VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
18 Travnja, 2026, 08:45:40

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Ekološka i integrirana proizvodnja ili GMO
| |-+  Ekološka i integrirana zaštita, ishrana bilja ili GMO
| | |-+  Ekološka proizvodnja na internetu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 Dolje Ispis
Autor Tema: Ekološka proizvodnja na internetu  (Posjeta: 81691 puta)
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #60 na: 20 Kolovoza, 2011, 13:12:55 »

Nisam ima volju uključivat se u ovu temu jer mi je i dosadilo kako je Ivan rekao borit se sa vjetrenjačama,nervira me zašto se svakoga ko ne misli konvencionalno popljuje na ovom forumu (to bi moglo biti pitanje za DRA®ENA),moja je filozofija slijedeća; NEKA SVAK RADI ŠTO MISLI DA JE NAJBOLJE,ALI NEKA NE OMALOVA®AVA DRUGOG!!!
Dajem vam moj primjer,počeo sam se baviti sa ovim poslom prije 4 godine,radio sam kako sam mogao i znao,na ovom forumu naučio sam puno,i prvo vino što sam napravio(lani)bilo je u rangu vrhunskog prodao sam ga 100 kn za litru,(nekih 200l),ovu godinu bi mogao imati nekih 3000 litara i isto tako mi je više od pola (cca2000l)več sada prodano po toj cijeni baš iz jednog jedinog razloga,a to je što je vino jedinstveno i drukčije od svih u mjestu i što je napravljeno onako kako se več davno ne radi PRIRODNO!!!
Evidentirano
mmihale
Novak
**

Međimurje

Email
« Odgovor #61 na: 20 Kolovoza, 2011, 14:19:00 »

moj veliki prijatelj i mentor  što se vina tiče B.Hanvas kaže- što je proces  i misli dalje od iskona to je dalje od ljudi.A čovjek fakat zna o vinu. ovo mi se čini malo daljnja polemika koja ne govori u prilog -ukusi se razlikuju i tu u prilog  nrbi išle ekonomske računice i sl.ako nešto vrijedi 1,2 tisuče godina onda je to..-to ;).malo mi to sliči na ono enegija je svuda oko nas ali bolje da mi plačamo ikoristimo naftu i sl.
e konacno netko spominje B.Hanvasa, preporucio sam ga vec svima ovdje na forumu. 
Evidentirano

... vino voli visinu i dobar pogled, voli gledati odozgo.
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #62 na: 20 Kolovoza, 2011, 16:57:04 »

Nisam ima volju uključivat se u ovu temu jer mi je i dosadilo kako je Ivan rekao borit se sa vjetrenjačama,nervira me zašto se svakoga ko ne misli konvencionalno popljuje na ovom forumu (to bi moglo biti pitanje za DRA®ENA),moja je filozofija slijedeća; NEKA SVAK RADI ŠTO MISLI DA JE NAJBOLJE,ALI NEKA NE OMALOVA®AVA DRUGOG!!!
Dajem vam moj primjer,počeo sam se baviti sa ovim poslom prije 4 godine,radio sam kako sam mogao i znao,na ovom forumu naučio sam puno,i prvo vino što sam napravio(lani)bilo je u rangu vrhunskog prodao sam ga 100 kn za litru,(nekih 200l),ovu godinu bi mogao imati nekih 3000 litara i isto tako mi je više od pola (cca2000l)več sada prodano po toj cijeni baš iz jednog jedinog razloga,a to je što je vino jedinstveno i drukčije od svih u mjestu i što je napravljeno onako kako se več davno ne radi PRIRODNO!!!
To nije istina vec ti to tako shvacas. ;)
Svaka cast ako vino mozes prodat po toj cijeni.
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #63 na: 20 Kolovoza, 2011, 17:55:40 »

Nisam ima volju uključivat se u ovu temu jer mi je i dosadilo kako je Ivan rekao borit se sa vjetrenjačama,nervira me zašto se svakoga ko ne misli konvencionalno popljuje na ovom forumu.... ....što je vino jedinstveno i drukčije od svih u mjestu i što je napravljeno onako kako se več davno ne radi PRIRODNO!!!

