Sto se tice brisanja poklopca, ja ga obrisem kada otvaram inox, ali da bi posebno otvarao inox radi brisanja poklopca to nikada. Jel imas mozda refraktometar da provjeris kako ti se krece preostali secer?
@mate pyrovin se stavlja u pretoku. Vidi da se ovdje vino uglavnom drži u inoxu. Ja imam samo drvene bačve i radim taloženje mošta, pa taloga i nemam. Pretok ću najranije u studenom.jes stavljao kvasce
Po meni ti je to prebrzo odvrilo. Meni vrije vec 15 dana na cca 16 stupnjeva i još će 5-6 dana. Jeli ti odvrilo do suhog? To je u redu što si promiješao sve, dodao sumpor i izmješao cijeli stupac vina. Klasično bi bilo pričekat 5-6 dana da se sve slegne(ako je grožđe bilo zdravo i bez truleži), pa pretok, korekcija sumpora, plutajući poklpac i ulje. I 2 mjeseca si miran. Ja inače radim: nakon završetka vrenja dodam sumpor, sve dobro promiješam, i nakon 1 dana (kada se istaloži grubi talog), ide pretok, dodavanje inaktivnih kvasaca i držanje na finom talogu iduća 2 mjeseca (uz mješanje svakih 10tak dana)