Baš mi je super čitati kako ekologija nije filozofija nego samo još jedan način kako (pre)skupo prodati svoje vino Ovo se ne odnosi na vikendaše koji proizvode za svoje potrebe Bit će fora kad čileanac proizvede ekološko vino sa kvazi certifikatima za 10-15 kuna sa najvišim ocjenama i to bude dostupno u svakom konzumu.
pa dobro,ajd ak si se i prebacil na eko vinarstvo,to je tvoj cilj i daljnja strategija,a me zanima jel se baviš i eko voćarstvom,eko ratarstvom,eko povrtlarstvom,te eko uzgojem mesa za svoje potrebe,ili sve to kupuješ u Konzumu ko i 90% ,(po tvome)nenormalnih Hrvata.Pogledamo li to iz drugog stajališta,vino je u biti poprilično nepotrebito u prehrambenom lancu čovjeka,jer žeđ možeš utažit na sto drugih naćina.Ja recimo imam 80% proizvodnje svoje hrane,koju proizvodim na 90% eko naćin,a to vino koje i proizvedem na knvencionalan naćin,sa potrošnjom kroz godinu koju imam nema šanse da mi naruši zdravlje.Nego Ivek moj dragi, nemoj nas non-stop vraćati u kojekakove jazbine i špilje u kojima bi po tebi bili presretni,jer tam niš ne treba sem hrane,a da se odrećemo svega ovog današnjeg.I sam veliš da bez nekih čuda novog svijeta nemreš funkcionirat.Nego se lijepo pomiri sam sa sobom i cijelim modernim svijetom,te poćni zajedno s nama uživati u negovim manama i blagodatima.P.S.Jedno pitanjce,ak može:A kam ideš kad,nedaj Bog oboliš,..jel u savremenu polikliniku,il nekom bioenergičaru,vraću il kakvom šamanu, pa zajedno plešete oko vatre za tvoje ozdravljenje?
Mislim da u Hrvatskoj ima potencijala za napredak u tome podrucju, samo sto smo mi nesposobni za te stvari.
ne bavim se nicim drugim osim vinarstva, vocarstvo me ne zanima, to je tek danas 110% kemija i industrija,
Ivane ne kakaj gdje ti nije mjesto Vidim da pojma nemaš