Čekaj malo, Gabro zar ti nisi pitao koja su najjača kemijska sredstva za tretiranje maslina protiv pipe i rekao da si sve živo probao od Confidora, nadalje :o ???
Zar je to prirodno ??? Ok, grožđe je netretirano, a masline i ulje nisu u istoj kategoriji, pa se mogu prskati?
Možeš nam to malo pojasniti?!
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #64 na: 20 Kolovoza, 2011, 21:18:05 »

Ekološka proizvodnja proizvoda i reklama su postali mutni biznis, te ogromna prilika za demagogiju i opsjenarstvo. Ima puno takvih likova, no potrebne certifikate nemaju, volio bih ako se i raspravlja o tome da se navedu potrebni certifikati, a hrpa njih se nađe koji navodno rade ekološki dok treba prodati proizvod, bez ikakvih papira i markica. Svaka čast izuzecima, no trenutno je to grana gdje ne znaš tko pije ko plače. ®alosno je da najglasniji ljudi koji govore protiv konvencionalne poljoprivrede, niti imaju markice niti se hvale time, a prodaju sve i svašta pod tzv eko proizvod.

Ozbiljne firme se inače hvale svojim standardima, certifikatima, studijama, partnerima i laboratorijskim izvješćima, no to je očito koju svjetlosnu godinu dalje od naših vrlih poljogospodarstava, koja prodaju kako šta ide!
Mi smo tu u prilici gledati članove koji imaju sliku eko certifikata na avataru, svaki dan filozofiraju i mlate praznu slamu, a udaljeni su od toga kao i druga galaksija.
To je demagogija >:(
Evidentirano

Mušketir
Novak
**

Email
« Odgovor #65 na: 20 Kolovoza, 2011, 21:53:51 »

Ekološka proizvodnja proizvoda i reklama su postali mutni biznis, te ogromna prilika za demagogiju i opsjenarstvo. Ima puno takvih likova, no potrebne certifikate nemaju, volio bih ako se i raspravlja o tome da se navedu potrebni certifikati, a hrpa njih se nađe koji navodno rade ekološki dok treba prodati proizvod, bez ikakvih papira i markica. Svaka čast izuzecima, no trenutno je to grana gdje ne znaš tko pije ko plače. ®alosno je da najglasniji ljudi koji govore protiv konvencionalne poljoprivrede, niti imaju markice niti se hvale time, a prodaju sve i svašta pod tzv eko proizvod.

Ozbiljne firme se inače hvale svojim standardima, certifikatima, studijama, partnerima i laboratorijskim izvješćima, no to je očito koju svjetlosnu godinu dalje od naših vrlih poljogospodarstava, koja prodaju kako šta ide!
Mi smo tu u prilici gledati članove koji imaju sliku eko certifikata na avataru, svaki dan filozofiraju i mlate praznu slamu, a udaljeni su od toga kao i druga galaksija.
To je demagogija
>:(

Koliko ja već dugo prićam o tome!!!
S tim da je taj član bio moderator i brisao mnogo postova koji su bili suprotni od njegovog razmišljanja
Evidentirano

45.857327,16.282457
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #66 na: 21 Kolovoza, 2011, 01:17:53 »

Koliko ja već dugo prićam o tome!!!
S tim da je taj član bio moderator i brisao mnogo postova koji su bili suprotni od njegovog razmišljanja

oho, pa tko nam je to ispuzao iz rupe, vec sam se zabrinuo sta te nema da me pljujes a vec par dana pisem po forumu.. ;D

hehe, koje ste vi sitne duse, ne vidite dalje od svog nosa.. ;)

ps. ako se ne znate normalno razgovarati i polemizirati onda se nemojte niti javljati bez obzira sta ste admini ili moderatori. ionako je ovaj forum nazalost postao poprilican talog svega i svacega sto mi je iskreno zao jer je imao potencijala..
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #67 na: 21 Kolovoza, 2011, 01:29:14 »

