Za rundu nema problema.Zaguglav sam i ja ali nije bila navedena koncentracija za vinograd.
Šta mislite o kombinaciji bakar+karathane gold za zaštitu nakon cvatnje? Iskustva?
tati mi prodavač natrpal punu vrečicu jutros...a ja na poslupergadochorusdomarkchromosul E, a ja bi vratil ovo i umjesto ove kombinacije šprical Signum + polyramMože samo kratak komentar? Osvrt na cijenu eventualno (pergado 67kn,chorus 67kn,domark 30kn, zajedno 164kn)Hvala
Naravno da ne piše, kad nije ni registriran za vinograd, no kad si pogledaš omjere djelatnih tvari te preporučenih koncentracija Cabria i Cantusa, skužiš u čemu je stvar i koliko ga treba ići bez nekakvih detaljnih računa.Signum je jači od Cabria po sadržaju piraklostrobina, a boskalida je nešto manje nego u Cantusu.Znači treba ga dozirati nešto manje od Cabrija, a nešto više od Cantusa i dolaziš oko brojke koju je napisao poznanovec.Piraklostrobin djeluje na peronosporu, pepelnicu i dobrim dijelom i na botritis, dok boskalid djeluje na botritis i dobrim dijelom i na pepelnicu.Pošto je riječ o preparatu na bazi strobilurina i boskalida, treba jedino pripaziti da se već nije previše prskalo s tim grupama ( stroby, quadris, collis, te cabrio ) jer su i na boskalidima te strobilurinima moguće rezistencije glavnih bolesti protiv kojih su namijenjeni.
eh,eh..znaći kod tebe je tata još uvek gazda vu gorici
Danas prskano sa Pergado F + Systhane + Chromosul + Folifertil B 11
Jesi li dobro proučio idu li ova zaštitna sredstva s Folifertilom?
Za sada je sve ok i nebi trebalo biti problema zbog Folifertila