Ma to je najobičnija ručna čepilica za 300-tinjak kuna s PDV-om. Dao bih link ovdje sa slikom i cijenom, ali ne znam da li smijem da se ne bi shvatilo kao reklamiranje.
Boca ti izgleda kao ona iz trgovine. Kada otvaraš bocu, puca spoj čepa i prstena koji ostaje na boci. To je dokaz i garancija da boca nije otvarana. Glavna je fora što je kupcima to fascinantno i misle da imam neku suvremeno uređenu punionicu te jako podiže ukupan dojam proizvoda i zadovoljstvo kupaca.Inače, ima ti moj susjed profesionalni vinogradar bolju ručnu čepilicu koju je nabavio u Njemačkoj, ali ta ti dođe bliže 2000 KN-a. Ona odgovara za obje dimenzije širine čepova i za bilo koju visinu jer ima podešavač dubine čepa.
A kaj fali krunskim čepovima za amatere ?
Krunski čepovi nikako nisu dobri za litrene boce žestokih pića. Rijetko tko žestoko piće pije naiskap. Navojni čep omogućava lagano otvaranje i ponovno zatvaranje. U toj klasi ne može se uspoređivati s krunskim ili čepovima na umetanje(pluteni, sintetički, plastični). Plastični navojni čep je također praktičan, lakši za uporabu i dosta jeftiniji od aluminijskog. Međutim vizualni dojam i atraktivnost proizvoda su neusporedivi kod plastičnih i aluminijskih navojnih čepova u kategoriji žestokih pića.