Citat podrumar :Na žalost surova stvarnost. Ljudima se prezentira da je najbolje ništa ne raditi, jer jedino takvi dobro žive. Ali neće za dugo.
Sa ovom rečenicom se potpuno slažem... Meni nije jasno kako za vrijeme radnog dana u podne mogu biti puni kafiči po trgovima ili kvartovima, i to sa ljudima od 30 -45 godina...Kaj nitko ne radi, ili svi oni rade u drugoj ili trečoj smijeni..?Sve dok bude tako mislim da nema napretka... I još jedna stvar koja mi smeta je turizam, sve se samo forsira na turizam , hrvatska nemože živjeti samo od turizma. Da se tolko forsira poljoprivreda ili industrija koliko se forsira turizam hrvatska bi imala puno više koristi...U blizini mene se nalazi muzej "Staro selo Kumrovec" tu i tamo dođe ga posjetiti koja skupina ljudi, u muzeju je zaposleno 6 ljudi a za održavanje muzeja se godišlje potroši 26 prosječnih godišnjih hrvatskih plača... Mislim da nema potrebe više pisati o tome...
I,nastavak izvinjavam se stisnuo sam krivi botun, dvije godine za redom, i nije problem u turizmu nego opet u trgovačkim lobijima,znate li vi da nema u turizmu u velikim turističkim objektima NITI JEDNOG PREHRAMBENOG PROIZVODA PROIZVEDENOG U HRVATSKOJ bio sam par puta u kuhinji hotela od 2000 gostiju i to je katastrofa meso iz brazila povrče iz evrope vina iz kalifornije i čilea, LJUDI MOJI TO JE PROBLEM NE PRODAJEMO NAŠE PROIZVODE U NAŠIM HOTELIMA STRANCIMA!!!I DOK JE TO TAKO JADNI MI I NAŠE GOSPODARSTVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sad se osjećam prozvanim,pošto živim i doprinosim tome da je moje mjesto APSOLUTNI ŠAMPION TURIZMA U HRVATSKOJ
e jebiga sad.. ako ti je najveci domet u zivotu cistiti i ribati wc-e i tako razmisljati nakon srednje skole onda je mozda i najbolje da upravo to i radis jer za nista drugo niti nisi (ne mislim na tebe osobno nego opcenito). danas je nemoguce uspijeti bez faxa i to kako je tupka rekla, nekog jaceg faxa, a i nakon toga treba puno uciti i razvijati se jer posao vise nije ko nekad, sta znas znas, nesto malo drljas i muljas i nadas se tako docekati penziju.. upravo zato nam i je kako nam je, zbog takvog mentaliteta. moja cura je proslo ljeto zavrsila kemijsko inzinjerstvo (sad cete me razapeti.. ) u roku, 3 mjeseca je trazila posao i nakon par natjecaja, testiranja i razgovora dobila ga je u INI u Sisku, bez ikakve veze naravno,pa sad reci da se ne isplati studirati vec da je bolje cistiti.. ps. morao sam se pohvaliti curom..
Djelomično nisi u pravu Ivane,tvoja cura je imala sreće što je iz kraja gdje postoji nekakva kemijska industrija tipa INA-e ili Petrokemije,da je iz Zagorja ili Dalmacije sa tom svojom diplomom bi si mogla guzicu obrisati,bez zamjera i konobariti ak dobro izgleda.Poanta je u tome što se kod nas ne ulaže u industrijsku proizvodnju,gdje bi bilo posla i za visoko obrazovanu i srednje obrazovanu klasu,stara je uništena,a sva ulaganja domaća ili strana idu u trgovine,bankarstvo,uslužne djelatnosti,turizam itd.Bez industrijske proizvodnje,a tu spada i poljoprivreda nema napretka.Mogao bi o tome dosta,ali mi se neda,samo se malo doma osvrni oko sebe i pokušaj pronaći proizvod Made in HR,a da nije sklepan od uvoznih komponenti i da nisu čačkalice,to sam ja pronašao i osim,hrane
. I da, nagriza inox.
Imam primjer, prijatelji moje djece. On je završio Fer iz Virja je, ona je završila višu medicinsku iz Ðurđevca je. ®ive u Zgb. ona radi u Zgb., on u Splitu. Svaki vikend su zajedno. Istina da su od ponedjeljka do subote odvojeni, ali on to jakoo dobro naplati, jer je stručnjak u svome poslu. Šale se da se nemaju kad posvađati jer svaki vikend imaju medeni mjesec.
J...š takav život!...oprosti to za mene nema veze sa životom.Ja bi rađe zajedno sa ženom ovce čuval,od jutra se svađal s njom ,a naveće "pomirili" se u zajedničkom krevetu.Ak su za to išli u školu nisu se trebali ni ženiti dok ne odu u penziju!®ivot je sasvim nešto drugo...ovo je materijalizam!
U zivotu je dovoljno biti pametan samo dva puta: kad biraš zanimanje i bracnog druga.Ko oba puta promaši, mora biti pametan cjelog zivota.