VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
18 Travnja, 2026, 23:56:18

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Za korisnike Vinogradarskog foruma
| |-+  Bez cenzure
| | |-+  Svaštara
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 100 Dolje Ispis
Autor Tema: Svaštara  (Posjeta: 603503 puta)
pirou
Novak
**

Ðurđevac

Email
« Odgovor #300 na: 16 Veljače, 2011, 13:21:38 »

Podravci su (smo) štedljivi, šparni.
Zato nikad ni nebumo organizirali forumašku feštu kod nas!   ;D ;D ;D ;D
Zajebavam se i podjebavam....
Evidentirano
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #301 na: 16 Veljače, 2011, 13:44:40 »

Istina. jako vrijedni i šparni ljudi. A hoće i pomoći (osim ako se radi o lovi :D), uglavnom Podravec te nikad ne bu zeznul. Ako ti nemore pomoći ne bu ti ni odmogel. Navek s njim znaš na ćemu si.

Citat pissta :
E da iz Virja  ...sory nisam skužil!
A kaj veliš na ovo:
Citat:
U zivotu je dovoljno biti pametan samo dva puta: kad biraš  zanimanje i bracnog druga.Ko oba puta promaši, mora biti pametan cjelog zivota.
 kraj citata

Viš nis ni znala da sam cijeli život bedasta!?
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #302 na: 16 Veljače, 2011, 13:50:07 »

J...š takav život!...oprosti to za mene nema veze sa životom.
Ja bi rađe zajedno sa ženom ovce čuval,od jutra se svađal s njom ,a naveće "pomirili" se u zajedničkom krevetu.
Ak su za to išli u školu nisu se trebali ni ženiti dok ne odu u penziju!
®ivot je sasvim nešto drugo...ovo je materijalizam!

Sa ovime se i ja slažem... Kolko neki parovi podnose odvojeni život toliko ga drugi ne podnose... Zamislite ovu opciju, zena ti rodi djete a ti nemožeš biti uz njih , nego ih viđaš samo za vikend...  I šta ond ima čovjek od života...  Pare se potroše , čovjek ostari  i jedino čega se čovjek može prisječati u stare dane su ljepi trenutci koje je proživio...
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #303 na: 16 Veljače, 2011, 16:19:30 »

Ja se slažem da je faks jedini način da se nađe malo bolji posao i neka normalna plača, ali i oni koji imaju srednje škole trebaju živjeti i raditi... Ljudi sa fakultetima su manjina u ukopnoj populaciji, znači natalitet države najviše ovisi o ljudima sa srednjom školom, zato bi i o tome država trebala voditi računa.

U ovoj državi največi su problem ljudi koji iz državnih službi sa 50 godina odlaze u mirovine, mirovina se može kupiti za par tisuča eura, svi to znamo.... U mojem selu ima 12 kuča, u zadnje dvija godine su 3 čovjeka mlađa od 55 godina otišla u mirovinu ( naravno preko veze), na selu žive pa kad ih pitaš zašto ne siju kukuruz ili ječam za svinje ili kokoši oni vele da se to neisplati.
Dok ja sušim sijeno i mučim se sa starcima preko ljeta , oni sjede na terasi i smiju mi se kako sam glup... Takvi ljudi su problem...

evo citam bas jucer da je udio nezaposlenih a visokoobrazovanih ljudi na burzi ispod 10% a nezaposlenih sa srednjom skolom ima preko 60%! mislim da je to potvrda cinjenice da se ipak isplati studirati i zavrsiti neki fax bez obzira koliko god nasi fakulteti jos uvijek nisu prilagodeni potrebama trzista i konkretnim poslovima jer tek kada zavrsis fax shvatis da ne znas gotovo nista ali ipak ti je puno lakse ako nades posao u struci.

nazalost nasa drzava ne vodi racuna o nicemu i nema apsolutno nikakvu filozofiju niti politiku niti smjer razvoja.. ali necemo sad o politici makar je 99% problema izravno vezano uz politiku, tj. neprovodenje ili katastrofalno provodenje iste.

