Stari mi kupuje sav materijal za prskanje u Sloveniji, zanimljivo je to da kod njih nema za kupiti CRVENOG ULJA, veli mu prodavač da je kod njih crveno ulje zabranjeno???
Nema ga u SLO,nema ni modrog,jer sadrže mineralno ulje iliti bijelo ulje kak je kod nas naziv,kod njih se,unatrag par godina,smije koristi samo biljno ulje,od repice
Danas mi stari ide prskati sa tim biljnim uljem ( mislim da je to insekticid, ostalo mu je od lani pa če ga iskoristiti)... Dok sam kopao u trsju pronašao sam na par mjesti( na Chardonnayu koji je ranij i on je sada u fazi ci) u sredini pupa rupu, vjerovatno crveni pauk...
a,jeba te...jedan još ne tira,drugi je u vunastom,treći već mladica 2cm..pa ti sad odredi koja je fenofaza i ćim oderat
Za rupe u pupu bi rekao da je gusjenica ili pipa,nju ne buš riješio uljem,trebao bi nekakav insekticid,prije par dana ih je Razor spomenuo,inače noću ordinira,meni su izbušile skoro sve pupe na 2 lucnja i 2 mlada trsa sa reznikom kompletno sve pupe,prije nek sam uspio pošpricati i to kaj sam uspio letimično vidjeti,možda i još toga vidjet ću uskoro