Jel to ona plava Einhellova sjeckalica za granje od 2kw ?Ako je plava boja onda nebi trebao imati nekih problema, moj otac ima nekoliko plavih Einhellovih el. alata i nijedna dosada nije trebala servis niti je krepala i to za dosta posla kod kuće, ne profesionalno već za doma ima ih već par godina iza garancije. Onaj žuti i slične boje Einhellovi alati nevaljaju ništa i ne vrijedi kupiti !
Kawasaki tj 35 ili tj 45TJ 35 polu profi 2ks kod peveca 2800 knTJ 45 profi 3,2 ks kod peveca 3600 knRobusni, pouzdani, snažni, dugotrajni - sve 5Brat mi ima TJ 35 već 7-8 godina, nepoderivo....Ja kupio isti u ožujku, radi kao singerica....PREPORUCUJEM....
Molim preporuku. Trebala bi malu motornu okapačicu, ne skakavca, da nije teška, tako da mogu sama dok mi treba.
hvala svima na preporukama... bio sam danas u pevecu, nažalost Kawa mi ispada iz igre.3800 kn je TJ 45 model i to bez onih ručki za držanje (samo onaj rukohvat oko ručke, nemam pojma jel uz to idu i naramenice, smrzuno sam se na cijenu i odustao)TJ 27 isto tak s tim rukohvatom, a snaga mu je 1,1 - preslabo.Ako netko zna di ima TJ 45 po povoljnijim cijenam nek slobodno napiše.Ta jedna ručka je praktična za terene sa nagibom, rad između trsova u vinogradu, ja sam dobil i naramanice s trimerom. Ja osobno sam svoju iz dežele dopelal...gdje bi bilo povoljnije ne znam.Općenito je cijena mjerilo kvalitete...samo treba pazit da se ime ne preplati preveč
Bas je plava ,normalno govorim o hobi alatima,nego znas sto mi se s njom desilo,tupani u PRC su napravili manji otvor za mm u plastici na stroju nego sto je debeo celicni nosac s kotacima koji u to treba sjesti,da sad ne spominjem detalje,nabio ja taj nosac u tu premalu rupu,radila pol sata i pukla plastika u koju sjeda nosac,haha Odnesem na servis,objasnim,dobro,zovu me za 2 tjedna dojdi po novu,s ove su uzeli kaj se isplati,a kuciste bacili Onda sam bas serviseru rekao de je problem,pogledal je i malo pofrezal rupu u plastici i sad je ok radi ko singerica Zelim reci,moze biti alat jeftin,ne znaci da je tolko los,problem je imati skupi alat,a problema s njime ko sa najjeftinijem.Nije mi zao kaj sam kupil jeftinu flaksericu za 700kn,vec mi se isplatila da i krepa,a da mi treba bas gledal bi ovo kaj je Gabro spomenuo da se moze svasta na nju prikljuciti,osim Stihla,mislim da i Husqvarna ima takve modele,recimo stvar osobnog odabira,potrebe,blizine servisa itd.
Ja bi preporučil Mio honda f 460. Manja je, dvije brzine i dosta snažan četverotaktni motor. Ja imam već godinama hondu f 420 to je malo stariji model. Kod okapanja je dosta teška, ali opet ne preteška da bi se zakapala na mjestu u zemlju, tak da je samo malo pridžavaš dok okapaš. Ima puno priključaka za nju: plug, metalni veliki kotači, kosa itd.
Dosta je to usko 30 cm za širinu okapanja. Ja sadim većinom sve na 80 cm i onda idem u redove s 4 motike na frezi, ali ja imam dosta zemlje pa mi nije to problem.Mislim da je širina 4 motike oko 70 cm, a na dvije se nemože kopat jer bi se prevrnula. Neznam dali koja kopačica može kopat širinu 30 cm, osim ako neki skakavac može skakutat na dvije motike ili one freze za trimer. Nemam iskustva s frezama kaj imaju nazad frezu pa ako netko ima nek preporuči. Meni bi trebala isto takva veča ( možda goldoni 10 ks) pa me zanima kaj bi mi bilo povoljno a dosta jako....