Prvi put sam zaustavio vrenje pa nemam sad neka očekivanja. Ali za sad sam zadovoljan.. Možda da padne na 30 i to je to
33 0e je malo puno s tim da kiselina i nije visoka,ja sam zaustavljal na 29 0e sa kiselinom 7.5 pa je to sad donekle u balansu...
Daj mi molim te prevedi.Tih 33 ili 30Oe koliko ti je to grama na litru neprovrelog secera.Jer u nekakvoj klasifikaciji vina se neprovreli secer navodi u g/l.
moraš probat pa onda procjenit ne mogu svi imat isto Iskreno, ne bih ti znao reć u g/l... uglavnom svi govore o očitanjima sa refraktometra pa tak i ja. Na taj način mi je i lakše usporedit sa ostalima
Čuj pajdo,ak već radiš s refraktometrom onda bi trebal znati da se neprovreli šećer mjeri u Brix-ima (postotak suhe tvari) ne u Oe ni Babo-ima,a za izračun neprovrelog šećera u g/l postoji gotova tabela koju stavljam u privitak (iako sam ju već stavio nedugo)Možda bi ti bilo dobro da prije nego postaviš neko pitanje pogledaš kakvu literaturu jer iz tvojih postova se vidi da slušaš --rekla--kazala-- i tražiš odgovore za neke elementarne stvari koje su abeceda vinarenja.