Prosinca, 2011, 16:23:54 »

Pa ne nabijaj ih do kraja nego ostavi dva-tri mm.
Evidentirano
Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #221 na: 08 Prosinca, 2011, 19:46:26 »

Koliko ja vidim onu gore ručnu čepilicu, to je čepilica za krunske čepove, no ne funkcionira na novim tipovim litrenih boca, jer je proširenje na grlu boce preplitko.. Da bi ubacila pluto čep, prvo ga mora sprešati, a zatim gurnuti u bocu, a to ova ne može. Važi i za one male plastične - također za krunske čepove. Za pluto kupiti veliku čepilicu ili zaboraviti na tu igru. Ovi čepovi plastični ne zatvaraju dobro sve butelje, definitivno za kraće zatvaranje, osim kod butelja gdje idu sasvim na knap, a praktični su kao privremeni čepovi.
Evidentirano
traper99
Novak
**

Nisam pijanac, nego pijac...

Email
« Odgovor #222 na: 19 Lipnja, 2012, 12:29:20 »

Imam cepove od Vinoploda vec nekih 6 mjeseci u podrumu koje sam stavio u neku vrecu i dobro zalijepio da sprijecim utjecaj zraka, ali su znaci vec dugo raspakirani i nisu vise sterilizirani. Kako ih mogu dezinficirati i da li je to uopce pametno raditi? Moram nekih 100 probnih boca flasirati.....
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #223 na: 19 Lipnja, 2012, 12:48:25 »

Kipuca voda ;)
Evidentirano

Radić
Novak
**

Email
« Odgovor #224 na: 27 Siječnja, 2013, 19:27:28 »

Da li je netko od forumaša radio logo na navojne čepove?U PA-VINU nude tu uslugu na količinu od 20 000kom.Da li se negdje može uzet manja količina?Gdje i koje su cijene?
Evidentirano
 Str: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!