kakve cepove koristite za boce..pluto,navojni,sinteticki.....koji su vama najbolji..
Sam pazi na obavezne podatke. Imas ih manjak na glavnoj etiketi. Moj prijedlog bi ti bio, s obzirom da si odabrao ovakav polozen format etikete, da ju napravis siru i da bocno napises ostale obavezne podatke (vinogorje, obujam, product of croatia i ostalo)tako ti ne mogu srat da se obavezni podaci ne nalaze na glavnoj etiketi
Izuzetno lijepa etiketa, pored slikovne idile, koja je impresivna i gdje kućica zrači tajnovitošču, lijepo je ukonponovana i marka vina, a ono što mi se najviše sviđa je prisutnost potpisa, i sam furam taj fazon, ne samo zbog efekta i uticaja na potencijalnog kupca nego i zbog uvjerenja onog koji ga potpisuje da daje lićni pečat onom što se nalazi u boci. Pokušao bih se poigrati sa par elementa. Možda, dvije glavne linije potpisa usmjeriti u pravcu pružanja redova vinograda. Pustiti obrise vinograda tako da im bočne granice budu tekst „kvalitetno polusuho vino“, a donja granica dopre do naziva sorte odnosno vina, tako da redovi dodiruju više slova u sredini naziva. Pečat bih posve uklonio, možda djeluje suvišno uz potpis, a godinu berbe premjestio u jedan od donjih uglova etikete i njeno mjesto popunio spuštanjem teksta. Nadam se da neču pretjerati, uživio sam se jer etiketa mi se stvarno sviđa, mislim da je potpis malo prevelik, možda ga smanjiti za četvrtinu ili trećinu.
Hm, ja se ne sjecam nijednog domaceg vina s navojnim cepom.
pa to nije uopce bitno, ne moraju se svi podaci nalaziti na glavnoj etiketi naprijed! bit ce jos jedna manja etiketa iza koja ce sadrzavati sve ostale potrebne podatke. evo sad iz glave bacim 10ak vinara koji nemaju sve na glavnoj etiketi, cak imaju i manje podataka, Sember, Korak, Tomac, Trdenic, Gerzinic, Coronica, Kozlovic, Zdjelarevic, Roxanic, Adzic, Jakobovic, Feravino.. ima ih koliko hoces a strane da niti ne nabrajam tako da mislim da tu ne bi smjelo biti problema.
Znam ja to, ali cilja sam na to AKO zelis etiketu koja je u skladu Pravilniku o vinu. Jer, ako zele mogu ti i tu stisnut kaznu. Vjeruj mi prosle godine sam dosta vremena izgubio na to, tako da znam o cemu pricam. Doslo je cak do toga da su mi se javili iz drzavnog inspektorata da "cinkam" konkurenciju
Dakle ovako Zakon nalaze. Druga stvar sto se jako malo proizvodjaca toga pridrzava i sto dizajnerski svi ti silni podaci narusavaju sklad i etiketa djeluje prentrpano.Da li ce to netko nekad kontrolirati, ne znam, vjerojatno ne. No ja nikome ne zelim dat ni najmanju sansu da mi stisne neku basnoslovnu kaznu zato sto npr. nisam stavio godinu berbe na glavnu etiketu.
ma ko ce ti drapiti kaznu zbog toga, pa nismo u komunizmu..!? ako imas sve po zakonu, prijavljeno, istaknuto na etiketi, markicu, vino je u redu i proslo je preko Zavoda neces imati problema
mislim da je najvaznije da je sve u skladu sa zakonom i da se postuje clanak 95.
pa trebalo bi promijeniti taj pravilnik...svi podaci su na boci,a sad oce biti na prednjoj ili zadnjoj,,,po meni to nije bitno