VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
20 Travnja, 2026, 06:53:42

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Ekološka i integrirana proizvodnja ili GMO
| |-+  Ekološka i integrirana zaštita, ishrana bilja ili GMO
| | |-+  Ekološka proizvodnja na internetu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 8 9 [10] 11 Dolje Ispis
Autor Tema: Ekološka proizvodnja na internetu  (Posjeta: 81815 puta)
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #135 na: 17 Siječnja, 2013, 13:44:21 »

Baš mi je super čitati kako ekologija nije filozofija nego samo još jedan način kako (pre)skupo prodati svoje vino ;D
Ovo se ne odnosi na vikendaše koji proizvode za svoje potrebe :)

Bit će fora kad čileanac proizvede ekološko vino sa kvazi certifikatima za 10-15 kuna sa najvišim ocjenama i to bude dostupno u svakom konzumu.

prijatelju, bez uvrede, ali jos PUUUUUUUUUUNO moras uciti o vinu, ekologiji i filozofiji koja ide uz to jer inace ti izjave ovog tipa nikako ne bi pale na pamet.. ::)
Evidentirano

riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #136 na: 17 Siječnja, 2013, 15:00:04 »

pa dobro,ajd ak si se i prebacil na eko vinarstvo,to je tvoj cilj i daljnja strategija,a me zanima jel se baviš i eko voćarstvom,eko ratarstvom,eko povrtlarstvom,te eko uzgojem mesa za svoje potrebe,ili sve to kupuješ u Konzumu ko i 90% ,(po tvome)nenormalnih Hrvata.Pogledamo li to iz drugog stajališta,vino je u biti poprilično nepotrebito u prehrambenom lancu čovjeka,jer žeđ možeš utažit na sto drugih naćina.Ja recimo imam 80%  proizvodnje svoje hrane,koju proizvodim na 90% eko naćin,a to vino koje i proizvedem na knvencionalan naćin,sa potrošnjom kroz godinu koju imam nema šanse da mi naruši zdravlje.
Nego Ivek moj dragi, nemoj nas non-stop vraćati u kojekakove jazbine i špilje u kojima bi po tebi bili presretni,jer tam niš ne treba sem hrane,a da se odrećemo svega ovog današnjeg.I sam veliš da bez nekih čuda novog svijeta nemreš funkcionirat.Nego se lijepo pomiri sam sa sobom i cijelim modernim svijetom,te poćni zajedno s nama uživati u negovim manama i blagodatima.

P.S.
Jedno pitanjce,ak može:
A kam ideš kad,nedaj Bog oboliš,..jel u savremenu polikliniku,il nekom bioenergičaru,vraću il kakvom šamanu, pa zajedno plešete oko vatre za tvoje ozdravljenje?
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #137 na: 17 Siječnja, 2013, 15:23:55 »

pa dobro,ajd ak si se i prebacil na eko vinarstvo,to je tvoj cilj i daljnja strategija,a me zanima jel se baviš i eko voćarstvom,eko ratarstvom,eko povrtlarstvom,te eko uzgojem mesa za svoje potrebe,ili sve to kupuješ u Konzumu ko i 90% ,(po tvome)nenormalnih Hrvata.Pogledamo li to iz drugog stajališta,vino je u biti poprilično nepotrebito u prehrambenom lancu čovjeka,jer žeđ možeš utažit na sto drugih naćina.Ja recimo imam 80%  proizvodnje svoje hrane,koju proizvodim na 90% eko naćin,a to vino koje i proizvedem na knvencionalan naćin,sa potrošnjom kroz godinu koju imam nema šanse da mi naruši zdravlje.
Nego Ivek moj dragi, nemoj nas non-stop vraćati u kojekakove jazbine i špilje u kojima bi po tebi bili presretni,jer tam niš ne treba sem hrane,a da se odrećemo svega ovog današnjeg.I sam veliš da bez nekih čuda novog svijeta nemreš funkcionirat.Nego se lijepo pomiri sam sa sobom i cijelim modernim svijetom,te poćni zajedno s nama uživati u negovim manama i blagodatima.