kod nas je organizirano takvo stanje (pa i mentalitet) da se ne isplati nista raditi, to dolazi od samih ljudi koji jos uvijek zele i nauceni su zivotariti i "potkradati" od drzave jer se ne zele ili ne znaju kvalitetnije pobrinuti za sebe i svoje zivote. ali to su dosta kompleksne teme zasto je takvo stanje kod nas i zasto su nasi ljudi pesimisticni, depresivni i nezainteresirani za ikakav ozbiljniji rad ili obaveze. mislim da su to politicki problemi koji su prakticki ovu jadnu drzavicu doveli na prosjecan stap sa osjecajem da nismo svi isti i da su se mnogi enormno obogatili mimo zakona, na ledima sirotinje i radnika, itd.

I,nastavak izvinjavam se stisnuo sam krivi botun, dvije godine za redom, i nije problem u turizmu nego opet u trgovačkim lobijima,znate li vi da nema u turizmu u velikim turističkim objektima NITI JEDNOG PREHRAMBENOG PROIZVODA PROIZVEDENOG U HRVATSKOJ bio sam par puta u kuhinji hotela od 2000 gostiju i to je katastrofa meso iz brazila povrče iz evrope vina iz kalifornije i čilea, LJUDI MOJI TO JE PROBLEM NE PRODAJEMO NAŠE PROIZVODE U NAŠIM HOTELIMA STRANCIMA!!!

I DOK JE TO TAKO JADNI MI I NAŠE GOSPODARSTVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

koliko je ovo tocno znam i sam ali opet su mi takve stvari kristalno jasne i logicne! poduzetnik koji je ulozio milijune u hotele (ili u bilo sta drugo) sam odreduje da li ce hranu kupovati u metrou, konzumu ili ce je uvoziti iz kine ili njemacke jer mu je uglavnom jedini orijentir cijena, tj. isplativost. nemojte se zavaravati da je to nesto drugacije, pa mnogi od vas idu u sloveniju po speceraj, a da ne govorim o sredstvima za spricanje, enologiju, itd. ljudi kupuju vani zato jer im je tamo jeftinije i na to imaju apsolutno pravo! meni nitko ne moze reci kako cu i na sto trositi svoje novce. cinjenica je da je nase cijelo gospodarstvo iznimno nekonkurentno a to posebno vrijedi za poljoprivredne proizvodace koji jednostavno ne mogu proizvesti jeftinije proizvode nego sto to moze jedna nizozemska, austrija, njemacka, itd.

takoder tu imaju veliku ulogu i uvozni lobiji jer opet prodaju robu, dakle orijentirani su na cijenu i to im je jedino mjerilo. svi mi zelimo zaraditi i u svome poslu biti sto uspjesniji i efikasniji pa tako je i sa uvoznicima. druga je stvar sto drzava ne zeli kontrolirati i ograniciti takve stvari ali tu se opet vracamo na problematiku lose politike koje radi protiv interesa ove zemlje i ljudi.. a jos gore ce biti kada udemo u EU jer ce nas pokopati jeftinim cijenama i uvozom. zato ja i jedini spas vidim u posebnom i originalnom proizvodu koji je orjentiran jedino na iznimnu kvalitetu koja se uvijek cijeni bez obzira da li proizvod nudio na trzistu kine, njemacke ili hrvatske.. i mislim da bi tako trebalo biti u 90% ostalih grana poljoprivrede jer sa prosjekom se ne mozemo nositi u godinama koje dolaze.
Evidentirano

pissta
Zaštita u vinogradu
Novak

Varaždin(ski bregi)

