VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 16:46:35

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Arhiva
| | |-+  2011. - Prskanje (zaštita) u vinogradu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 71 Dolje Ispis
Autor Tema: 2011. - Prskanje (zaštita) u vinogradu  (Posjeta: 424790 puta)
MORDOR
POZDRAV VINOGRADARIMA!
Mlađi novak
*

MORDOR

Email
« Odgovor #150 na: 08 Travnja, 2011, 13:38:12 »

Ja sam jučer prskao Chardonay crvenim uljem ostalo još nije u fenofazi vunastog pupa možda još za dan dva!
Evidentirano
Gringo
Mlađi novak
*

Ðurmanec

Email
« Odgovor #151 na: 08 Travnja, 2011, 19:14:53 »

Ja sam danas s crvenim uljem šprical. Jedni pupovi se več otvaraju (muškat žuti, pinoti) dok su ostali vunasti.
Evidentirano

Life is good!
Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #152 na: 08 Travnja, 2011, 21:03:06 »

Stari mi kupuje sav materijal za prskanje u Sloveniji, zanimljivo je to da kod njih nema za kupiti CRVENOG ULJA, veli mu prodavač da je kod njih crveno ulje zabranjeno???  ???
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #153 na: 09 Travnja, 2011, 06:28:05 »

Stari mi kupuje sav materijal za prskanje u Sloveniji, zanimljivo je to da kod njih nema za kupiti CRVENOG ULJA, veli mu prodavač da je kod njih crveno ulje zabranjeno???  ???
Nema ga u SLO,nema ni modrog,jer sadrže mineralno ulje iliti bijelo ulje kak je kod nas naziv,kod njih se,unatrag par godina,smije koristi samo biljno ulje,od repice
Evidentirano

Mrgud
Mlađi novak
*

Novigrad Podravski

Email
« Odgovor #154 na: 09 Travnja, 2011, 07:16:24 »

Jučer pošpricao i Kernera sa Nordoxom + bijelo ulje + Basudin.
Evidentirano
Podrumar1987
aktivni član

Email
« Odgovor #155 na: 09 Travnja, 2011, 17:03:29 »

Nema ga u SLO,nema ni modrog,jer sadrže mineralno ulje iliti bijelo ulje kak je kod nas naziv,kod njih se,unatrag par godina,smije koristi samo biljno ulje,od repice

Danas mi stari ide prskati sa tim biljnim uljem ( mislim da je to insekticid, ostalo mu je od lani pa če ga iskoristiti)... Dok sam kopao u trsju pronašao sam na par mjesti( na Chardonnayu koji je ranij i on je sada u fazi ci) u sredini pupa rupu, vjerovatno crveni pauk...
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #156 na: 09 Travnja, 2011, 17:20:32 »

Danas mi stari ide prskati sa tim biljnim uljem ( mislim da je to insekticid, ostalo mu je od lani pa če ga iskoristiti)... Dok sam kopao u trsju pronašao sam na par mjesti( na Chardonnayu koji je ranij i on je sada u fazi ci) u sredini pupa rupu, vjerovatno crveni pauk...
Za rupe u pupu bi rekao da je gusjenica ili pipa,nju ne buš riješio uljem,trebao bi nekakav insekticid,prije par dana ih je Razor spomenuo,inače noću ordinira,meni su izbušile skoro sve pupe na 2 lucnja i 2 mlada trsa sa reznikom kompletno sve pupe,prije nek sam uspio pošpricati i to kaj sam uspio letimično vidjeti,možda i još toga vidjet ću uskoro  :(
Evidentirano

riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #157 na: 10 Travnja, 2011, 05:44:06 »

a,jeba te...jedan još ne tira,drugi je u vunastom,treći već mladica 2cm..pa ti sad odredi koja je fenofaza i ćim oderat >:(
Evidentirano
Podrumar1987
aktivni član

Email
« Odgovor #158 na: 10 Travnja, 2011, 08:16:56 »

a,jeba te...jedan još ne tira,drugi je u vunastom,treći već mladica 2cm..pa ti sad odredi koja je fenofaza i ćim oderat >:(
Slažem se s tobom...
Mi imao Graševinu,Chardonnay ,Kavčinu, Frankovku,®uti plavec i par trseva Kraljevine a sve se prska od jedamput jer nije toga  puno da bi špricao svaku sprtu odvojeno... Na kavčini čiji se pup nalazi iza drvenoga stupca pronašao sam oko na kojem se već vidi grozdić, a na istom trsu na lucnju jedva da su počele oči malo gibati...
Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #159 na: 10 Travnja, 2011, 08:47:54 »

Jučer sam pošpricao vinograd s modrim uljem.I kod mene ima nekoliko pojedenih pupova.Pupovi su također različiti,neki već pokazuju listiće,dok neki još nisu ni vunasti.
Evidentirano

I onda neš pil
basket
Mlađi novak
*

Sremac

Email
« Odgovor #160 na: 10 Travnja, 2011, 14:48:30 »

Ista zajebancija i kod mene u Sremu ???
Evidentirano

Sremac
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #161 na: 11 Travnja, 2011, 12:05:13 »

Obnovite zalihe Drina ili kojeg drugog aminokiselinskog gnojiva u kontinentalnom dijelu RH. Očekuje se hladno vrijeme i mogući mraz.  :o :o :o Nadam se da ne bude, ali ako bude.... :(
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #162 na: 11 Travnja, 2011, 12:08:44 »

Aritmetička sredina :)
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #163 na: 11 Travnja, 2011, 12:13:20 »

Za rupe u pupu bi rekao da je gusjenica ili pipa,nju ne buš riješio uljem,trebao bi nekakav insekticid,prije par dana ih je Razor spomenuo,inače noću ordinira,meni su izbušile skoro sve pupe na 2 lucnja i 2 mlada trsa sa reznikom kompletno sve pupe,prije nek sam uspio pošpricati i to kaj sam uspio letimično vidjeti,možda i još toga vidjet ću uskoro  :(
Ponovit ću opet jer trenutno je u akciji, a s obzirom na prohladno vrijeme, bit će toga i više : Nurelle, Callifos, Pirifos, Pyrinex, Chromorel, ako ne nađete,  može i Chromgor, Zagor, Rogor.
Evidentirano

Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #164 na: 17 Travnja, 2011, 08:21:51 »

Ima li opasnosti od grinje, obzirom na ovo zahlađenje ? Ja sam jučer pošprical s Rivalom i Demitanom. Da si poslije ne bi predbacivao !
Evidentirano

46.086344, 16.117566
 Str: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 71 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!