Pozdrav!Slično pitanje prethodnom postu Koju koncentraciju Signuma stavljate za prskanje vinove loze i koliko dana onda računate karencu?Hvala!
U kojoj koncentraciji sad špricati Neoramom?Hvala
Signum je u Makedoniji registrovan kao botriticid u vinovoj lozi, koncentracija je 0,1%, a karenca iznosi 14 dana.Pozdrav iz Makedonije.
Danas je kupljen Switch. U Sloveniji pakiranje od 100g košta 19.4 eura. Namjera nam je bila već danas navečer pošpricati sa njime po zoni grožđa ali nas je zeznuo pljusak pa smo špricanje prebacili za ponedjeljak.11.7 je bila tiča, 12.7 smo išli sa Teldorom po grožđu ali sam svejedno na nekim grozdovima primjetio botritisom napadnute bobe koje su se zarazile od susjedne koju je presjekla tuča. Razor je rekao da je Teldor u takvoj situaciji preslab i da treba uzeti Switch koji ima sistemično i kontaktno djelovanje, potpuno se slažem sa time, u to smo se i vlastitim očima uvjerili. Šta se lišča tiče vinograd se super oporavio, jako su potjerali zaperci i nadomjestili izgubljnu lisnu masu, jedini problem nam stvara botritis... Namjeravamo napraviti dva prskanja sa Switch-em i to u ponedjeljak 1.8 i negdje oko 20.8-25.8 i to samo u zoni grožđa. A uspjeh najviše ovisi o ljepome i toplome vremenu...
signum nije bortricid za vinovu lozu,neznam dal je pametno špricat grožđe jer nemaš podatak kolka je karenca
Ej, Komšo staro momče ! Kak se drži tvoj uzorni vinograd, nad onom za mene nostalgičnom dolinom ?
E covjece pazi jos da ti se avion ne srusi u vinograd dok radis ! Pa zar nije dosta nesrece u tvom vinogrdu ?
Pozdrav ljudi, molim za jedan savjet. U pitanju je grinja, prilično sam siguran a dosada s njom nisam imao problema u članku gospodina Šubića čitam da su konc od 1-4 %, što je puno veće od ovog napisanog na forumu (http://www.agroklub.com/vinogradarstvo/prve-zastite-vinograda-protiv-stetnih-organizama/931/). Mislio sam možda ići sada sa max konc Chromosula, dok mi Puno hvala
Pita me danas jedan stariji pajdaš s brega do mog:"Jel kaj gnije kod tebe?; Kod mene je počelo truliti i to na zelenim grozdovima! Ide iznutra i širi se po grozdu!"Jel ima neko ideju o čemu se tu radi? Botritis? Moljac? Nekaj drugo? Greške u zaštiti do sada?Nisam znal kaj da mu velim!