Ja protiv botritisa tretiram gorice u 3 navrata i to odmah nakon cvatnje(iako koristim preparate koji poopratno djeluju na botritis) zatim pred zatvaranje grozda i u početku šare i tako već nekoliko godina i u opće nemam problema sa botritisom. Naravno blagovremeno vršim i zelenu rezidbu, pljevljenje i sl te laganu defolijaciju kao i tretiranje 2 generacije moljca!
Ja dvaput. Nakon otpadanja cvijeća i pred zatvaranje. Switch mi je preskup. I prerazvikan. Meni je dobar i teldor. U šaranju ne upotrebljavam. Vodim se za onim da ipak grožđe prije berbe mora biti bar malo botritično...
Mi smo prošle godine koristili samo teldor protiv botritisa i to dvaput. Jedanput kod zatvaranja grozdova a drugi put u šari. Chardonnay je bio bran 25.9 a Graševina 7.10, botritisa uopče nije bilo(1-2%) makar je bila koma godina. Možda je tome doprinjelo i to da sam ja u 9 mjesecu skinuo lišče u zoni grožđa pa se grožđe nakon kiše brzo osušilo... Mislim da je agronomski fakutet radio jedno istraživanje o zaštiti protiv botritisa. Koristili su Switch i Teldor. Teldor im se pokazao bolji od Switcha na Graševini...
Ja sam jučer ujutro špricao sa Mikal Flash +sumpor + Folicur EW 250. Popodne sam dao prihranu Foliarel B + Magnesiogreen. Cvatnja je pri kraju, najavljuju nestabilno vrijeme sa kišom koje ovdje inače nedostaje. U daljnjim špricanjima namjeravam prijeći na bakar. Inače, ovdje na jugu Istre ,protiv pepelnice i sive plijesni koristimo sumporov prah i taj period dolazi sada pa sve do pred berbu
Ovo je ok,ak ti je cvatnja pri kraju onda je ko kod mene u Zagorju,još je prerano za bakar,kaj se tiče sumpora on te neće spasiti od sive plijesni
A vidjeti ću, tako smo radili do sada. Ako ne bude pomoglo ići ću na nešto jače