VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
06 Lipnja, 2026, 18:31:39

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Moj vinograd
| | |-+  Vremenske nepogode
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 103 Dolje Ispis
Autor Tema: Vremenske nepogode  (Posjeta: 679247 puta)
VIKTOR
Guest

Email
« Odgovor #30 na: 10 Ožujka, 2008, 13:57:18 »

Mahom se koriste drveni i nisam siguran da bi se drveni ovako polomili, iako većinom za protugradnu mrežu viđam betonske.
Kada gledate slike te mreže na takvim stupovima prekrasno izgleda i čini se čvrsto.
Da sebi postavljam sada stavio bi drvene ali me interesira što je sa ljudima koji su pogriješili ?

Tko snosi troškove, primjerice vinograda sa slike ?  ®upanija, proizvođač stupova, mreže, žice (ne znam što je zakazalo) ili što je najvjerojatnije nitko?

* protugradna mreža.jpg (47.19 kB, 400x200 - (hitova: 1101 ).)
Evidentirano
VIKTOR
Guest

Email
« Odgovor #31 na: 11 Ožujka, 2008, 07:32:29 »

Sory,

Mislio sam na sliku na prvoj stranici, prethodna slika se odnosi na vinograd kako je izgledao prije nevrjemena.
Evidentirano
Quercus
Moderator
Novak

Email
« Odgovor #32 na: 11 Ožujka, 2008, 07:34:15 »

Ne, drveni se ne bi ovako polomili, sigurno.
A troškove snosi onaj tko je odgovoran, a to, pošto ne vjerujem da postoji projekt je onaj tko je vinograd podigao.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #33 na: 02 Rujna, 2008, 15:54:31 »

nema veze sa vremenskim nepogodama nego upravo suprotno.. i malo se pitam, pa ko je ovdje lud?! :o

* vrijeme.JPG (40.95 kB, 433x442 - (hitova: 880 ).)
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #34 na: 02 Rujna, 2008, 16:18:34 »

Da,baš nam sad treba Sahara  :(, a poslije bude opet negdje sve podrobilo  >:(
Evidentirano

Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #35 na: 14 Siječnja, 2009, 14:14:01 »

Evo ide Vincekovo, velike hladnoće već skoro mjesec dana, a i ledene kiše se nude.Pribojavam se izmrzavanja pupova,rozgi...što mislite ?
Evidentirano

46.086344, 16.117566
krešo
Mlađi novak
*

karlovac

Email
« Odgovor #36 na: 14 Siječnja, 2009, 16:09:13 »

niš se ne boj , još ćeš u veljači u majici rezat trsje ;) ;)
Evidentirano

pij malo, pij dobro, pij uvijek
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #37 na: 14 Siječnja, 2009, 22:18:16 »

Idući tjedan bit če toplije tj,manje hladno..ovaj val hladnoće i nije baš bio bezazlen,tempe su ponegdje bile i ispod -15°C :-\,ipak je većinom to bilo oko -10°C..neće se znat puno prije proljeća.
Evidentirano
Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #38 na: 17 Siječnja, 2009, 11:19:55 »

niš se ne boj , još ćeš u veljači u majici rezat trsje ;) ;)

Daj Bog,kak su rekli naši stari, " da se zima pretrgne ",već mi je dosta podrumarenja i pečenja rakije, pa da malo zaškljocamo sa škarama.Spekel sam 23 kotla, još oko desetak + prepek, slijedi edukacijsko ocjenjivanje vina, a danas idemo na Vincekovo iznad Marije Bistrice.Špek,šunka,kobase,kotlovina,tamburaši,folklor,"biškup" i pomoćnici, župnik,kuburaši,pajdaši iz udruge...fešta...poslije u restoranu. Probali bumo kakva su tuđa vina 10 - 20 uzoraka,kolko ko more odnesti, tj. odpeljati. Druženje,sve znalci više manje i turisti - gosti, vinski ljudi, kak bi rekel Hrvati+ !!!
Evidentirano

46.086344, 16.117566
jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #39 na: 13 Prosinca, 2009, 21:55:37 »

u zg pada snjeg već 1h... :D
Evidentirano

Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #40 na: 13 Prosinca, 2009, 22:04:05 »

...što uopće nije nepogoda. Nepogoda je vedra noć nakon toga bez vjetra kada se tempa spusti ispod -15°C što dobar dio unutrašnjosti očekuje idućih dana.
Evidentirano
kos
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #41 na: 17 Prosinca, 2009, 08:41:51 »

A evo nam i zime. :)
Jutros u dosta dijelova Hrvatske ispod -10°C, sutra jos slicno.
U subotu najvjerojatnije zahladjenje uz jedan brzinski snijeg, a u nedjelju i ponedjeljak ujutro jos nize temperature.
Kako se loza ponasa pri -14°C u ovo doba? Koje stete mogu nastati od ovakvih hladnoca?

U utorak izgleda malo odmora uz juzinu i kisu.
Evidentirano
jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #42 na: 17 Prosinca, 2009, 11:28:04 »

prije mj. dana sam bio kod jednog vinogradara (Koshpa zna, Jelančić) i njegova loza je tada bila još jako bujna i jako zelena bez opadanja lišća, tako da me baš zanima kakva je sada i da li će se uspjeti spremiti za ovu zimu...
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #43 na: 17 Prosinca, 2009, 11:45:46 »

prije mj. dana sam bio kod jednog vinogradara (Koshpa zna, Jelančić) i njegova loza je tada bila još jako bujna i jako zelena bez opadanja lišća, tako da me baš zanima kakva je sada i da li će se uspjeti spremiti za ovu zimu...

to nikako nije dobro! meni je kompletno pao list prije nekih mjesec dana, mozda malo manje.. previse umjetnih gnojiva koristi, tj. dusika koji mu je produzio vegetaciju. a pitanje da li ce se uspjeti spremiti za zime tesko je reci, ovisi koliko je staro trsje, koliko ima rozgvi, da li je naorano na trs, itd. ali nesto ce mu se smrznuti sigurno.
Evidentirano

ozren007
Novak
**

Email
« Odgovor #44 na: 17 Prosinca, 2009, 13:30:01 »

Bojim se kako će i koliko ova zima zla nanijeti mladom trsju sađenog na proljeće, koliko će izmrznuti, a sigurno neće mali broj, iako sam ga zaorao na mjestima je loza ostala nepokrivena zemljom, ali ima snijega tako da će nešto i snijeg zaštititi prvih par pupova koji su nam i najbitniji.......a za stari vinograd (vinograd u rodu) se nebrinem , čak naprotiv, i prošla nam je zima bila jako oštra, pa smo vegetaciju dočekali bez mnogo bolesti, pogotovo insekata ali i manji napad pepelnice i plemenjače, što je ujedno i uvjetovanno manjim brojem padalina u vegetaciji.......za razliku od predprošle kada sam zimu prezimio u proljetnoj jakni, a ljeto mi donijelo led.......sve u svemu nadam se da će zima pokazati  još svoje zube......naravno u granicama........   -10 je čist dovoljno ( čekam da smrzne, moram po stupove :) )   
Evidentirano

Vinogradarstvo je poezija poljoprivrede, a vino je čar te poezije......
 Str: 1 2 [3] 4 5 ... 103 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!