U Savjetodavnoj službi sam dobio mamce za moljce: žutoga ništa a sivog našao 40-50 komada u kućici.Jel to kritično?
Grinja ima puno, poljoapoteke ne stignu prodati sredstva, a nemaju ih previše na izbor. Nije to problem, problem je da i to malo sredstava je do sada potrošeno, i većina ljudi je prešla 2 tretiranja ( Demitan 2 dozvoljena, Acarstin 1 dozvoljeno tko ga je imao ( po novom upisniku SZB ga ni nema za ovu godinu ), Ortus, nisam siguran koliko je uopće dobar za grinje na vinovoj lozi.Nažalost, moram reći jedino šta se može, tretirajte sa sumporom bilo kakve formulacije, konstantno i dalje, te prihranom
imam još globala. koliko puta se on može koristiti?
danas poslije posla idem špricat, pošto nemam navalu grinja a demitanom šprical pred više 14 dana...da ne lupam demitanom 2x da stavim samo sumpor i delan?Da si demitan ostavim za kasnije tretiranje pošto može samo 2x?hvala
fala bogu ja sam se grinje riješil(2 x demitan),a sad je dalje koljem sumporom,al sam jučer moral oderat demitanom po direktoru jer je napala zlo..i već se danas vidi pomak na bolje.Nek,štel sam pitat kolko put smijem ići Polyramom DF pošto sam s njim već 3x,a na njemu niš ne piše nit morem negdje naći taj podatak.
Rizik od rezistencije je jako mali, a u kombinaciji s drugim preparatima praktično nikakav!Bitno je da se koristi u miksu sa drugim preparatima, a i koristi se jer samo preventivno djelovanje za fuzikladij nije dostatno kod kišovitog vremena.
Nažalost, moram reći jedino šta se može, tretirajte sa sumporom bilo kakve formulacije, konstantno i dalje, te prihranom
Dali može i dalje koncentracija sumpora 0,5%.
grinja hmm..ja sam 23.04 pospricao sa sumporom, nordoksom,i thiodanom i nisam nista primjetio.jutros pregledom utvrdjeno da ima grinje na listu ito suhi tragovi i malo sfrkano lisce (rekla mi jedna agronomka da je to bila grinja ) eli mi sada nije dala nista za grinju vec dva sistemika ( bilo je kise skoro svaki dan po malo tu kod Bj) za plemenjacu i pepelnicu MIKAL i jos neki drugi i nista za grinju. Jel treba?