Jutros kad sam pregledavao vočke našao sam na jednom listu kruške ovu gusjenicu koja mi jako lići na grbu korak ali neznam dali je to ona i ima dosta pojedenih listova po rubovima.Neznam o kojoj se sorti radi,samo znam da je rana i malih plodova.Na ovoj trećoj slici je viljamovka gdje se listovi frču i to samo na vrhovima.O čemu se radi i kako to riješiti.
S čime bi trebalo špricati ribizle,do sad sam ih špricao s modrim uljem i chromodinom,vidim mrave na njima,napominjem da cvatnja nije još u potpunosti završena.
ŠLJIVE: Na šljivama, prošle godine FASTAC protic šljivine osice i sve super.Ove godine ista stvar, možda sam malo zakasnio (potpuni kraj cvatnje), i vidim probušene plodiće, svaki dan sve više i više. Ima li načina da se zaustavi?Ima još dosta zdravih plodova, oko 50%. (imam i ROTOR)JABUKA Golden Delicius: Stablo je posađeno prije dvije godine. Prošle sam ostavio jedan plod. Ove godine ostavljene tri grane (vaza). Sve su pune krcate cvjetovima. Neke je sredio cvjetojed, ostalo OK. Deblo promjera 3-4cm. Primarne grane oko 1-1,5cm, dužine oko 80-90.1. Cvatnja mi traje već 25 dana. Jel to normalno? U nižim dijelovima krošnjice cvjetovi se jako sporo otvaraju.2. Koliko plodova ostaviti ove godine?
Da li je neko imao problema sa rutavom bubom i kako ga je resio.Napala mi je mlad zasad viljamovke,sve mi cvetove pojedose,ima ih na stotine a evo i slika mada nije bas najjasnija