VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
07 Lipnja, 2026, 00:12:54

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinogradarstvo
| |-+  Moj vinograd
| | |-+  Vremenske nepogode
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 67 68 [69] 70 71 ... 103 Dolje Ispis
Autor Tema: Vremenske nepogode  (Posjeta: 679315 puta)
SAS
Moderator
aktivni član

Email
« Odgovor #1020 na: 10 Srpnja, 2013, 23:57:47 »

Rezime godine se radi u prvom mjesecu 2014. prema meteorologiji!!! SAS 8)

Glumim vidovitog Milana sa TV-a !  :D

Ja juče pustio prvi put vodu na bilo,10% grozdova po vrhu počelo smežuravati,14l po lozi jer više nemam,danas popodne već bolje izgleda!!!

Ja nisam dao trsevima prošle godine ni kap vode i uredno su dali rod bez smežuravanja po vrhovima. Ove godine sam samo zalijao par puta u 5mj. jabuku i dva trsa koja su bila posađena na proljeće, a one voćkice koje su posađene prošlu jesen isto ni kap vode i sve se dobro drži. Šparam na vodi iz bunara koja je namjenjena za vrt jer nisam siguran kakvo će biti ljeto.  ;D
Evidentirano
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #1021 na: 11 Srpnja, 2013, 12:29:10 »

Glumim vidovitog Milana sa TV-a !  :D

Ja nisam dao trsevima prošle godine ni kap vode i uredno su dali rod bez smežuravanja po vrhovima. Ove godine sam samo zalijao par puta u 5mj. jabuku i dva trsa koja su bila posađena na proljeće, a one voćkice koje su posađene prošlu jesen isto ni kap vode i sve se dobro drži. Šparam na vodi iz bunara koja je namjenjena za vrt jer nisam siguran kakvo će biti ljeto.  ;D

Još vručinu loza i podnosi ali BURU nikako isto ko da si upalija fen i stavija kraj loze sve spali!!
Evidentirano
SAS
Moderator
aktivni član

Email
« Odgovor #1022 na: 11 Srpnja, 2013, 13:32:47 »

Još vručinu loza i podnosi ali BURU nikako isto ko da si upalija fen i stavija kraj loze sve spali!!

Sva sreća da sam u Zagrebu pa "neznam za buru" koja je vrlo aktivna u primorju !  ;D
Evidentirano
blitva
aktivni član

Email
« Odgovor #1023 na: 11 Srpnja, 2013, 19:09:34 »

evo malo prognoze/upozorenja po regijama

http://www.meteoalarm.eu/hr_HR/0/2/HR-Hrvatska.html

Evidentirano

Brckovljani
Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #1024 na: 18 Srpnja, 2013, 06:16:36 »

Prije 3 dana tuča u Rasinji i okolici, za one koji ne znaju. Iako mi je međaš javio da kod nas u Banjkovici nije bilo štete, grdno se prevario, jer se šteta vidjela tek kroz dva dana, kada su bobe počele dobivati "boju" i raspucale se. List nije uopće oštećen, dakle radilo se o sitnoj tuči, što sam imao prošle godine u Prigorju, te je potrebno dan-dva da se vide štete. Odmah sam tretirao Baldom F, Chorusom i Crystalom + Systhaneom te prihranio lozu pa bumo vidli kako će se stvari razvijati. Nadam se da ću koliko god je moguće spriječiti zarazu botritisom.
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #1025 na: 18 Srpnja, 2013, 08:33:49 »

Hm,je  >:( .14.07 i kod mene je oko ponoći neletilo.Iako nije palo bog zna kaj kiše ( 17 l/m2 ),ćak su i pucali rakete,ipak vidim da je bilo nekej sitne tuće ,jer ima oštećenih i ispucalih bobica  :-\ .Sad kaj je tu je,ja idem dalje po osnovnom planu i u ponedjeljak ide Cuprablau + Chromosul.
Evidentirano
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #1026 na: 19 Srpnja, 2013, 07:55:36 »

