Moguče, dans je padala cjeli dan, nadam se da neče napraviti problem. Imam pitanje za vas.Stari mi tvrdi da bakar u ovoj fazi usporava rast mladica zato ga vjerovatno i neče koristiti ,dali je to istina?
našel polyram za jedno špricanje prešel mu rok prije dve godine dal špricat sa tim mladice su 5cm
Nešto sam polovio, nešto nisam , ovo je malo prestručno napisano ali sam skužio da ga nesmije biti niti premalo zbog same biljke a ni previše jer se zagađuje okoliš.Prošle godine su slovenci uz granicu imali dosta problema sa H2S-om u vinu. Njihovi enolozi tvrde da je do povečanja slučaja sa H2S-om u vinu došlo zbog sve slabijeg korištenja bakrenih preparata. Manje se prska sa bakrom pa se preko grožđa automatski prenosi manja koncentracija bakra u vinu. A bakar u vinu veže H2S spojeve na sebe... Zahvaljujem na detalnom objašnjenju...
to zgleda vjerovatno ovak
Crna pjegavost se upravo sad razvija. Ako je kiše palo, a većinom je danas, povoljni uvjeti su trenutno sada, ako nije prevencija izvršena Smije se dva put godišnje koristiti na istom nasadu. Za razliku od Demitana, Acarstin se smije jedanput godišnje koristiti na istom nasadu. Grinja ima do 7 generacija tijekom godine. I šta onda Koristiti češće sumpor u prskanju pa će i automatski biti manje grinja. Najlakše je napamet baciti, bez ikakve koristi, pa onda poslije plakati
danas pošprical daconil+stroby+nu film