VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 20:02:54

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Arhiva
| | |-+  2011. - Prskanje (zaštita) u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 71 Dolje Ispis
Autor Tema: 2011. - Prskanje (zaštita) u vinogradu  (Posjeta: 424885 puta)
Radić
Novak
**

Email
« Odgovor #915 na: 27 Srpnja, 2011, 22:54:43 »

Bome,nisam baš prisutan na ovim temama,al neki ovdje špricaju svaki drugi dan. ;)Sad mi je postalo jasno zašto se miću "ekoproizvođaći"odavde..Prodaja sredstava ja očito pala i iz tog razloga se mora špricat.Mi imamo oko 15ha vinograda i pola od ovih sredstava nije ni korišteno i vinogradi su zdravi.Izuzetak su neki sličajevi forumaša gdje je prošla tuća i koji su prisiljeni spašavati što se spasiti da.
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #916 na: 27 Srpnja, 2011, 22:57:42 »

Blago tebi Razor. Ako se po mojem proračunu i po našim konzultacijama s foruma raćuna, onda meni fali 200 l kapaciteta. Blago svima nama. Ima netko za prodat inoxicu 200 l ?

Ne isplati ti se 200 l inoxica. Uzmi 400 ili 500, pa si miran.
Ne znam, stiže novo nalijevanje boba za cca 2-3 sata. Vidi se na radaru ;D
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #917 na: 27 Srpnja, 2011, 23:05:30 »

Bome,nisam baš prisutan na ovim temama,al neki ovdje špricaju svaki drugi dan. ;)Sad mi je postalo jasno zašto se miću "ekoproizvođaći"odavde..Prodaja sredstava ja očito pala i iz tog razloga se mora špricat.Mi imamo oko 15ha vinograda i pola od ovih sredstava nije ni korišteno i vinogradi su zdravi.Izuzetak su neki sličajevi forumaša gdje je prošla tuća i koji su prisiljeni spašavati što se spasiti da.

Ma, nije baš tako, uštedio sam osobno 600 kn radi suše. Ostalo mi je povrh toga sredstava od lani koje nisam imao mogućnosti potrošiti. Zadnje prskanje po listu mi je bilo 10.06. i sad ovih dana ali samo sa bakrom i sumporom po listu.
Naravno, ima oko mene ljudi, a vjerojatno i oko tebe šta tretiraju svakih 7-10 dana, neovisno o vremenskim uvjetima, totalno nepotrebno i suvišno, no to je jednostavno neznanje i iracionalni strah da budu prešli kao lani. Ništa više!
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #918 na: 27 Srpnja, 2011, 23:45:35 »

Slazem se. Puno ljudi od zastite stvara naviku od spricanja bez znanja o bolestima i nacinu te jos vise uvjetima pod kojima se manifestiraju.
Evidentirano

Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #919 na: 28 Srpnja, 2011, 11:51:26 »

jučer pošpricano ipak, cuprablau, chromosul+tilt, okvašivač i hascon
Kiša nemilice pada, bude se zadržalo kaj? POšpricano oko 17h, sad kad je kiša počela jutros neznam, al sigurno poslije ponoći, znači nekih 7-8h je ostal materijal na listu sigurno...
Zna se da je nakon nekih 3h sve u listu, posebno bakar koji se teško ispire, ali chromosul i tilt? Za Moljca nisam ništ sad stavil jer šprical protiv njega pred 2 tjedna
Evidentirano
Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #920 na: 28 Srpnja, 2011, 11:53:26 »

Bio sam prije nekoliko dana kod cure u vinogradu. Ne u onome u Bizeljskome nego u drugm vinogradu(4-godina) koji imaju u blizini kuče... Do sada su prskali samo 4 puta i vinograd je potpuno zdrav, osim jedna zobatica na kojoj sam primjetio pepelnicu na grozdu...  Oni to baš ne prskaju često ( njezin stari veli da ne želi piti kemiju, a na kraju mu propadne vino zato jer ga ne sumpori, nebi se hio mješati nek radi kak oče) ali ove godine nije ni bilo potrebno pa grožđe je svejedno zdravo...  Prošla godina nije bila takva pa im je propalo 70% uroda zbog moljca i peronospore...