Email
« Odgovor #304 na: 16 Veljače, 2011, 16:50:41 »

evo citam bas jucer da je udio nezaposlenih a visokoobrazovanih ljudi na burzi ispod 10% !
točno i to je preko30 000...no ne zaboravimo i ostale podatke:prošle godine takvih ljudi na burzi je bilo skoro upola manje...iz ćega logički proizlazi da će ih sljedećih godina biti znatno više...pa masovno se školujemo, zar ne?
...i u jednom bliskom trenutku budučnosti omjer nezaposlenosti fakultetski obrazovanih i onih sa osnovnom školom će se izjednačiti...nažalost nije mi to drago, no idemo upravo u tom smjeru.
Evidentirano
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #305 na: 16 Veljače, 2011, 17:01:56 »

Na tržištu radne snage sve vam ovisi o ponudi i potražnji. Pissta  je je lijepo rekao,trenutno u hr-u fali određenih zanimanja koji zahtijevaju VSS,ali kad ekipa navali na fax brzo će se to izmijeniti. Zapitajte se samo zašto su čistači u njemačkoj vrlo traženi i dobro plaćeni.

Prednost VSS-a je da uvijek možete raditi posao koji ne zahtijeva neko obrazovanje dok osoba sa SSS-om ne može raditi recimo u INI kao kemijski inženjer ;D

Evidentirano
Jeremija
aktivni član

Email
« Odgovor #306 na: 16 Veljače, 2011, 17:16:09 »

J...š takav život!...oprosti to za mene nema veze sa životom.
Ja bi rađe zajedno sa ženom ovce čuval,od jutra se svađal s njom ,a naveće "pomirili" se u zajedničkom krevetu.
Ak su za to išli u školu nisu se trebali ni ženiti dok ne odu u penziju!
®ivot je sasvim nešto drugo...ovo je materijalizam!
Potpisujem u potpunosti.
Ja sam osam godina radio po terenu,sa 25g.sam otišao na teren također zbog kuće,jer u poduzeću u kojem sad dotad radio nije bilo šanse da napravim kuću.Kćer je imala 3g a sin 7mjeseci.Još je bilo dobro kad sam bio u Zg.pa sam dolazio svaki petak,neki put i u subotu,ali kad sam bio recimo na Igmanu u Bosni nije me bilo kući po 3-4tjedna.Bio sam"gost"u vlastitoj kući.Nisam vidio sina kad je napravio prvi korak,kad je počeo govoriti prve rijeći.Kad sam došao kući gledao me ko stranca,a kad se priviknuo na mene,morao sam otići.Koju godinu kasnije kad je kćer sve to shvaćala,kaže mi tata a kad češ jednom doći a da više ne moraš otići ,samo si možete zamisliti kako mi je bilo.Kad su djeca bila najinteresantnija i kad sam im bio najpotrebniji nije me bilo.Kako je bilo i ženi koja je jutarnju smjenu radila od pet sati a prije toga je morala djecu odvesti u vrtić i još je posluživala zidare kad su žbukali kuću.Najbolje godine sam proveo po terenima,to nije nikakav život.
Evidentirano

I onda neš pil
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #307 na: 16 Veljače, 2011, 17:43:15 »

Na tržištu radne snage sve vam ovisi o ponudi i potražnji. Pissta  je je lijepo rekao,trenutno u hr-u fali određenih zanimanja koji zahtijevaju VSS,ali kad ekipa navali na fax brzo će se to izmijeniti. Zapitajte se samo zašto su čistači u njemačkoj vrlo traženi i dobro plaćeni.

Prednost VSS-a je da uvijek možete raditi posao koji ne zahtijeva neko obrazovanje dok osoba sa SSS-om ne može raditi recimo u INI kao kemijski inženjer ;D

kratko i jasno
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
Mušketir
Novak
**

Email
« Odgovor #308 na: 16 Veljače, 2011, 22:14:00 »

to je cijena demokracije i liberalnog kapitalizma, u socijalizmu nam je bilo teško,svi su nas krali i nismo smjeli govorti
Evidentirano

45.857327,16.282457
wex24
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #309 na: 16 Veljače, 2011, 22:15:21 »

