je
Demitan se u istom nasadu koristi najviše dva puta godišnje u razmacima dužim od 21 dan.Na vinovoj lozi smije se koristiti jednom prije cvatnje i jednom poslije cvatnje.Koliko sam skužil ti već sada dva put oderal sa njim,zar ne?
da,definitivno sam digel lažnu uzbunu,al dobro je jer se vidi budnost prisutnih.Jesam jučer ujutro išo :Polyram+Chromosul+Demitan,valjda bu nekaj vlovilo.Al vrag navaljuje,a bilo je i crveno ulje,nordox+Chromosul,pa demitan+Polyram,i opet se nedaju Kontrola posle kiše.Dečki,no paniks
Danas pošpricao s dithane-om dg neotec i cosavetom,a nakon toga s drinom.Neki pupovi su se tako lijepo otvorili da se na nekima vide mali grozdići a neki su tek u vunastom pupu i to na jednom te istom lucnju.Neznam zbog čega je tolika razlika.
Vraćam se na temu Atille. Dakle, po naputku iz Herbosa, morao sam žrtvovati par trsova za još jedno kontrolno špricanje. Ponovno su listovi ofureni. Napominjem svima koji imaju Atillu, da provjere datum punjenja. Ovaj moj je iz druge polovine 6. mjeseca 2010. Ako imate štogod takvo, veliki oprez!
Kod nas je potpuno drugačija situacija šta se bolesti tiće, crne pjegavosti uopče nema ( na jednome starome trsu smo je tjekom rezidbe primjetili)...
Crna pjegavost se upravo sad razvija. Ako je kiše palo, a većinom je danas, povoljni uvjeti su trenutno sada, ako nije prevencija izvršena Moguče, dans je padala cjeli dan, nadam se da neče napraviti problem. Imam pitanje za vas.Stari mi tvrdi da bakar u ovoj fazi usporava rast mladica zato ga vjerovatno i neče koristiti ,dali je to istina?