Ima također hrpa preparata koji međusobno nemaju tu unakrsnu rezistentnost. Na forumu imamo te podjele ali eto, malo tko to pročita.
Ispravio sam i podebljao prije tjedan dana
http://www.vvvforum.eu/index.php?topic=434.0Dodao bih da su Pergado grupa, Forum grupa ( Acrobat MZ isto) te Melody grupa, isto. Grupa je jer već u zemljama okruženja postoje preparati sličnog početnog imena, a drugih dodataka ( Melody combi...), a istog su sastava šta se tiče sistemika.
Nemojte previše prskati sa tim preparatima, držite se strogo uputstava na deklaraciji o godišnjem broju prskanja, mijenjajte grupu na cimoksanil ako zatreba( Curzate grupa, Aviso, Antracol combi, Equation pro, Eclair )!
To vam je grupa 2 za peronosporu

Nije godina baš za bolesti, ali dobro je znati!
Imam malo dalje kontrolu, dakle netretirani tuđi vinograd, za sad bez bolesti.
Meni navedena sredstva lani na bazi dimetomorfa, iprovalikarba, u toj grupi je i mandipropamid, nisu previše pomogla. Lani sam skužio da ta sredstva, prilikom pritiska bolesti, nisu toliko jaka koliko ih se reklamira.
Treba ih ograničeno koristiti, blok metodom, 2 prskanja kad je najveći pritisak bolesti, kad se vidi bolest i točka!
Prema FRAC-u ta sredstva ulaze u opasni klub. Za razliku od sredstava na bazi cimoksanila i fosetila, fluopikolida isto, koje nemaju toliku mogućnost rezistencije.
Ako vas zanima, dolje su vam linkovi od FRAC-a, i IRAC-a.
IRAC je za insekticide, šta je FRAC za fungicide!