Juče sam tretirao sa DITHANE DG NEOTEC+COLLIS nakon 5-6 sati kasnije pljusak,dali je sa tim prskanjem postignut kakav efekat-zaštita ili je kiša oprala sredstvo.Pošto sam još u fazi učenja zanima me dali je tretiranje bolje vršiti prije ili poslije kiše,te dali ima neka pravila tretmana preventivima-kontaktima s obzirom na padaline(prije-poslije)?Pozdrav svim forumašima i hvala na odgovoru!
Tako i ja planiram. samo se dvoumim između switcha ili pyrusa. Prošle godine mi se swtich pokazal loš, doduše bila je i takva godina. Koja su vaša iskustva glede ovog.Inače, do sad je sve besprijekorno osim dva trsa koja imaju esku i dva koja su se posušila - na proljeće sadim nove.Kao i savke godine imam do početka rujna sve bez jedne točkice, a onda katastrofa - gnjiloča u svim oblicima, botritis, kisela trulež, ah kaj da vam velim. Sad kad malo zahladi, a ja idem na go sljedi skidanje lišća u zoni grožđa.Pišite o zaštiti botricidima, kao i o trećem letu moljca. Ove godine je druga generacija bila dosta duga, moral sam dva puta tretirati za drugu generaciju.
ma sve je ok, ali ak se pojavi i treća generacija moljaca, a napad još i oduži....
Trebao sam odmah, ali eto, već mi mozak ne radi najbolje:http://www.komora.hr/?page=preporuke,9,3608
savjetodavna u međimurju stvarno dobro radi svoj posao svaka čast
Bit ću tako slobodan i prenijeti najkvalitetniju preporuku iz Komore, a to je međimurska (možemo to usporediti s varaždinskom preporukom, o kojoj je bilo ranije rasprave):