To je demagogija >:(

hehe, ovo mi je najbolje, eko je postao mutni biznis a cijela hrvatska ima svega par stotina ha pod eko proizvodnjom iliti u prijevodu oko 0,1% svih poljoprivrednih povrsina!? da, zbilja se na tom mutnom poslu okrecu milijarde protuzakonito stecenih kuna, narocito ako neka baba na dolcu proda liku foru da je vrt okopavan a ona sirota pospricala travu herbicidom a on popusio foru pa kupio njezine "eko" paradajze za 10 kn a iste takve je mogao dobiti par metara dalje za 7 kn.. je, zbilja zalosno, i ja takoder mislim da je eko poljoprivreda najveca rak rana nase poljoprivredne proizvodnje i trebalo bi je sto hitnije ukinuti pa da mozemo bez ikakve brige i ogranicenja kupovati svake godine sve skuplje otrove i umjetna gnojiva. zbilja ti svaka cast na ovakvom pozitivnom "razmisljanju", sigurno ces daleko dogurati.. ;)
Evidentirano

gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #68 na: 21 Kolovoza, 2011, 08:29:54 »

Čekaj malo, Gabro zar ti nisi pitao koja su najjača kemijska sredstva za tretiranje maslina protiv pipe i rekao da si sve živo probao od Confidora, nadalje :o ???
Zar je to prirodno ??? Ok, grožđe je netretirano, a masline i ulje nisu u istoj kategoriji, pa se mogu prskati?
Možeš nam to malo pojasniti?!

Je istina,i polivao sam najjačim insekticidima!,to je za masline od godine dana,posađene u dva sića zemlje,(pošto je u nas zemlja deficitaran proizvod) i do prvog roda za otprilike 10 godina sumnjam da če išta od tih insekticida ostati; usput rečeno usahlo je jednu 20 kom! tako da je sav trud uzaludan.

I da se osvrnem na jednu stvar u ciloj dalmaciji je jedna jedina komisija za eko-kontrolu i markiranje pa ti onda dođi do njih,po meni nije stvar u markici nego u poštenju i obrazu čovika koji se proizvodnjom bavi!!! ;)

Slijedeča stvar,mojih 100 maslina koje su na rodu več godinama nisu vidile nikakve preparate,(voda,gnjoj,prihrana,insekticide,bakar i sl.) osim nožica ze rizanje i bolji su mi prinosi i u količini maslina a pogotovo u radmanu ulja nego kod mnogih drugih i svo mi je ulje prodano odma iza taloženja 12 misec!!!
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #69 na: 21 Kolovoza, 2011, 09:31:35 »

hehe, ovo mi je najbolje, eko je postao mutni biznis a cijela hrvatska ima svega par stotina ha pod eko proizvodnjom iliti u prijevodu oko 0,1% svih poljoprivrednih povrsina!? da, zbilja se na tom mutnom poslu okrecu milijarde protuzakonito stecenih kuna, narocito ako neka baba na dolcu proda liku foru da je vrt okopavan a ona sirota pospricala travu herbicidom a on popusio foru pa kupio njezine "eko" paradajze za 10 kn a iste takve je mogao dobiti par metara dalje za 7 kn.. je, zbilja zalosno, i ja takoder mislim da je eko poljoprivreda najveca rak rana nase poljoprivredne proizvodnje i trebalo bi je sto hitnije ukinuti pa da mozemo bez ikakve brige i ogranicenja kupovati svake godine sve skuplje otrove i umjetna gnojiva. zbilja ti svaka cast na ovakvom pozitivnom "razmisljanju", sigurno ces daleko dogurati.. ;)

A, da si promijeniš avatar za početak. Kitiš se tuđim perjem kojeg nemaš, odnosno certifikatom. I ne živiš od svoje proizvodnje. Kad budeš živio od svoje proizvodnje onda možeš i svoju filozofiju tjerati, jer sve ovo šta govoriš čitaš iz knjiga, a sam to ne primjenjuješ.
Nisam ja protiv ekološke proizvodnje i neprskanja i uopće se o tome ne radi u mojem postu. Svak čast onom koji se time bavi jer je to teški posao. No, ni ti se time ne baviš, jer u prvom redu prskaš svoj vinograd, a u drugom stavljaš tu nekakve certifikate kojih nemaš. Zašto?
Najglasniji si u filozofiji i ekološkoj i inoj proizvodnji, a ne držiš se načela koja svima propagiraš ???

