https://www.youtube.com/watch?v=n8OutK-VJ-4&feature=share
Kod mene šteta ko nikad do sad, ali nikad još i nije tak puhalo ko ovih dana. Vjetar mi je strgal 220 mladica, a mojem vujcu čak 500. One koje su bile umetnute u žicu su uglavnom pukle na mjestu kod treće žice i taj puknuti vrh je otpal, ali je barem grozd ostal.Čak mi je i nekolko lucnjeva puklo na mjestu gdje su frkani, a ima i situacija da je žica prepilia lucanj na mjestu gdje je bil zavezan za žicu. Danas idem to povezati i baciti prihranu, a sutra ili preksutra bum pošprical zaštitu.
Meni to nije ništa čudno što se tiće poplave, to je jednostavno za objasniti.Kada napraviš kanale onda voda jednostavno ubrzava i postaju kanali preuski i nisu u stanju progutati preveliku količinu vode koja se našla u kratkom vremenu u zavojima i tu dolazi i do probijanja nasipa odnosno voda preskoči razinu nasipa na onoj visini na kojoj je izgrađena.To je nešto slično kao kada auto ide prevelikom brzinom kroz uski zavoj pa jednostavno izleti s ceste, to je onako čisto ugrubo slikovito rečeno kako voda počne izletavati van iz korita i nasipa, ali tu igra uloga i povećanje količine vode u jedinici vremena koja se nakuplja po zavojima jer kanali nisu savršeno ravni zbog terena i hrpu zemlja u privatnom vlasništvu.E sada kakvo je stanje u Hrvatskoj to je svima jasno ko dan, svi su lopovi na vlasti i svi grabe tuđe novce, a upravo su zbog toga uništili Jugoslavniju da mogu legalno i ilegalno pljačkati.