Imam inoxicu od 320 litara, ali mi je prevelika, treba mi od 150 l. Ako ima netko da se želi zamijeniti...
Ma super .... I nije bas !Evo sto se mene tice vec imam dvije primjedbe .Prva je kad natocis vino i zatvoris ventil uvijek u pipi ostane malo koje iskapa po donjoj pipi i ukaka je ili na pod na plocice i onda onak fleketina , a kod tebe ce se ili talozit u tom poklopcu pa smrdit vjecno ili ce ga zadrzavati u pipi sa finim kontaktom sa zrakom pa ce biti kisalo svaki put kad ponovo sipaš. Znaci prvo ti ide taj kiselis u casu pa ostatak. Druga je oblik. Znamo da je bacva cesto vlazna ili su nase ( radnicke ) ruke prljave ili vlazne pa mislim da potezanje tako ravne i glatke povrsine moze pretstavljati poteskoce , a pogotovo poslije 7-8 gemista !!!!A mogao bih dodati i trece a to je vizuelna kontrola da je pipa do kraja zatvorena .Ja sam imao na jednoj inoksici pipu koja se vrtila lijevo desno radijalno i desilo mi se nekoliko puta da ostane malo onak ne do kraja zatvorena i iskapa odredjena kolicina vina ! Zadnji put , jedna zenska sipala i tak ostalo 3 dana i ostao bez nekih 40 litara vina !Bacio sam je van i postavio pipu sa aksijalnim zatvaranjem .A da ne pricam o mehanici i pritisku recimo stuba tekucine visiene 2 metra na takav ventil . Pa taj ce se nakon 2-3 godine kad se malo podere sam otvarati !!!!VSS u metalsko strojarskoj struci mi dozvoljava da tako prosudjujem.Sve o svemu , za bacit je sto se mene tice i mog razmisljanja.A to su dobronamjerne kritike , drug , znam ja da se ti neces na mene ljutit.
Naravno da ima dvije pipe. A tvoja?
pa pošto je mala, 150 l ima samo jednu pipu...
pritisku recimo stuba tekucine visiene 2 metra--- male pipe su gornje i probne.... a velike će imati više gumica i onaj zasun... i koliki je tlak g. ing. na 2m visine? Daj mi izračunaj jer ja nemam škole...
0.2 bara , Ne znam koliko ti to znaci ali to je poprilican pritisak . Nisam siguran da li covjek moze plucima napuhati toliki pritisak !
zanimaju me novi tip filtera, perivi filteri znači kada se zapune peru se tako da se ne vade nego se pušta voda kroz njih u kontra smjeru i sve dok ne bude čista, i opet se može dalje filtrirati vino i tak par tisuća litara.... znam to iz pouzdanog izvora ali bi htio i čuti vas.tko zna nešto više ili je probao, čuo...
ajde netko tko dobro barata sa stranim jezikom da o ovome nešto negdje nađe i prevede., znači to su isti oblik filtera. pločasti kao i koje do sada koristimo ali se mogu isprati i nepoderivi su...