P.S.
Jedno pitanjce,ak može:
A kam ideš kad,nedaj Bog oboliš,..jel u savremenu polikliniku,il nekom bioenergičaru,vraću il kakvom šamanu, pa zajedno plešete oko vatre za tvoje ozdravljenje?

ne bavim se nicim drugim osim vinarstva, vocarstvo me ne zanima, to je tek danas 110% kemija i industrija, ratarstvo takoder, povrtlarstvo mi je ok i volim domace povrce i imam u vinogradu jedan dio gdje svake godine imamo vrt a imam i dvije bake tak da povrce uglavnom imam svoje domace iz vrta koje nije prskano nicime. meso cak niti ne jedem previse jer nisam neki apsolutni mesozder koji ne moze zamisliti dan bez komada svinjetine ali daleko od toga da ne volim dobar rostilj, peku, janjca na zaru, lungic, biftek.. :P

nigdje nisam napisao rijec NENORMALNIH.

pa naravno da je vino u prehrambenom lancu covjeka i opcenito ljudskog zivota nepotrebno ali je isto tako i masa drugih stvari pa ako cemo sad uci u taj teren zavrsit cemo na onoj poznatoj - nista se ne mora samo se umrijet mora..

nije meni ekoloski nacin proizvodnje sam sebi svrhe vec apsolutno jedan cilj a to je - originalno, jedinstveno i specificno vino!

a do njega je jedino moguce doci ekoloskim uzgojem, tehnikama i nacinima u vinogradu i podrumu i to je ono sto ja zagovaram i cilj mi je dobiti - originalno vino koje "govori" od kuda je jer je za mene to danas jedino smisleno.

kako god da bilo, niti ja niti bilo tko drugi ne moze "van" iz ovog vremena i koliko god se ja bunio protiv toga to je cinjenica i ostat ce tako pa je vise-manje nebitno sto ja o tome mislim..

ja mislim da to danas sta imamo ne valja nista i da je 90% svijeta i drustva apsolutno trulo ali ja to ionako ne mogu promjeniti vec se moram pomiriti da zivim u takvom (usranom) dobu.

ne vjerujem u danasnju medicinu i sve te pizdarije i lijekove kojima te kljukaju a u biti te truju.

ne koristim nikakve dodatke prehrani, ne pijem vitamine i minerale, sumece tablete, lijekove i tablete.. popijem mozda 5 aspirina godisnje i to je onda znak da sam zbilja u banani i da na rubu bolesti ali ne znam kad sam zadnji put bio kod doktora, kad mi postane lose ili me lovi prehlada, viroza ili gripa, zamotam se doma u deke, pijem litre caja (eko caja, ne onog razrjedenog smeca od francka ili podravke!), jedem puno voca, laganiju hranu i prode me za dan-dva, samo da ne moram doktoru jer ovo sta oni danas rade je smjesno..

strgas nogu dobis silapen, strgas ruku dobis silapen, prehladen si - silapen, imas gripu - silapen, boli te glava - silapen.. bedastoce.
Evidentirano

Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #138 na: 17 Siječnja, 2013, 18:30:04 »

Svako nekoliko stranica potrebno je podsjetiti kako ivan radi vino za tržište i u skladu s tim i radi i piše po forumu. I prska kad treba. I sumpori.   
p.s...ja uspješno živim 50 godina od ovog posla,ti si tek prodo prvu butelju prije 3 godine. Prskanu. Melody duom.
Sad je opet nekoliko stranica tvojih.
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #139 na: 17 Siječnja, 2013, 18:30:12 »

hm,lukavo si se izvukel,onak kavalirski ;) ,no samo bi htel napomenuti,drži ti svoj pravac i to je u redu,al pusti druge da rade po svome.
Evidentirano
Ruki
Novak
**

Email
« Odgovor #140 na: 18 Siječnja, 2013, 13:37:31 »

