becopad ploče su napravljene od celuloze i mokrih krutih tvari. Količina isfiltriranog vina ovisi o kvaliteti(gustoći) filtra. Stvar je u tome da ih mozes koristiti više puta ( kad se zapuni, isperes ga u smjeru suprotnom od smjera filtracije i udaras dalje). Imas vise vrsta: Becopad 120(sterilni s većom pouzdanošću), 170(sterilni), 220, 270, 350(fina filtracija, uklanjanje kvasaca), 450, 550(grubi).To je to otprilike
Ajd malo pojasni kako ispereš filtere. Naime, ja sam koristio do sad samo Seitz ploče koje sam bacio nakon što su se napunile (zaštopale). Sad bi probao s becopad, ali kak ih ispireš? Da li s minivašem, u suprotnom smjeru ili kroz filter ali obrnuto?. Koliko se puta mogu oprati?
evo jučer prvi put filtriral sa becopad filterima, KD 3, cijena 5,5kn po ploči, dok je seitz 4,5 kn
najjeftinija varijanta da iskoristiš filtere kaj imaš je ispiranje filtera vodom, (kontra smjer pumpe) radil sam tak i super sam zadovoljan, zaštopalo mi se na prvih 200litara, porasel pritisak malo prek 2 bara i curkom curilo, ispiranjem s 10 litara vode - pritisak pal na 0,8 bara i opet puni mlaz.Naravno da to nije rješenje al za prešvercat se čisto OK
Da li na pumpi imaš prekidač lijevo-desno? Moj filter to nema, pa ću morati nešto drugo kombinirati.