neznam zakaj se uopće mučite špricama i šlaufima i koje kakvim kerefekama.Ako imaš kalij metabisulfit, sipaš ga u flašu od jamnice recimo, natočiš prek pol litre vina u flašu, rastopiš i direktno prek ulja sipaš unutra (digneš poklopac), ispereš flašu friškim vinom i još jednom sipaš.Ak je vinobran u pitanju - direktno sipaš kolko trebaš i gotovo, poklopiš
I dečki,...pobrali smo,uglavnom velika većina.Staložili,.ko je kako uspio,uglavnom loše.Nekom je odvrijalo,nekom još vrije,..a nekom još bude.Nametali nutra ko je šta znao,i sa šta smo s prvim pretokom.Zbog dost pokvarenog grožđa trebalo bi pretakat ćim prije,a i da se izbace sve pizdarije koje negativno djeluju.A sad zbog prevelikih kiselina preporuća se sačekati s prvim pretokom ćim duže.I eto,sad budi ti pametan?
Jel mjerio neko kiseline uopce,meni nestalo reagensa,moram kupiti,prijatelj mi mjerio neki dan,mijesane sorte,izmjerio 8,5,a to pa nije lose,iznenadio sam se,moram kod sebe izmjeriti,onda bum razmisljao
Quote from: eduard on 08 Listopada, 2014, 09:33:57Vrelo mi je točno 14 dana, i ja sam vrenje zaustavil na nekih 27Oe! Mjeril sam i brix-om bilo je oko 6,5(više, manje) Nisam više štel da vrije, pa sam zaustavil s 30gr pirovina na 300l, i stalo je bez brige! To sam stavil prošli tjedan u četvrtak! Pretok planiram drugi tjedan četvrtak-petak! To bi bilo nekih 14-15 dana! E sad, sinula mi neka ideja, da pošto mi je ostalo 12 kanistri leda, da stavljam unutra, pa da istaložim to malo bolje, a usput se možda i istaloži i kiselina(soli, tartarati) na stjnku inox-ice! Ima li to smislaEkipa znate šta vi sa 6 brixa,ja ću vam reći kad nitko neće mjerodavniji,to što vam refraktometar mjeeri 6 brixa to je goli ku...ac ko i ova jadna nacija i ovaj jadni forum koji vode tobožnji administratori koje boli ku...a c za ovo što nema profita -REFRAKTOMETAR VAM NE MJERI OSTATAK
Vrelo mi je točno 14 dana, i ja sam vrenje zaustavil na nekih 27Oe! Mjeril sam i brix-om bilo je oko 6,5(više, manje) Nisam više štel da vrije, pa sam zaustavil s 30gr pirovina na 300l, i stalo je bez brige! To sam stavil prošli tjedan u četvrtak! Pretok planiram drugi tjedan četvrtak-petak! To bi bilo nekih 14-15 dana! E sad, sinula mi neka ideja, da pošto mi je ostalo 12 kanistri leda, da stavljam unutra, pa da istaložim to malo bolje, a usput se možda i istaloži i kiselina(soli, tartarati) na stjnku inox-ice! Ima li to smisla