Moze raditi bilo koji posao samo sto ga poslodavci ne trebaju jer bi ga trebali platiti po obrazovanju a to ne zele i zato uzimaju sss.(ispravite ako grijesim)
S druge strane covjek moze imati dva faxa pa se nemoze zaposliti jer nema spagu,tatu ili mamu iz uprave.Primjera poput ivanove cure je jako malo,kod nas je previse mita i korupcije.
Evidentirano
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #310 na: 16 Veljače, 2011, 22:53:05 »

Moze raditi bilo koji posao samo sto ga poslodavci ne trebaju jer bi ga trebali platiti po obrazovanju a to ne zele i zato uzimaju sss
.(ispravite ako grijesim)
S druge strane covjek moze imati dva faxa pa se nemoze zaposliti jer nema spagu,tatu ili mamu iz uprave.Primjera poput ivanove cure je jako malo,kod nas je previse mita i korupcije.

Točno,prijavljen bude na najmanji uvjet koji bude postavljen. 

Glede špage već sam rekao...završite medicinu,po mogućnosti specijalizirajte nešto komplicirano i posao vas čeka gdje god hoćete. Sa studijom prava ili ekonomije gotovo da ste u rangu sa SSS što se tiče mogućnosti zapošljavanja.
Evidentirano
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #311 na: 16 Veljače, 2011, 23:03:24 »

Moze raditi bilo koji posao samo sto ga poslodavci ne trebaju jer bi ga trebali platiti po obrazovanju a to ne zele i zato uzimaju sss.(ispravite ako grijesim)

Samo se dijelom slažem. Nikad u životu nisam ni jednom djetetu platila instrukcjie, jer smo ih odgajali da su instrukcije za budale, a  da normalni, mladi i pametni ljudi mogu sami naučiti. Nisam kunu dala za ni jedan upis, jedno dijete je završilo i posao ju je čekao, istina u prosvjeti, ali je nakon dvije godine dobila posao u privredi bez problema i za duplo veću početničku plaću od one koju je imala u prosvjeti.

Korupcija vlada svugdje, a   pogotovo kod zapošljavanja, ali mladi, sposobni i pametni ljudi koji žele učiti, napredovati i raditi, će uvijek ma koliko ih bilo, posao dobiti bez ikakvih veza. Samo treba krvnički zapeti, ali kasnije se sve to isplati.

Najveći problem je u tome što mladi upišu nešto samo da bi upali na fax, a pitanje je dali to uopće vole i žele raditi.

Što se poslodavaca tiće ako fakultetski obrazovan čovjek opravda svojom sposobnošu i znanjem to što mu na diplomi piše, svatko će ga zadržati i dobro platiti. Isto tako ima puno ljudi sa SSS koji su stekli znanje kroz praksu i snalažljiviji su od mnogih fakultetlija.
U privredi se cijeni znanje i rad. U struci se vrlo brzo pročuje tko je kakav. Stručnjak sa diplomom će posao odmah dobiti, dok čovjek sa diplomom radi diplome može cijeli život kukati.

Više neću razvlačiti ovu temu, od mene je bilo dosta, imam pravo na mišljenje, ko hoće nek se složi, ko neće ne mora, to je njegovo demokratsko pravo.

Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #312 na: 17 Veljače, 2011, 01:18:22 »

Potpisujem u potpunosti.
Ja sam osam godina radio po terenu,sa 25g.sam otišao na teren također zbog kuće,jer u poduzeću u kojem sad dotad radio nije bilo šanse da napravim kuću.Kćer je imala 3g a sin 7mjeseci.Još je bilo dobro kad sam bio u Zg.pa sam dolazio svaki petak,neki put i u subotu,ali kad sam bio recimo na Igmanu u Bosni nije me bilo kući po 3-4tjedna.Bio sam"gost"u vlastitoj kući.Nisam vidio sina kad je napravio prvi korak,kad je počeo govoriti prve rijeći.Kad sam došao kući gledao me ko stranca,a kad se priviknuo na mene,morao sam otići.Koju godinu kasnije kad je kćer sve to shvaćala,kaže mi tata a kad češ jednom doći a da više ne moraš otići ,samo si možete zamisliti kako mi je bilo.Kad su djeca bila najinteresantnija i kad sam im bio najpotrebniji nije me bilo.Kako je bilo i ženi koja je jutarnju smjenu radila od pet sati a prije toga je morala djecu odvesti u vrtić i još je posluživala zidare kad su žbukali kuću.Najbolje godine sam proveo po terenima,to nije nikakav život.
Ovo je bas reality check. :) Ljudi nije sve u novcima ;)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #313 na: 17 Veljače, 2011, 01:53:36 »

