kažu stari vinogradari da vino je žedno ako stoji u drvenim bačvama a ja isto tako mislim da 100 litri na tu količinu nije mnogo,ali svako ima svoje mišljenje a malo vode navodno ubija gorčinu u vinu i trpkost.
ja neznam kakvu lozu mali kostanj ima, ali znam da je moj deda dok smo imali samo direktora dodaval vodu jer je inače bil prejak za piti.
Ja mislim da je se voda dodaje ne da bi se razredila koncentracija šećera (to jest alkohola) nego da se razredi ukus i buke vina.
dodavanje vode u vino, ponavljam, nije alternativa za ništa osim patvorenje vina koje je našim zakonom o vinu zabranjeno !
Quote from: mali kostanj on 19 Rujna, 2007, 07:51:39pozdrav od matematičara ja ipak mislim da se mora staviti 10 posto vode na 1850 litri mošta bez obzira na vaše komentare.hvalaMožda u gemištu (dva u osam), ali u mošt nikada dok sam živ i pri pameti. Rađe bi prešel na pivu, nek delal delanec.
pozdrav od matematičara ja ipak mislim da se mora staviti 10 posto vode na 1850 litri mošta bez obzira na vaše komentare.hvala
baš bi ja htio probati ta vaša vina pa zato molim sve komentatore da me pozovu na čašu vina platim naravno, očekujem poziv