Mi smo sitne duše koje ne vidimo dalje od nosa, ali ne prakticiramo demagogiju i opsjenarstvo.
Sigurno smo i stoka sitnog zuba, sjećam se jednog koji je tako govorio ::)
Možda ima svega na forumu, ali vjerujem da za puno ljudi nije talog kakvim ga ti prikazuješ.
Šta tebi znači normalno razgovarati i polemizirati kad iz tvojih postova isijava sama bahatost i netolerancija, i sve drugo šta nije po tvojem ništa ne valja, počevši od proizvođača vina do agrotehnike i vinifikacije.
Kakvi su ti to nepristojni komentari " crvi su ispuzali iz rupe da me pljuju" ??? To više o tebi govori, nažalost :(
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #70 na: 21 Kolovoza, 2011, 09:36:14 »

Je istina,i polivao sam najjačim insekticidima!,to je za masline od godine dana,posađene u dva sića zemlje,(pošto je u nas zemlja deficitaran proizvod) i do prvog roda za otprilike 10 godina sumnjam da če išta od tih insekticida ostati; usput rečeno usahlo je jednu 20 kom! tako da je sav trud uzaludan.

I da se osvrnem na jednu stvar u ciloj dalmaciji je jedna jedina komisija za eko-kontrolu i markiranje pa ti onda dođi do njih,po meni nije stvar u markici nego u poštenju i obrazu čovika koji se proizvodnjom bavi!!! ;)

Slijedeča stvar,mojih 100 maslina koje su na rodu več godinama nisu vidile nikakve preparate,(voda,gnjoj,prihrana,insekticide,bakar i sl.) osim nožica ze rizanje i bolji su mi prinosi i u količini maslina a pogotovo u radmanu ulja nego kod mnogih drugih i svo mi je ulje prodano odma iza taloženja 12 misec!!!
Hvala na pojašnjenju Gabro. Za pipe ti je najbolje koristiti mehaničke pripravke, tj. zamke. Koliko sam vidio, taj problem se svuda i rješava upravo tako.
Evidentirano

gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #71 na: 21 Kolovoza, 2011, 11:52:22 »

Hvala na pojašnjenju Gabro. Za pipe ti je najbolje koristiti mehaničke pripravke, tj. zamke. Koliko sam vidio, taj problem se svuda i rješava upravo tako.

Moram još jednu stvar objasnit,mehaničke zamke tipa eko-trapa i ljepila za miševe mogu se koristiti ako postoji jedna ili više grana koje su ravne,odnosno pogodne za primjenu lovki,dužine bar 20 cm,meni grane zbog kotlastog uzgoja i premale veličine stabljike počinju odma od zemlje i debljine su cca 1cm tako da ni teoretski nemogu to upotrebljavat,bar idučih par godina.
Evidentirano
Radić
Novak
**

Email
« Odgovor #72 na: 21 Kolovoza, 2011, 19:55:18 »

hehe, koje ste vi sitne duse, ne vidite dalje od svog nosa.. ;)

ps. ako se ne znate normalno razgovarati i polemizirati onda se nemojte niti javljati bez obzira sta ste admini ili moderatori. ionako je ovaj forum nazalost postao poprilican talog svega i svacega sto mi je iskreno zao jer je imao potencijala..
.
Ivane tebe očito peru neke lude gljive u tvom ekoproizvodu.Sad si počeo pljuvati i po forumu.Ko zna šta je sljedeće ???
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #73 na: 22 Kolovoza, 2011, 09:21:18 »