Ljudi nemojte ovaj prostor koristit za samoreklamu,treba biti realan pa prihvatiti svaciji nacin jer neki zive od toga kakvo god je,usmjerimo raspravu u vezi sa recesijom,prezivljavanju iste,promidzbi nasih domacih vina jer mislim  da nas gusi prodaja  vina u rinfuzi poznatih vinarija naravno vina sumnjive kvalitete,imaju ime, lijep lokal,zgodna gospodja toci...
Evidentirano
pissta
Zaštita u vinogradu
Novak

Varaždin(ski bregi)

Email
« Odgovor #141 na: 18 Siječnja, 2013, 15:34:50 »

Lijepo bih zamilio u svoje ime sve članove foruma koji se bave konvencionalnim uzgojem  loze da ne provociraju na ekološkim rubrikama!...nestali su zbog toga tu mnogi dobri dečki od kojih smo svi skupa mogli puno toga još naučiti ali...nije bilo ni sluha ni razumijevanja u nešto što većina gleda kao da je staromodno...nihovo pravo...no dopustite da i oni koji lozu gledaju kao živo biće koji  put imaju svoju  priču...bez podbadanja...uprotivnom eko-dio foruma možemo i zatvoriti ,.pozdrav
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #142 na: 18 Siječnja, 2013, 16:36:43 »

A kako to sad ti zemljače misliš ?Onda po takovom je nama taj podforum zabranjen,jer mi tu kao nemamo kaj reći,a kaj onda s vašim izletima i miješanjem u naše podrućje.Nisam primjetio da se baš nešto puno ustručavate sa kakovim komentarom.Pardoniram se,al treba malo i samokritike imati!
Evidentirano
pissta
Zaštita u vinogradu
Novak

Varaždin(ski bregi)

Email
« Odgovor #143 na: 18 Siječnja, 2013, 19:38:45 »

Prijatelju moj, svima nam treba malo više tolerancije i razumijevanja (ni sebe tu ne isključujem!!!) Dok mi brojimo godine, tehnologije čine čuda...i neka,jer nam ajmo reći prividno olakšavaju život premda zbog njih polako ostajemo bez posla ,prijatelja i budućnosti....jednostavno postajemo njezini sluge.
Ja jako volim popapati domaćeg purana,domaće čvarke,špek...maslinovo i bučino ulje isl...al ne mogu te izvorne okuse kupiti ni u jednom trgovačkom centru.
O kvaliteti uvezenog voća i povrća neću trošiti rijeći .
Ajmo na domaće vino proizvedeno po receptu starih  i u današnje vrijeme primitivnih Etrušćana.
Zašto im nisu trebali selekcionorani kvasci,enzimi,bistrila,filteri...pa čak ni sumpor da bi pili bistra vina ?
Vjerujem da je jedan-jedini pravi razlog taj što nisu imali ni npk gnojiva,insekticide,botricide i da ne nabrajam...a u vinu nisu vidjeli profit nego piće koje im je davalo snagu,zdravlje,vjeru i ljubav .
U većini današnjih industrijskih vina možeš  pronaći sve suprotno...tugu,bol ,plać i ostatke otrova...mirise i okuse neću spominjati jer su većinom umjetno dobiveni kao i u svim ostalim segmentima prehrane...kemija čini tu čuda.
Mislim da me dobro razuiješ al me opet malo izazivaš.Istina?...ja tebe više neću jer mi je snaga pri kraju! ;)...kao i nekolicini prije mene
 više mi ni nije stalo tko šta misli o meni i ekološkom načinu proizvodnje....samo ga derite jer kako i jedan kolega kaže vino može sve to izdržati...slažem se! ;)
Evidentirano
mmihale
Novak
**

Međimurje

Email
« Odgovor #144 na: 18 Siječnja, 2013, 19:58:38 »

mislim da d iskusija gdje ko pise je suvisna, tak ste ko mala djeca u vrticu  ;D

100% jesti i kupovati ekolosku hranu je jako tesko, a i poskupljuje izdatke za kuhinju, pa je pitanje ko si to moze i priustiti. Nadalje je i upitna "ekoloska" proizvodnja u nekim zemljama gdje to nije nekako regulirano, pa je sve i svasta "ekoloski" proizvedeno.
A da industrija koristi aktualne trendove, to je istina. ekoloska potrosnja raste 15% godisnje u europi, pa ko lud nebi napravio zelenu ambalazu i usao sa "nekvim" produktima na to podrucje. Pogledajte koliko novih veganskih i vegetarijanskih produkata se pojavljuje u zadnje vrijeme na trzistu.

