Čekaj ! Sistem je prikopčan na vodovod, gdje završava voda? Ili je sistem zatvoren, pa neka pumpa cirkulira ?
Ne brini, inoxi su posudjeni. Na proljece dolazi sve ovo kaj si nabrojao
jučer kupil refraktometar v deželi, redovna cijena je 27,50€ i na to još ide i povrat poreza, uz to, kupil i kvasce, prihranu,enzime, škarice,(falilo mi par eura da mogu ostvarit povrat DDV-a) Kalijev metabisulfitSve skupa potrošil 52€ a kupil sam sve kaj mi je potrebno za podrum, povrat DDV-a mi iznosi skoro 9€, znači 43€ potrošil za sve zajednoKasnije stavim cijene pa da vidite po računu kolko košta Siha 7 i ostalo
U bauhausu ima za kupiti električni grijač sa termostatom koji se umeću u radijatore sa utikačem . Dakle neovisni je. Gurneš u struju namjestiš na 25 C i staviš u mošt. Cijena prava sitnica.489 kn.
Nas grupa kupili u Slo. S carinom 215 kn - PDV, za cugu donosiocu. Nisu kineski, rade odlično, vrlo solidne izrade, s priborom. RHB 32 SATCSkaleKoristi se srednja, Oe, za slador u vinu, na način da očitanu vrijednost podijeliš sa 4 i oduzmeš 3. Npr. sada u vrenju mošta očitaš 34 : 4 = 8,5 - 3 = 5,5 gr. sladora u litri mošta. Lijeva skala pokazuje ukupnu suhu tvar u 100 gr. mošta. To nam ništ ne govori o sladorima. Desna pokazuje grame sladora u kg mošta. Ni to ne trebamo, jer je kila mošta manje od litre (1 :1,130 piše negdje), znači netočno ! Tak su mene vučili oni koji bi trebali znati !A ima i ovdje http://www.krizevci.net/vinograd/htm/sav_pracenje_zrelosti_i_odradivanje_sladora.html, kak se te sve skale preračunavaju međusobno. Ja delam ovak kak sam napisal gore !