Evidentirano
markobelafonte
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #921 na: 28 Srpnja, 2011, 11:53:43 »

to je dovoljno vremena da se sredstvo fiksira, ne bi smjelo biti problema :)
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #922 na: 28 Srpnja, 2011, 13:13:15 »

jučer pošpricano ipak, cuprablau, chromosul+tilt, okvašivač i hascon
Kiša nemilice pada, bude se zadržalo kaj? POšpricano oko 17h, sad kad je kiša počela jutros neznam, al sigurno poslije ponoći, znači nekih 7-8h je ostal materijal na listu sigurno...
Zna se da je nakon nekih 3h sve u listu, posebno bakar koji se teško ispire, ali chromosul i tilt? Za Moljca nisam ništ sad stavil jer šprical protiv njega pred 2 tjedna

Je, upilo se sve.

Hascona ćeš morati ponoviti. Upio ti se bor iz Hascona i djelomično kalij.
Gledaj za ubuduće da ti barem dva dana budu čista prije tretiranja folijarnim gnojivom.
Evidentirano

skip
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #923 na: 28 Srpnja, 2011, 13:19:39 »

danas, curzate b+sumpor+oligogreen+hascon+nu film17-----sve skupa, po sijelom trsu, a u nedjelju planiram crystal po zoni grožđa.

zar može sve ovo zajedno?
Evidentirano
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #924 na: 28 Srpnja, 2011, 13:34:56 »

zahvaljujem na oba posta ;)
Evidentirano
SINKE
Novigrad Podravski 46.070835,16.941015
aktivni član

MOČILE(KC) 46.176317,16.784009

Email
« Odgovor #925 na: 28 Srpnja, 2011, 14:51:18 »

u subotu bum još sa ridomilom+sumpor i gotovo kaj se tiče zaštite,samo još magnezij+hascon ;) u 8.mjesecu ;D
Evidentirano

bolje umrijet od litre nego od kapi!!!
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #926 na: 28 Srpnja, 2011, 18:44:21 »

zar može sve ovo zajedno?

Hrabro je to probati, no, ako je pH otopine u redu, moguće je! No, ne bih preporučivao bez probe ;D
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #927 na: 28 Srpnja, 2011, 19:02:08 »

Slazem se. Puno ljudi od zastite stvara naviku od spricanja bez znanja o bolestima i nacinu te jos vise uvjetima pod kojima se manifestiraju.
To je istina,ali 90% ljudi se uzda u savjet lokalnih agronoma u apotekama,koji zbog toga i jesu tamo,ali im je i namjera prodati čim više preparata,a nisu svi vinogradari educirani,a i ne može im se zamjeriti na tome,jer zato postoje educirani ljudi u apotekama koji te savjetuju,vidim da ima komentara o previše špricanja bez potrebe,lako je to komentirati kad je dosta dobra godina i nema problema,ali nije svima tako,lanjska godina je bila izazov,lani nije bilo komentara o nepotrebnom špricanju,ova godina je odlična,osim tamo gdje je bilo tuče
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #928 na: 28 Srpnja, 2011, 19:39:28 »

To je istina,ali 90% ljudi se uzda u savjet lokalnih agronoma u apotekama,koji zbog toga i jesu tamo,ali im je i namjera prodati čim više preparata,a nisu svi vinogradari educirani,a i ne može im se zamjeriti na tome,jer zato postoje educirani ljudi u apotekama koji te savjetuju,vidim da ima komentara o previše špricanja bez potrebe,lako je to komentirati kad je dosta dobra godina i nema problema,ali nije svima tako,lanjska godina je bila izazov,lani nije bilo komentara o nepotrebnom špricanju,ova godina je odlična,osim tamo gdje je bilo tuče

To su privatne apoteke, pa su i agronomi privatni. Nema veze, šta gazda odredi za potrošnju mora ići jer odlazi rok.
Uhh, otvorio si Pandorinu kutiju. Ne bih baš o tome :o
Šišaju ljude ko ovce u apotekama >:(
Evidentirano

poznanovec
Moderator
Novak

poznanovec-mali bukovec

Email
« Odgovor #929 na: 28 Srpnja, 2011, 19:40:33 »

Hrabro je to probati, no, ako je pH otopine u redu, moguće je! No, ne bih preporučivao bez probe ;D
a kaj da velim, probal sam i ide.
Evidentirano

vine nemre tak neveljati,
da ga mi nebi mogli spiti
 Str: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 71 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!