Imam blagi osjećaj da sve ove aromatične kvasce treba izbjegavati kod Graševine. Sa Sihom 7 sam vrlo zadovoljan (ugodna aroma Graševine (malo jača jer sam produžio maceriranje), mirno vrenje i nikakvih problema, berba 2012, a i sada ponovno). Godinu prije Flavour 2000, mlitava Graševina, problemi sa sumporovodikom i oksidacijom, jedno lijepo razočarenje, a prije toga sa standardnim bezimenim Uvafermon također jako zadovoljan.
Godinama sam koristio CEG na graševini, ali sam već dvije godine prešao na SIHA 7. Razlika je velika, ne bih se vraćao više na CEG.Jedino što vjerojatno više nikad neću smjeti probati svoj mošt i vino zbog teške bolesti koja je sanirana velikom operacijom.Karcinom usne šupljine. Nikad pušio, pio malo i to vina.Sada ne smijem niti vino, niti gazirano niti kavu.®ivot je otišao naglavačke, a sada ne znam da li se uopće dalje baviti s malim obiteljskim vinogradom. Jedino ako će sin imati volju.Eto toliko od mene, budite zdravi, sretni i veseli i isprobavajte moštove i vina. Popijte koju i za mene.