J...š takav život!...oprosti to za mene nema veze sa životom.Ja bi rađe zajedno sa ženom ovce čuval,od jutra se svađal s njom ,a naveće "pomirili" se u zajedničkom krevetu.Ak su za to išli u školu nisu se trebali ni ženiti dok ne odu u penziju!®ivot je sasvim nešto drugo...ovo je materijalizam!
Ja se slažem da je faks jedini način da se nađe malo bolji posao i neka normalna plača, ali i oni koji imaju srednje škole trebaju živjeti i raditi... Ljudi sa fakultetima su manjina u ukopnoj populaciji, znači natalitet države najviše ovisi o ljudima sa srednjom školom, zato bi i o tome država trebala voditi računa.U ovoj državi največi su problem ljudi koji iz državnih službi sa 50 godina odlaze u mirovine, mirovina se može kupiti za par tisuča eura, svi to znamo.... U mojem selu ima 12 kuča, u zadnje dvija godine su 3 čovjeka mlađa od 55 godina otišla u mirovinu ( naravno preko veze), na selu žive pa kad ih pitaš zašto ne siju kukuruz ili ječam za svinje ili kokoši oni vele da se to neisplati. Dok ja sušim sijeno i mučim se sa starcima preko ljeta , oni sjede na terasi i smiju mi se kako sam glup... Takvi ljudi su problem...
I,nastavak izvinjavam se stisnuo sam krivi botun, dvije godine za redom, i nije problem u turizmu nego opet u trgovačkim lobijima,znate li vi da nema u turizmu u velikim turističkim objektima NITI JEDNOG PREHRAMBENOG PROIZVODA PROIZVEDENOG U HRVATSKOJ bio sam par puta u kuhinji hotela od 2000 gostiju i to je katastrofa meso iz brazila povrče iz evrope vina iz kalifornije i čilea, LJUDI MOJI TO JE PROBLEM NE PRODAJEMO NAŠE PROIZVODE U NAŠIM HOTELIMA STRANCIMA!!!I DOK JE TO TAKO JADNI MI I NAŠE GOSPODARSTVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
evo citam bas jucer da je udio nezaposlenih a visokoobrazovanih ljudi na burzi ispod 10% !
Na tržištu radne snage sve vam ovisi o ponudi i potražnji. Pissta je je lijepo rekao,trenutno u hr-u fali određenih zanimanja koji zahtijevaju VSS,ali kad ekipa navali na fax brzo će se to izmijeniti. Zapitajte se samo zašto su čistači u njemačkoj vrlo traženi i dobro plaćeni.Prednost VSS-a je da uvijek možete raditi posao koji ne zahtijeva neko obrazovanje dok osoba sa SSS-om ne može raditi recimo u INI kao kemijski inženjer
Prednost VSS-a je da uvijek možete raditi posao koji ne zahtijeva neko obrazovanje dok osoba sa SSS-om ne može raditi recimo u INI kao kemijski inženjer
Moze raditi bilo koji posao samo sto ga poslodavci ne trebaju jer bi ga trebali platiti po obrazovanju a to ne zele i zato uzimaju sss.(ispravite ako grijesim) S druge strane covjek moze imati dva faxa pa se nemoze zaposliti jer nema spagu,tatu ili mamu iz uprave.Primjera poput ivanove cure je jako malo,kod nas je previse mita i korupcije.
Potpisujem u potpunosti.Ja sam osam godina radio po terenu,sa 25g.sam otišao na teren također zbog kuće,jer u poduzeću u kojem sad dotad radio nije bilo šanse da napravim kuću.Kćer je imala 3g a sin 7mjeseci.Još je bilo dobro kad sam bio u Zg.pa sam dolazio svaki petak,neki put i u subotu,ali kad sam bio recimo na Igmanu u Bosni nije me bilo kući po 3-4tjedna.Bio sam"gost"u vlastitoj kući.Nisam vidio sina kad je napravio prvi korak,kad je počeo govoriti prve rijeći.Kad sam došao kući gledao me ko stranca,a kad se priviknuo na mene,morao sam otići.Koju godinu kasnije kad je kćer sve to shvaćala,kaže mi tata a kad češ jednom doći a da više ne moraš otići ,samo si možete zamisliti kako mi je bilo.Kad su djeca bila najinteresantnija i kad sam im bio najpotrebniji nije me bilo.Kako je bilo i ženi koja je jutarnju smjenu radila od pet sati a prije toga je morala djecu odvesti u vrtić i još je posluživala zidare kad su žbukali kuću.Najbolje godine sam proveo po terenima,to nije nikakav život.
Ovo je bas reality check. Ljudi nije sve u novcima