Ovo je bas reality check. :) Ljudi nije sve u novcima ;)

a cuj, svatko ima pravo birati svoj zivotni put i ako su se ljudi odlucili zrtvovati sada da bi im u buducnosti bilo bolje to je opet njihovo pravo i njihov dogovor. to sta sada imaju takav zivot je naravno lose ali bitno je da se ne distanciraju, jednog dana ce im valjda biti bolje. nije sve u novcima ali novci ti trebaju za normalan zivot. moje je misljenje da je bolje da je tako nego da su jadni i bijedni i cekaju 1000 kn mjesecno sa burze.. mislim da se to zove zivotna borba i odricanje, jebiga, ne mozes imati sve, barem ne u istom trenutku..
Evidentirano

tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #314 na: 17 Veljače, 2011, 13:53:22 »

Umro je glumac Predrag Vušović Pređo. Nek mu je laka zemlja.

Jutros sam dobila mail, kao da je netko znao, sa ovim sadržajem :

Moždani udar - istinita priča

Na roštilju se Sandra spotaknula i pala. Ponudili su joj pozvati hitnu
pomoć, no ona je sve uvjerila kako je dobro i da se samo zbog novih cipela
spotaknula o kamen.

Kako je djelovala blijedo i tresla se, pomogli su joj očistiti se te joj
donijeli novi tanjur s hranom. Sandra je ostatak večeri provela veselo i
raspoloženo. Njezin muž je kasnije nazvao i javio svima, da je Sandra
prevezena u bolnicu. U 23 sata Sandra je umrla. Na roštilju je bila
pretrpjela moždani udar.

Da su njezini prijatelji znali čitati znakove moždanog udara, Sandra bi
danas mogla biti živa.

Neki ljudi ne umru na licu mjesta. Često ostanu u bezizlaznoj situaciji,
upućeni na pomoć.

Potrebna je samo 1 minuta kako biste pročitali slijedeće...

Jedan neurolog je rekao da može ukloniti posljedice moždanog udara ako u
roku od 3 sata može doći do dotične osobe. Kaže da je trik prepoznati
moždani udar, dijagnosticirati ga i liječiti pacijenta u roku od tri sata,
no to nije jednostavno.

Prepoznaj moždani udar: Postoje 4 koraka kojih bi se trebalo pridržavati
kako bi se prepoznao moždani udar.

- zamoli osobu da se nasmiješi (neće uspjeti)

- zamoli osobu da izgovori jednu sasvim jednostavnu rečenicu (na pr.
"Danas je lijep dan.")

- zamoli osobu da podigne obje ruke (neće moći ili samo
djelomično)

- zamoli osobu da isplazi jezik (ako joj je jezik savijen, ljulja se s jedne
strane na drugu, to je također znak moždanog udara)

Ukoliko osoba ima problema s jednim od navedenih koraka, odmah nazovi hitnu
pomoć i opiši simptome osobe na telefon.

Jedan kardiolog je rekao, da prosljeđivanjem ovog E-Mail-a 10 osoba možemo
biti sigurni da jedan život - eventualno i naš vlastiti - može biti spašen.

Svakodnevno šaljemo toliko nepotrebnih stvari, onda možemo poslati i nešto
korisno, zar ne?!?
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
 Str: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 100 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!