Danas beremo Cabernet Sauvignon. Mislili smo cekat do subote, ali uz ovo prevrtljivo vrijeme nema smisla. Isto tako ptice su se opako okomile. Javim koliko je bilo secera.
Ma jok. nikakve linije i glasovi!Malo moraš o čvorcima više znati. Imam zračnicu, full dobra , češka Slavia, 4,5 cal. osobno ih sam sredio par komada Zakon, odličan šus! Idu u jutro, ali napadaju u jatu, tako su bezobrazni da grakču kad udaraju, onda ja u gaćama van iz kleti i bum!Druga stvar, vrebanje, imaju izvidnicu 2-3 komada, kad to prođe ide, napad! Ako se drži jato povremenim pucanjem izviđača na distanci od otprilike 50-100 m od vinograda plašenjem, to je onda uspjeh! Mada ako ste jedini na bregu i ako su živine gladne, i nemate strpljenja, mreže su vam najbolji način!Morate paziti, Vragi drugi put osjete da podižete cijev! Nekoliko puta mi se dogodilo da čim nanišanim, odleprša čvorak.Uh, imam mačke u vinogradu, hranim ih, vidio sam dok mi je miljenik, mačak, ulovio čvorka, dok ga je počeo čerupati, ostalo je par pera, i kljun i glavu mu je pojeo, a nemam više ni miševa ni voluharica u vinogradu! Mislim da ti se i Zagorac kuži u te stvari!
ha,cuj sef je sef
Jel ima netko iskustva sa ultrazvucnim stasilima ptica?
Imam mehanicku zastitu (plasticne mrezice) ali su zvekani nasli nacina da se pocaste (visoki snijeg a niske vocke na zici). Posebno na jednoj su uspjeli skinuti zastitu i tu su obrstili do temelja - tu ce pila morati djelovati i nada da ce krenuti iznad cijepljenja.