Mislim da u Hrvatskoj ima potencijala za napredak u tome podrucju, samo sto smo mi nesposobni za te stvari.
Evidentirano

... vino voli visinu i dobar pogled, voli gledati odozgo.
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #145 na: 19 Siječnja, 2013, 14:45:33 »

ma,nemam ja tu niš protiv nikoga,i napomenul sam nek dela ko kak hoće,al poćel me iritirati takav stav i pristup s omalovažavanjem onih koji rade drukčije i svega  drukčijega,a isticanjem svoga kao svetog grala.
Tolko sam za sad imal tu za reći ,da ne ulazimo dublje!
Evidentirano
pissta
Zaštita u vinogradu
Novak

Varaždin(ski bregi)

Email
« Odgovor #146 na: 19 Siječnja, 2013, 17:51:35 »

Mislim da u Hrvatskoj ima potencijala za napredak u tome podrucju, samo sto smo mi nesposobni za te stvari.

Dijelom se slažem s tobom...Njemačka je zemlja od koje možemo puno toga naučiti,no ne bih rekao da smo baš nesposobni... nama Hrvatima treba malo više vremena da bismo to skužili
Nažalost, kada to nama dođe do mozga već će valjda cijela Europa biti prekrita takvim vinogradima.
evo jednog članka koji to i dokazuje;

http://www.dw.de/eko-vina-popularnija-no-ikad/a-15843081
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #147 na: 20 Siječnja, 2013, 20:17:12 »

ne bavim se nicim drugim osim vinarstva, vocarstvo me ne zanima, to je tek danas 110% kemija i industrija,
Ivane ne kakaj gdje ti nije mjesto  ;) Vidim da pojma nemaš :(

Voćarstvo kao grana je puno jača u eko proizvodnji, posebno za određene kulture.
A, razvojem novijih tolerantnih sorata, primjerice jabuka na bolesti koje ne zahtijevaju prskanja tek kreće u ekspanziju kod nas!
Te jabuke su dostupne već nekoliko godina i malim hobistima-voćarima. Zadržat ću se na jabukama koje se u prosjeku najviše prskaju, određene druge kulture voćarske i nije toliko potrebno prskati, naročito u povoljnim uvjetima uzgoja!
Vani je to već razrađeno odavno!
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #148 na: 20 Siječnja, 2013, 20:58:22 »

Apsolutna je laž da u voćarstvu nema ekološke proizvodnje, odnosno da to je tek danas 110% kemija i industrija. Ima je i puno više nego u vinogradarstvu.
Postoji cijeli niz kultura u voćarstvu koje jednostavno nije potrebno prskati.
Kulture koje se najviše prskaju, primjerice jabuke, postoji desetak sorata otporne na bolesti i to novije sorte, ne starinske, koje se mogu naći za kupiti u ZG-u kao Topaz, Liberty, Florina, Freedom i dr. koje uopće ne treba prskati protiv bolesti! Štetnici se rješavaju na drugi način!
A, gdje su primjerice druge kulture bobičastog i mediteranskoga voća koje nisam ni spominjao?? Zadržat ću se samo na voćarstvu, neću ni spominjati ratarstvo i povrtlarstvo!!!

Ivan se upleće u sve i svašta bez da zna o čemu uopće govori, nemojte ga poistovjećivati sa ekološkom proizvodnjom!

Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #149 na: 21 Siječnja, 2013, 18:19:43 »

Ivane ne kakaj gdje ti nije mjesto  ;) Vidim da pojma nemaš :(

pa nemam pojma o vocarstvu, to sam ti i rekao tako da ga izbjegavam a po tvojem shvacanju prirode i ekologije mogao bi ti izbjegavati i vinogradarstvo.

drz se zastite, otrova i kemije, to ti najbolje ide..
Evidentirano

Str: 1 ... 8 9 [10] 11 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!