Blago tebi Razor. Ako se po mojem proračunu i po našim konzultacijama s foruma raćuna, onda meni fali 200 l kapaciteta. Blago svima nama. Ima netko za prodat inoxicu 200 l ?
Bome,nisam baš prisutan na ovim temama,al neki ovdje špricaju svaki drugi dan. ;)Sad mi je postalo jasno zašto se miću "ekoproizvođaći"odavde..Prodaja sredstava ja očito pala i iz tog razloga se mora špricat.Mi imamo oko 15ha vinograda i pola od ovih sredstava nije ni korišteno i vinogradi su zdravi.Izuzetak su neki sličajevi forumaša gdje je prošla tuća i koji su prisiljeni spašavati što se spasiti da.
jučer pošpricano ipak, cuprablau, chromosul+tilt, okvašivač i hasconKiša nemilice pada, bude se zadržalo kaj? POšpricano oko 17h, sad kad je kiša počela jutros neznam, al sigurno poslije ponoći, znači nekih 7-8h je ostal materijal na listu sigurno...Zna se da je nakon nekih 3h sve u listu, posebno bakar koji se teško ispire, ali chromosul i tilt? Za Moljca nisam ništ sad stavil jer šprical protiv njega pred 2 tjedna
danas, curzate b+sumpor+oligogreen+hascon+nu film17-----sve skupa, po sijelom trsu, a u nedjelju planiram crystal po zoni grožđa.
zar može sve ovo zajedno?
Slazem se. Puno ljudi od zastite stvara naviku od spricanja bez znanja o bolestima i nacinu te jos vise uvjetima pod kojima se manifestiraju.
To je istina,ali 90% ljudi se uzda u savjet lokalnih agronoma u apotekama,koji zbog toga i jesu tamo,ali im je i namjera prodati čim više preparata,a nisu svi vinogradari educirani,a i ne može im se zamjeriti na tome,jer zato postoje educirani ljudi u apotekama koji te savjetuju,vidim da ima komentara o previše špricanja bez potrebe,lako je to komentirati kad je dosta dobra godina i nema problema,ali nije svima tako,lanjska godina je bila izazov,lani nije bilo komentara o nepotrebnom špricanju,ova godina je odlična,osim tamo gdje je bilo tuče
Hrabro je to probati, no, ako je pH otopine u redu, moguće je! No, ne bih preporučivao bez probe