...narocito ako neka baba na dolcu proda liku foru da je vrt okopavan a ona sirota pospricala travu herbicidom a on popusio foru pa kupio njezine "eko" paradajze za 10 kn a iste takve je mogao dobiti par metara dalje za 7 kn.. je, zbilja zalosno..
Prijatelju,iznenadio bi se koliko tu ima istine jer sam i sam isprobao i to baš na paradajzu.Izabrao sam si 6komada koje sam špricao,s time da nisam pretjerivao,onako za probu,u ranom stadiju bakar,kasnije 2xQuadris,minimalna karenca,folijarna prihrana i zalijevanje sa Kristalonom i naravno zalijevanje vodom koliko sam stigao,izgleda izvrsno,dosad sam skinuo 16kg i još je toliko zdravog gore,lišće ful zdravo.Drugih 6 komada sam samo zalijevao vodom,puno lošije izgleda i puno manje sam skinuo,lišće mu je sad nikakvo,žuto,spaljeno,iako ima plodova,ali niš od toga,teško da bu dozrijelo,sve stabljike su na otvorenom.®elim reći,bez ikakvog podcjenjivanja,mogu si ekološko uzgojiti za sebe,ali su prinosi puno manji,barem ove godine,da živim od te proizvodnje,ne ide na taj način,ko bi mi to platio,možda da sam u Švicarskoj ili u zemlji gdje ljudi imaju takav mentalitet da ne lažu kad vele da je ful ekološka proizvodnja i onda je to puno veća cijena,jer su manji prinosi,kod nas nema šanse da nekom povjerujem u to jer i sam imam iskustva   ;)
Evidentirano

mmihale
Novak
**

Međimurje

Email
« Odgovor #74 na: 22 Kolovoza, 2011, 12:01:11 »

Prijatelju,iznenadio bi se koliko tu ima istine jer sam i sam isprobao i to baš na paradajzu.Izabrao sam si 6komada koje sam špricao,s time da nisam pretjerivao,onako za probu,u ranom stadiju bakar,kasnije 2xQuadris,minimalna karenca,folijarna prihrana i zalijevanje sa Kristalonom i naravno zalijevanje vodom koliko sam stigao,izgleda izvrsno,dosad sam skinuo 16kg i još je toliko zdravog gore,lišće ful zdravo.Drugih 6 komada sam samo zalijevao vodom,puno lošije izgleda i puno manje sam skinuo,lišće mu je sad nikakvo,žuto,spaljeno,iako ima plodova,ali niš od toga,teško da bu dozrijelo,sve stabljike su na otvorenom.®elim reći,bez ikakvog podcjenjivanja,mogu si ekološko uzgojiti za sebe,ali su prinosi puno manji,barem ove godine,da živim od te proizvodnje,ne ide na taj način,ko bi mi to platio,možda da sam u Švicarskoj ili u zemlji gdje ljudi imaju takav mentalitet da ne lažu kad vele da je ful ekološka proizvodnja i onda je to puno veća cijena,jer su manji prinosi,kod nas nema šanse da nekom povjerujem u to jer i sam imam iskustva   ;)

Po meni, ne mozes to tek tako usporedjivat, jer ekoloske rajcice se isto tretiraju nekim stvarima, npr. mogao si prskati svaki tjedan mlijekom te cajem od rajcicinih zapreka. Tu i tamo posipati pepelom. Ja tako vec uzgajam rajcice za sebe i nemam bas nikakvih problema. Probaj slijedce godine jedan taka test napraviti.
Isto je i kod vinograda, ne moze se samo od danas na sutra preci na ekolosku proizvodnju: treba uzeti u obzir polozaj, robusnije sorte, alternativnu zastitu, mozda nesto vise naucit o bolestima ..... Eventualno ekoloska proizvodnja i nije moguca na zeljenoj lokaciji ili zeljenim sortama!

Drugo, slazem se sa tobom, samo sto ja velim da niti Svicarcima ne treba vjerovasti. Najbolje bi iblo kad bi postojala nekva vrsta brze i lake kontrole robe :-)

Pozdrav.
Evidentirano

... vino voli visinu i dobar pogled, voli gledati odozgo.
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!