Hm,je  >:( .14.07 i kod mene je oko ponoći neletilo.Iako nije palo bog zna kaj kiše ( 17 l/m2 ),ćak su i pucali rakete,ipak vidim da je bilo nekej sitne tuće ,jer ima oštećenih i ispucalih bobica  :-\ .Sad kaj je tu je,ja idem dalje po osnovnom planu i u ponedjeljak ide Cuprablau + Chromosul.

misliš da to buide dosta? To bi bilo kao za zadnje špricanje i onda SWITCH na kraju ili planiraš još jednom s bakrom?
Zadnje kaj si šprical je bilo Galben C i Vivando kolko me sjećanje služi...
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #1027 na: 19 Srpnja, 2013, 13:47:54 »

Pa pošto sam ja još uvijek zaljubljen u svoj vinograd  :o ,i danas sam ga malo obišel (na biciklu).Uglavnom radi kontrole tih potućenih i pokoja raskoljena bobica.No kolko primjećujem da će se najvjerojatnije to osušit bez nekih težih posljedica,jer ne vidim neke znakove botritisa,a i one raspucale se uglavnom suše bez istjecanja soka koji bi mogel navuć botritis.Tako da neću poduzimat nikakve drastićnije mjere do daljnjeg,a kao što sam i napisao u ponedjeljak,il utorak(ovisi kad se vrnem s mora),ide Chromosul + Cuprablau.Negdje onda oko 10.08. bi još bacil Teldor po grožđu.Swich nisam ni kupil jer mi je preskupi,a u posljednje vrijeme kupujem sredstva koja mogu usporedu koristit za voćnjak i vinograd,te za paradajz i krastavce u vrtu.Kako insekticide,tako i fungicide.

Kak si ti prešel po pitanju tuće?
Evidentirano
Brane
Novak
**

Email
« Odgovor #1028 na: 19 Srpnja, 2013, 21:04:38 »

nije bilo tuče kod mene srećom, zadnjih 10 godina je nema srećom...povezujem to sa otvaranjem kamenoloma, navodno se promijenila mikroklima (rasturili su brdo, Kamenolom Očura i Golubovec, za one koji ne znaju) ali na Kameničkom Podgorju imaju veliku štetu, pričali su o proglašenju elementarne nepogode al mislim da niš z toga...neki povezuju sa avio koridorom iznad nas...neznam
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #1029 na: 19 Srpnja, 2013, 21:54:06 »

nije kod mene to bila neka strahota,onak nekaj se sitnog rasipalo,al ima nekaj štete,kojih 2-3 %.Samo nek je ovo zadnje.
Evidentirano
dasamec
Novak
**

Email
« Odgovor #1030 na: 24 Srpnja, 2013, 15:48:01 »

U donjoj stubici olujno nevrijeme praceno tucom velicine zrna kukuruza, bjetar puse ko lud
Evidentirano
blitva
aktivni član

Email
« Odgovor #1031 na: 24 Srpnja, 2013, 16:27:27 »

baš gledam na radaru, bilo je gadno...

pad temperature od 7-9 stupnjeva u sat vremena (www.pljusak.com)

ne znam kako je u Zagrebu? (čini mi se da zaobilazi/slabi)

Evidentirano

Brckovljani
dasamec
Novak
**

Email
« Odgovor #1032 na: 24 Srpnja, 2013, 16:43:02 »

Smirilo se je sad sam u obilasku vinograda, kisa jos lagano pada, izgleda da ovdje nije bilo jace tuce, nista se ne vidi na liscu
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #1033 na: 24 Srpnja, 2013, 17:38:48 »

Prije 2-3 sata na naplatnim kućicama u Zaprešiću padala fest tuča,ne prevelika,ali opet..
Evidentirano

zagorec15
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #1034 na: 24 Srpnja, 2013, 17:44:24 »

U G. Stubici samo kiša, ništa od tuče... i još polako pada
Evidentirano
 Str: 1 ... 67 68 [69] 70 71 ... 103 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!