Čini mi se da je ventilator od procesora,u svakom slučaju odlično rješenje.Nebi bilo loše da Komšić navede komponente koje je koristio i shemu.
Da, bilo bi dobro!To je vjerovatno nekakav PLC kućne izrade s mjerenjem temperature... Razmišljao sam o nečem primitivnijem, jednostavnijem...Recimo ona utičnica s timerom, pa da se vrijeme i trajanje paljenja ventilator podesi na rano ujutro kad je najhladnije. (04:00-06:00) .Ventilator da je dimenzioniran da ima cca 2-3 izmjene kompletnog volumena zraka u podrumu.Naglas razmišljam. I na godišnjem sam....
Neču pametovati ali pravilo ventilacije je da ulaz i izlaz budu nasuprot jedno drugom (na nasuprotnim zidovima).Ulaz hladnog zraka nisko u podrumu, a izlaz toplog zraka uz/na stropu.Na taj način se temperatura i vlaga (prosušivanje) bolje i više odvode iz podruma.U svakom slučaju superiška.
Danas sam kupil filter ROVER 20x20 COLOMBO 6 ploča.Dali se pumpa uz filter može normalno koristiti za pretok ako se otpoji od filtera.Na forumu sam pročital da pumpe ROVER 20 imaju preveliki broj okretaja 2800 te da to nije dobro za vino.
Kapa dolje! Kakav ti je ovo ventilator na ovom kanalizacijskom koljenu?
Ovo izgleda ok,jesi elektroniku sam smislio i koliki je trošak?Kakvi su to ventilatori koji se mogu učvrstiti unutar 110mm cijevi?Ja imam vanjski ventilator za takvu cijev,kupaonski,ali ovo nisam vidio.Usput me zanima,ak se kužiš u klima uređaje jel postoji kakvo jeftino rješenje da se standardna klima koja ima blokadu termostata na 18°C spusti na nižu temperaturu?
Ovih dana bi mi trebao tip doci sloziti hladjenje za bacve, spominjao je klimat of 3,5 kw termo ventile,satove za bacve i 13 500 kn ukupne investicije.....pa javim kada dodje do realizacije.....