Kakvo je na okus nakon pretoka?Jel do kraja odvrelo?Fulao si u taloženju, tj krenulo je spontano vreti. Ne možeš sa 7 g pirovina zaustaviti vrenje na tropu.Trebao si ostaviti neka vrije kak je, mislim da bi genijalno izašlo da si hladio.Čim spominješ miris bazge... jao.zašto ne degustirate ? koji kurac
E, hvala na odgovoru! A znam di sam fulao - sad znam. Druge godine hladim.Na okus je - blago. Ne osjeća se alkohol, ne osjeća se šećer. Ko vodica s malo muškatne arome. Ja bih rekao da nije provrelo do kraja.Da probam pokrenuti vrenje?
Hrvoje, mislim da imaš nekaj jako dobro, a da ni sam neznaš kak si to postigel.Početnička sreća.Ostavi, ne diraj ! Veliš da je vodica.Jačina ovisi o sladorima koje si imal. Ako nije na okus slatkasto-odvrelo je.
Odgovor se ovaj put nalazi u postu iznad tvog. Probaj to vino najprije i onda odluči,vjerojatno je već suho :-)
Da,treba probati,ak je slatko,možda da promiješa,malo pričekati,uostalom temp.budu oko 20°C i više,ne znam gdje je,još uvijek može odkipjeti do kraja,nije nikakva sila jer ak meni može refraktometar pokazati 22-23Oe,može i njemu
U splitu sam. Tako da je dosta toplo. Probam svaki dan i lijepog je okusa. Ali mi je tesko procjeniti secer. Ali ako je vjerovat refraktometru onda ima jos uvijek ima 35 g/l secera. Ma jedino me brine to sto ima dosta prostora slobodnog u bacvi dok na vrenjaci nema nikakvog pritiska. Pa da ne krene nesto po zlu.
Da sad ne razmišljam previše kak si izračunao šečer,to je oko 6 po Babou,ona desna skala,to nije suho vino,imaš refraktometar,provjeravaj par dana jel se kaj dešava pa se onda javi,ak dođe na oko 4,5 onda je gotovo
Evo zadnja 3 dana stoji na 5,6 po babou. Opet cu u nedjelju mjerit.