Danas sam išao provjeriti kako radi i sve OK, samo mi nema baš lijep miris.
Alambik, ja bih samo pojasnio da smo se ovdje vecinom "zalili" na probleme pokretanja vrenja sa CEG kvascima. Mislim da je sada i vise nego jasno da za te kvasce ne vrijedi uputstvo koje se nalazi na vrecici i koje je identicno skoro svim Uvaferm kvascima. Citajuci komenare korisnika, ocito ga je potrebno cesto mijesati, razmnazati u vecoj kolicini mosta, itd, itd.Doduse, te upute na pakovanju ne spominju niti aklimatizaciju a interesantno je da i Pavin i sve poljoapoteke samo kazu "slijedite upute na paketicu i to je sve". To ocito nije sve i tko nema pristup internetu, ovom forumu, portalu, itd. imati ce problem...
Pa nije baš tako kako kažeš. Ako se slijede upute na pakiranjima trebali bi se dobiti dobri rezultati. Međutim, upute na vrećicama ne mogu obuhvatiti sve radnje i postupke koje provode vinari, a uz ovo sve navedeno ih ima još jako jako puno, te s te strane ne može sve ni stajati. Jer ako se pogleda originalno pkairanje koje je zastupljeno svugdje u svijetu, svi imaju isto.Osim toga, ako se uzmu u obzir sve kombinacije i mogućnosti onda cijela knjižica tehničkih listova od nekih 60-70 strana bi se trebala davati uz svaki paketić kvasaca.
Sumporovodik? Nase isto.
Izgleda da smo Kos i ja imali isti problem. Jesi upoznat mozda kake su posljedice sumporovodika, kako ga se riješiti i kake posljedice ostavlja ili ne ostavlja na vino ?